//Det sker

Lav vikingemad med Søren Gericke og Anne Hjernøe

Af Redaktionen

På Moesgaard Museum står foråret i vikingernes tegn. Blandt andet tilbyder museet kurser i vikingemad over bål med Søren Gericke og Anne Hjernøe.

Med udgangspunkt i de råvarer der var til rådighed i vikingetiden, udforsker Søren Gericke madens udvikling under vikingernes togter, som gik fra det kolde nord helt ned til Konstantinopel. Det er der kommet en spændende menu ud af, hvor der bruges fisk, skaldyr, vildt, fugle, urter og grønt. Søren Gericke er Danmarks første stjernekok, og er især kendt for sit store talent for at sætte nye smage sammen og sin fandenivoldske tilgang til madlavning.

Kurset i vikingemad fra Norden til Konstantinopel foregår lørdag den 13. maj fra kl. 10-14 i Vikingegården ved Moesgaard Museum. Tag tøj på, der kan tåle lidt røg og sod. Maden forberedes over bål sammen med de øvrige kursister under stærk ledelse af Søren Gericke. Prisen er 1.000 kr. pr. deltager. Billetter bestilles ved at sende en mail til: maria@moesgaardmuseum.dk

 

To dage med Anne Hjernøe

Lørdag den 20. maj og søndag 21. maj er det TV-kokken Anne Hjernøe, der inviterer kursister til at arbejde med vikingemad på bål. Så drømmer du om at lave mad over åben ild? Og om at gå i dybden med de råvarer som vikingerne lavede mad med, er kurset lige noget for dig.

 

Lørdag den 20. maj leder Anne Hjernøe slagets gang ved gryderne, og guider jer sikkert gennem et godt måltid af nyfortolkede retter, der alle tager udgangspunkt i vikingernes råvarer og tilberedningsmetoder. Det koster 1000 kr. pr. person at deltage.

 

Søndag d. 21. maj inviteres de mindste med i madlavningen, når Anne Hjernøe tager to generationer med ind i vikingetidens madunivers. Det koster 1000 kroner at deltage, og billetten gælder for én voksen og ét barn. Anne Hjernøe er uddannet inden for journalistik, pædagogik, kommunikation og retorik.

 

Kurserne med Anne Hjernøe foregår lørdag 20. maj og søndag 21. maj. Begge dage fra kl. 13.00-17.00. Kurserne afholdes ved Vikingegården ved Moesgaard Museum. Billetter til kurserne med Anne Hjernøe købes via Moesgaard Museums webshop her:

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle