Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kulbroen udvider – Masser af streetfood, madmarkeder og events i 2016

Af Line Ingwar Karlsen

Sydhavnen i Aarhus er cool. Det kan de fleste vel se. Området er råt. Det er et levn fra dengang, stolte industriarbejdere arbejdede på havnen. Der er dog stadigvæk gang i havnen, men niveauet er et helt andet end i fordums tider. Det er Kødbyens Mad & Marked og Kulbroens Venner, som laver markederne i samarbejde.

 

Outstanding location

Planen for 2016 er klar. I løbet af foråret vil Kulbroen ved Sydhavnen i Aarhus atter summe af liv, streetfood, masser af madboder, levende musik og en helt fantastisk stemning. Kødbyens Mad & Marked og Kulbroens Venner inviterer lokale og nationale mad-entreprenører med mangfoldige madkoncepter til et tilbagevendende marked på Sydhavnen i Aarhus. Åbningsfesten og forårsmarkedet ligger i weekenden den 16. og 17. april. Her vil der være et hav af unikke og udvalgte boder. Der vil blive mellem fem – syv madmarkeder i løbet af sommeren. Kødbyens Mad & Marked laver faste madmarkeder i København. De har både erfaringen og netværket i orden.

 

Væk med smartheden

Planen er klar. Den er gennemarbejdet. En stor del af mad -og streetfood boderne er på plads. Men der er plads til flere. Området er ikke i størrelse “small”. Der er masser af plads. Noget af det, som har vist sig som en succes, er, at lave madmarkeder, når der er andre events i Aarhus. Det kunne blandt andet være Festugen og Flagstangs-markedet. Det giver gæsterne en bredere oplevelse med flere valgmuligheder.

 

Nøgleordet er kvalitet – uden snak

Alt for mange, der har med madmarkeder og streetfood at gøre, siger, at man kan få høj kvalitet til en svinelav pris. Men, hvis man bare har den mindste smule kendskab til fødevarepriser og det danske afgiftssystem, så ved man godt, det er løgn. Noget af det fede ved folkene fra Kulbroen er, at de taler om bæredygtighed, etik og de bedste råvarer man kan få. Respekt for det. De er ærlige, og prøver ikke at skjule at god kvalitet koster mere end dårligt og middelmådigt. Der vil selvfølgelig være lokale aktører med på markederne, også nationale og enkelte udenlandske.

 

Gourmet-streetfood i fede omgivelser

Markederne sidste år trak omkring 10.000 per weekend. De var jo også en opstartsfase, og Martin Timm lover, at de har lært meget af markederne sidste år. Derfor bliver der mere styr på logistikken. Det kom jo som et chok, at der kom så mange mennesker. De mest populære boder havde allerede udsolgt lørdag eftermiddag, så meget run var der på. Derfor kommer der flere boder, og de bliver gearet til et andet niveau. Noget af maden i år er så knivskarpt, at det med statsgaranti vil tage kegler ved gæsterne. Det er street food, vel at mærke i gourmet-genren, men hvor der er tænkt over hver eneste detalje.

 

Måske er der flere stadepladser

Brug dette link til at booke stadeplads fra den 22. februar. Kontakt Jonas Kring allerede i dag på telefon: +45 22 96 91 61 og mail til: jonas.kring@koedbyensmadogmarked.dk

 

Se mere her: www.kulbroen.com

Madmarked ved Kulbroen i Aarhus

 

Del artikel

Andre læser også