Latinerkvarterets store høstfest
//Det sker

Latinerkvarterets store høstfest – lørdag den 1. oktober

Af Jan L. Pedersen

Kornet er høstet, og høet er i laden. Så mangler vi kun noget godt øl og en fest. Den er klar. Det er på lørdag den 1. oktober, at by og land samles i de brostensbelagte gader. Latinerkvarteret holder sin årlige Høstfest, hvor der kommer forskellige efterårsaktiviteter i gaderne, som giver mulighed for at opleve hele kvarteret på en ny måde. Måske er der mere by end land der, men det er også underordnet, når festen er i gang. Festen er fra klokken 10 til ved 17 tiden.

 

Lær alt om svampe og tilbered dem rigtigt

I år satses der på kreativitet og spontanitet. Du kan for eksempel lære om svampe, og hvordan du finder de bedste. “Svampeprofessoren” Frank Jensen er igen i år at finde til festen. Svampe-fessoren fortæller om svampe og ikke mindst, hvordan man tilbereder dem. Det sker i en bod på torvet. (Læs Pustervig)  

Latinerkvarterets store høstfest

Lav din egen most

Hvis du har et, eller flere æbletræer, kan du tage dine æbler med og lave din egen most. Det er oplagt at gøre under årets Høstfest i Latinerkvarteret. Hvis du ikke har et æbletræ, så spørg lige naboen, som nok alligevel har for mange. Et stort æblemosteri bliver også stillet op, hvor der er gratis smagsprøver, ligesom mosteriet ganske gratis moster de egen æblehøst. Man medbringer bare egne æbler eller flasker, som også kan købes i boden. En god grund til at besøge Latinerkvarterets store høstfest.

hoestfest2

En tur i høet med bondepiger- og drenge?

Hø og halmballer bliver stillet op rundt omkring, og på Pustervig Torv kommer der kornsandkasser til børnene. Kvarteret vil i det hele taget bære præg af, at høsten er i hus.

hoestfest

Suppefest med livemusik

Pustervig Torv danner også rammen for levende musik og en række boder med blandt andet suppe fra Mefisto og L’estragon og te fra Perch’s. Der vil i det hele taget være fest hele dagen, og der kommer nok et par musikanter forbi hist og her.

 

Hvem fanden gider se Den Store Bagedyst?

Et af de mere røvsyge programmer på tv, for tiden, er Den Store Bagedyst. Den raser uhæmmet for tiden i fjernsynet, men på lørdag kan alle være med, når høstfestens årlige kagekonkurrence løber af stablen. Det er noget helt andet, og mere autentisk. Der plejer at være kamp til stegen. Bag en kage til otte personer, smid pære i den. 

Resten af ingredienserne er op til bagermesteren selv. Kom ned og få den bedømt af dommere, der ved noget om mad. Det er fra klokken 12.30, hvor et dommerpanel vil smage sig igennem alle indleverede kager.

 

Kagen bliver bedømt på:

Smag og tekstur

Udseende

Kreativitet

Helhedsoplevelse

Praktisk info:

  • Tilmelding på mail til: khensberg@gmail.com
  • Indlevering af kagen sker mellem kl. 12.00 og 12.30 på Pustervig Torv.
  • Smagning og bedømmelse af kagerne fra kl. 12.30 til sidste kage er smagt.
  • Præmieoverrækkelse cirka kl. 13.00.

I år er der noget ret cool professionelt bagegrej fra Bent Brandt på højkant.

 

Velfærdsgrisen har fået hofpladsen

Udover aktiviteterne på Pustervig Torv vil der være store og små indslag rundt omkring i kvarteret, hvor Lecoq i Graven blandt andet griller et styk hel velfærdsgris fra Store Lyngdahl foran restauranten. Der vil fra omkring frokost blive serveret helstegt gris, som har haft et ualmindelig godt liv. Sjældent nu om dage.

Latinerkvarterets store høstfest

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle