LANGHOFF & JUUL – Økologisk Spisested

Guldsmedgade er attraktiv, det er der intet nyt i. Gaden tiltrækker små butikker, som skiller sig ud fra mængden. Det er ikke primært nye spisesteder, som gaden er kendt for, udover Spisestedet Langhoff & Juul. Placeringen er velvalgt, den ligger godt lige midt i det hele. Byens Spiseguide har spist tre gange på det stemningsfulde spisested. Alle gange var en god oplevelse.

Langhoff og Juul plus personaleSpisestedets indehavere er Nina Juul og Jonas Langhoff. Deres interesse for mad har de haft hele livet. Nina er uddannet kok, og har været i kokkelære på Prins Ferdinand i Den gamle by. Jonas har en fortid i kommunikationsbranchen, men har hele tiden haft en stor passion for mad og vin. Hans far er franskmad, og uddannet kok, så det er igennem ham, at han har fået sin madopdragelse.

Hvad er social mad?

Social mad er konceptet. Idéen er, at der skal være plads til at spise, uanset om man er ti personer eller én. Derfor er langbordet et sted, man bare sætter sig ved og spiser. Man kommer meget hurtig i snak med andre ved bordet – og nye relationer opstår hurtigt. Det fællesskab som kan opstå ved at spise sammen, kan være ret sjov, da det mange gange starter med en dialog om maden eller drikkevarerne. Det at spise må meget gerne være en social begivenhed. Det er derfor, at maden hos Langhoff & Juul serveres på fade, og gæsterne på den måde opnår et større fællesskab og nærværd omkring måltidet.

Især tapas om fredagen er for alvor social, da man kan dele maden på kryds og tværs. Hvis man ønsker at sidde ved to – eller firemandsborde, så kan det også lade sig gøre. Fint for de knap så social anlagte.

Økologi er et nøgleord

En af betingelserne for Langhoff og Juuls menukort er, at råvarerne skal være økologiske. Ejerne går begge meget ind for bæredygtighed, og vil gerne selv kunne leve op til deres idealer. Vi har fået god mad hos Langhoff & Juul, men vi må ærligt indrømme, at vi ikke kunne smage den var økologisk, men velsmagende var den med sikkerhed.

Langhoff & Juul i GuldsmedgadeBagrunden for at placere caféen i Guldsmedgade er, at gaden er en del af Latinerkvarteret. Kulturlivet er spirende og der er mange små unikabutikker, som tiltrækker folk fra hele Jylland. Latinerkvarteret er hot i disse år. Beliggenheden er vigtig, for det koncept man vil lave.

Jonas Langhoff fortæller, ”Vi vil gerne huskes for en god og anderledes oplevelse. At man har været inde et sted, som kan noget andet, både menneskeligt, madmæssigt og åndeligt. Det sociale og madmæssige fællesskab er spændende”.

Frokosten

Frokosten er rimelig populær hos Langhoff & Juul. Beliggenheden er også god. Der er mange der arbejder i området omkring Guldsmedgade, så der er en naturlig kundekreds. Priserne er på middelniveau, men måske er det fordi, at alle råvarerne er økologisk. Prisen for en frokost er fra 65 – 125 kroner.

Vi fik tre stykker håndmadder og en sandwich med roastbeef og en tunsandwich. Vi drak økologisk øl til

De tre stykker håndmadder holder hvad de lover. Det er ikke store stykker, men det er prisen heller ikke, de koster 90 kroner tilsammen. Pålægget, brødet og tilbehøret er i god kvalitet og hjemmelavet. Så ros til de tre stykker vi spiste.

Tre håndmadder hos Langhoff og JuulSandwich med roastbeef til 70 kroner havde vi hørt positivt om. Så den spiste jeg anden gang, jeg besøgte Langhoff & Juul. Den smagte godt, specielt de tykke og meget møre stykker roastbeef. De var tydeligvis skåret i hånden og havde en flot kødsmag i sig. Prisen på er 70 kroner er ikke billigt for en sandwich, men set i lyset af, at den er økologisk og med så flot kød og tilbehør, så mener jeg den er prisen værd.

Sandwich med Roastbeef hos Langhoff og JuulDen sidste sandwich var med hjemmelavet tunsalat, løg, agurker strimler og gulerødder.

Sandwich med tun hos Langhoff & JuulCool indretning

Nina Juul og Jonas Langhoff brugte 4 måneder på at finde møbler, skabe, billeder, planker, krukker mv. som skulle bruges til indretningen. Det meste er fundet på loppemarkeder, genbrug mv. Nina Juul og hendes veninder har indrettet stedet på en weekend, hvilket er godt gået. Stilen er nordisk, lys og ret cool – en blanding af gammelt og nyt. Noget er vintage, noget er landkøkkenagtig, mens andet er danske designklassiker – meget smagsfuld mix.

Kaffekværn hos Langhoff & JuulDer er cirka 50 pladser i restauranten. I gårdhaven er der yderligere 20, når vejret tillader det. Gæsterne tæller både studerende, børnefamilier, mens der er en stigning i det lidt ældre publikum.

Indretning hos Langhoff & JuulØkologisk vin

Ja, det ligger næsten i kortene. Rent økologisk vin og specialøl – ikke andet. Der er fransk, spansk, italiensk, tysk og sydafrikansk vin på kortet. En flaske vin koster fra 275 til 500 kroner. De fås på glas fra 55 kroner til 85 kroner. Øl fås fra 40 kroner og opefter alt efter størrelse og mærke.

Vinhylden hos Langhoff & JuulFredagstapas og lørdagsmiddag

Fredagstapas er fast hver uge. Det er kun fredag, og for at markere ugens slutning . Hver fredag serveres Langhoff & Juul tapas. På middagskortet er der en ny ret hver dag, som serveres mandag til torsdag fra klokken 18. Man kan også få burger, steak med videre fra a la carte kortet. Priserne er fra 98 til 130 kroner for et måltid mad. Lørdag aften er der en 3 retters menu. Menuen skifter hver uge. Lørdag kan man selv vælge om man kan spise 1. 2 eller 3 retter.

Aarhus Update har optaget Langhoff & Juul i vores guide over gode Caféer i Århus. De gør det godt, og udvikler sig rigtig positiv.

LANGHOFF & JUUL – Økologisk Spisested

Guldsmedgade 30
8000 Aarhus C
Telefon 61 10 11 12
Mail: langhoffogjuul@gmail.com
www.langhoffogjuul.dk
 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

7 kommentarer til “LANGHOFF & JUUL – Økologisk Spisested”

  1. Kerstin Makmann

    Det ser fint ud på billederne. Jeg har spist hos Langhoff & Juul og synes det er dyrt. En sandwich til 70 kroner er da ikke billigt og det er 3 små håndmadder til 90 kroner da heller ikke. Jeg har været der en aften sammen med nogle veninder, der var maden god, men meget små portioner og en snobbet betjening. Stilen og indretningen er cool og ret trendy – enig med jer der.
    Blot min lille kommentar.

    Svar
  2. Carsten A

    Jeg synes det er et fedt sted og er enig i jeres anmeldelse.Man kan ikke både få mængde og udsøgt kvalitet til den pris. Jeg synes serveringen er høflige og gjorde det godt de 2 gange jeg har været der.
    Vh Carsten

    Svar
  3. Michelle

    De er SUPER snobbede derinde. Har givet dem 3 chancer med svingende betjening hver gang – det er alt efter hvem man får fat i derinde. Maden er OK, priserne er OK, men det har taget halvanden time før vi har fået maden, hver gang vi har været derinde. Det tog simpelthen så langt tid, da jeg skulle prøve deres brunch, deres håndmadder og deres aftensmad. Det er ikke til at forstå!

    Når man så spørger om hvor langt tid det tager før man får maden, eller om man måske kan få lidt brød, får man intet svar fra servitricen. De undgår bare øjenkontakt efter man har spurgt…

    Svar
  4. Ivan

    Jeg har i dag spist på Langhoff & Juul sammen med min chef og hans kone.

    Har siddet og kigget rundt på nettet og efterfølgende fundet ud af, at dette sted er “hot”. Det skrives der. Indretningen med de gamle brædder, æblekasser og gamle sodavandskasser, indikerer “et eller andet”; Vi er hippier? Eller måske “Se en masse gammel lort vi har fundet er det ikke bare hamrende fedt”. Jeg aner det ikke. Jeg synes det er totalt ufedt, at jeg skal sidde og spise ved gamle faldefærdige møbler, der er så ormeædte, at der ikke engang er 5 min. varme i en brændeovn. Havde maden så været “hot”, så kunne jeg leve med, at spise ved det kasserede tømmer fra Fregatten Jylland, men maden var håbløs! Uden charme og uden varme. Pulled Pork burger my fucking ash. Tommetykt brød belagt med blended grisekød, der mindede om dåsetun (udseendet) Det var optøet flæskested der var flænset til ukendelighed og smagte som det det var, optøet og klamt. Det fik min chef og jeg. Bevares sådan en fyr kostede kun 128,00 kr. Herregud da.

    Min chef stakkels kone fik: Stegte confiterede kyllingevinger fra Sødam. Der skulle have stået: Stærkt friterede kyllingevinger fra Sødam. Confitering er en konserveringsform (fransk at forstås) og hvad skal den gøre godt for, når man blot nedsænker det stakkels kræ´s vinger ned i en friture? Chefens kone er økofreak og havde glædet sig så meget, men blev bare så skuffet.

    Min konklusion er, at her er endnu et eksempel på at vi vil tages i røven, blot vi kan sige til hinanden; Ja vi spiser på et af de “hotte” steder i Aarhus.

    Langhoff & Juul er not kamufleret som hot og lad os kalde det, det det er. Noget opreklameret bavl uden kærlighed for de gode råvarer.

    Svar
  5. Rikke Skov

    Hej
    Jeg var på Langhoff & Juul i sidste uge. Jeg havde læst jeres anmeldelse, men må sige jeg var skuffet og stedet. Maden var meget middelmådig. Vi ventede lang tid på den, lidt øv når tjeneren fortalte der ikke var ret lang ventetid.
    En anden ting jeg bemærkede var at betjeningen gik mere op i at se godt ud, end at servicere gæsterne. Vi var min kæreste og et andet vennepar, og alle fire var enige om vi ikke kommer igen på Langhoff & Juul.
    /Rikke
    PS; Jeg synes I burde anmelde dem igen, da niveauet måske et faldet en del siden I skrev ovenstående anmeldelse.

    Svar
  6. Lasse Ring Jensen

    Læste den her anmeldelse og tog på Langhoff & Juul. Hold nu op jeg blev skuffet. Måske skulle I snart forbi og anmelde dem igen. Det var ikke en god oplevelse. Maden var ikke noget at skrive hjem om. Tjeneren sagde ex. deres burger mættede godt, ja måske til et barn, men ikke til voksne mennesker. Nok om det. Lokalerne er da flotte, god stil, men betjeningen er snobbet og vi måtte vente lang tid på vores mad. Da vi spurgte hvorfor, sagde tjeneren at der jo var mange mennesker og de havde kun et meget lille køkken og kunne ikke lave så meget mad af gangen. Okay, tak for den info. Det er vi som gæster jo ret ligeglad med, vi vil bare have god mad…og gerne betjening.

    Så lad nu en anmeldelse af dem i gen, men jeg nægter at tro den kan blive så god som den her. Så de var nævnt i White Guide, godt nok helt i bunden, men anmelder må da vist havde været syg den dag.. Jeg læser alt på jeres guide og er stort set enig med, dog lige på Langhoff & Juul plus et par andre caféer.
    Hilsen Lasse

    Svar
  7. Lisbeth Bodin

    Var på Langhoff & Juul i fredags. Stedet og omgivelserne er hotte, men derefter slutter det varme.
    Maden var 1 timer undervejs fra bestillingen. Det var ikke nogen stor gastronomisk oplevelse. Pulled Pork var lignede ganske rigtigt, som tidligere beskrevet, en gang optøet flæskesteg, der var flænset eller kørt gennem en kværn og krammet sammen igen. Brødet til burgeren smagte af kanel og var for tykt og tørt. Laksen var flået i stykker og fordelt over en gang grov rucola med spredte hvedekerner. Betjeningen bar præg af ligegyldiged.
    Vi besøgte stedet for første og eneste gang.

    Svar

Skriv et svar