Lad champagnepropperne springe: Sådan skåler du bedst nytåret ind

Skal det nye år skylles ned med klasse champagne, en nøddeagtig en af slagsen eller måske den helt søde? Lokalavisen Aarhus har allieret sig med Kim Thygesen, der er bestyrelsesmedlem af Dansk Sommelier Forening og udlært både kok og tjener.

 

Her giver vineksperten sit bud på nogle gode champagner til nytårsaften – hvad enten du er til den dyre, den utraditionelle, den traditionelle, den prisbevidste eller den søde.



Den dyre:

2006 Amour de Deutz Rose, Champagne Deutz – koster omkring 1.500 kroner.

“En meget lækker rosé med masser af røde frugter som jordbær, hindbær og kirsebær. Smagen er meget fyldig og tør med en smule af rugbrød og vanilje. Perfekt balanceret mellem syre og frugt. En klasse champagne,” siger Kim Thygesen, der er udlært både kok og tjener og medejer af restauranterne MellemRum, Komfur og RarBar i Aarhus.

 

Den utraditionelle:

2009 Brut Nature Champagne, Louis Roederer et Philipe Starck – koster omkring 800 kroner.

“En flot, biodynamisk vin med en gylden farve, små liflige bobler og masser af frugt, citrus og nødder. En god harmoni mellem friskhed og let krydrede nuancer og mineralitet. En meget lækker og sprød vin,” mener Kim Thygesen.

 

Den traditionelle:

Jacquesson ‘Cuvée 739’ Extra Brut – koster omkring 380 kroner.

“Dejlig fyldig og ‘maskulin’ champagne. Et blend af vin fra 2011 samt ældre årgange. Organisk dyrket, smager frisk og helt ren med en fantastisk mineralitet og balance. Lang eftersmag med en smule nøddeagtig og god fyldig frugt.

 

Den prisbevidste:

Jean Laurent Blanc de Blanc NV – koster omkring 220 kroner ved køb af seks flasker.

“Blanc de Blanc, som betyder, at den er lavet af 100 procent Chardonnay druer, og alle druerne er økologiske. Det er en elegant og smooth champagne med dejlig mineralitet som følge af druerne og jordbunden, som består af kalk og ler,” lyder det fra Kim Thygesen.

 

Den søde:

Deutz Demi Sec Champagne NV – koster omkring 300 kroner ved køb af to flasker.

“Et af de bedste bud på en sød champagne, når det skal være RIGTIG champagne. Glem alt om Asti Spumante. Det her er den ægte vare med en dejlig pikant, afbalanceret sødme. Hvis du skal have ægte champagne til kransekagen, så er den her den bedste.”

 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar