//Det sker

Kronekød – en kvalitetsslagter, som ved, hvad godt kød er

Af Jan L. Pedersen

Er du træt af gaspakket kød? Dårlige supermarkeder, med dyre priser og dårlig kvalitet, kød fra gamle danske malkekøer, eller går du bare op i, at dit kød er mørt, eller kødet kommer fra dyr, som har haft et anstændigt liv? Uanset hvad, så er kvaliteten af kødet i supermarkederne kun gået en vej, og det er den forkerte. Derfor er det befriende, når der er nogen, som prøver at bryde den nedadgående spiral.

 

Kronekød er en af de relativt nye spillere på markedet for kvalitetskød. Deres mission er at finde det absolut bedste kød fra hele verden og levere det direkte ved døren hos deres kunder.

 

En specialbutik som i gamle dage – bare online

Kronekød satser online. Det er der flere grunde til. En af dem er, at du kan handle 24 timer i døgnet – ingen stress. Det er ikke, som sådan, en fysisk slagterbutik. Og dog, de har deres egne lokaler i Randers. Her arbejdes der, og du kan fint afhente dit kød her, hvis du vælger at spare fragten. Udvalget af kød skal have en vis bredde. Det skal helst være større end de bedste slagterforretninger i Danmark – på kødsiden vel at mærke. Du kan ikke købe pålæg og andet charcuterie hos Kronekød. Det er ikke en delikatessebutik.

 

GMO frit kød – kun en selvfølge

Det, som burde være en selvfølge, for mange, er at være skeptisk over for gensplejsede råvarer foder. I en stor del af verden spiser dyrene gensplejset foder. Sådan er det. En kendsgerning. Men man kan, som forbruger, gå uden om fødevarer med GMO. Det kræver dog, at du spørger ind til de produkter, du køber. Men hvis du handler steder, hvor butikken skriver, deres varer er 100% fri for GMO, så behøver du ikke tjekke hver enkelt vare. Kronekød har intet, absolut intet kød med GMO i.

 

Kød fra hele verden

Det er jo ingen statshemmelighed, at en stor del af det oksekød, vi spiser i Danmark, kommer fra udbrændt malkekvæg. Jo, jo, vi har også “rigtig” kødkvæg, men det ser vi sjældent i køledisken. Kronekød handler udelukkende med kød fra kødkvæg. Det kommer fra lande som USA, Brasilien, Uruguay, Argentina, New Zealand og Australien. Men det er udelukkende kvaliteten, som afgør, hvor kødet kommer fra. Målet er at finde det bedste kvalitetskød.

 

Nu handler Kronekød med andet end oksekød. Der er svinekød, krondyr, struds, kængurukød, vildsvin, lammekød, fransk vagtler, franske perlehøns, engelske Cherry Valley ænder, franske kalkuner og så videre.

 

Du kan handle 24 timer i døgnet hos Kronekød

Det kræver, en lille smule, planlægning at handle fødevarer på internettet. Ofte når man skal handle kød, foregår det, når man har travlt. De fleste af os kender til, at vi har sat næsen op efter en god steak eller en hel oksefilet. Men når du så ser, hvad der er i supermarkedets køledisk, så bliver du, næsten, altid skuffet. Hvis du køber kød online, er der to ugentlige leveringstidspunkt. Hvis du bestiller om mandagen inden klokken 12, så bliver det leveret onsdag. Hvis du skal bruge kød til weekenden, er deadline onsdag klokken 12, for levering fredag.

 

Levering i godkendt termokasse

Du modtager din bestilling i fødevaregodkendte termokasser, der sikrer at kødet holder sig koldt. Leveringen opfylder alle de krav, der er til levering af fødevarer, så der er ingen risiko forbundet med, at handle kød online. I hvert fald ikke hos Kronekød. Næste gang du skal grille – eller bare købe kød, så tænk over, om du er tilfreds med kødet fra den udbrændte malkeko i supermarkedet, eller om du vil grille en anstændig og mør bøf. Pudsigt nok, så er prisen ofte den samme. Der er iøvrigt fri fragt hvis du køber for mere end 999 kroner og der er jo også muligheden for afhentning hos Kronekød i Randers. Bestil kød her:

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle