Levende kunstprojekt indtager Sallings vinduer
//Det sker

Levende kunstprojekt indtager Sallings vinduer

Af Redaktionen

Nyt kunstprojekt åbner i Salling. I løbet af hele ugen er offentligheden inviteret med, når kunstneren Lise Vestergaard live-performer et vikingeinspireret kunstværk i stormagasinets vinduer. Projektet er et samarbejde mellem Moesgaard Museum, Aarhus Kulturhovedstad 2017 og Salling.

Salling tager publikum med på en rejse tilbage til vikingetiden. Det sker, når kunstprojektet Time Fashion Traveler mandag begynder i stormagasinets vinduesparti mod gågaden. Kunstprojektet er et samarbejde mellem Moesgaard Museum, Aarhus Kulturhovedstad 2017 og Salling.

 

En rejse fra fortidens til nutidens vikinger

Fashion Time Traveler starter mandag d. 15. maj, hvor kunstneren Lise Vestergaard overtager Sallings vinduesparti mod gågaden. Lise Vestergaard tager kunstinteresserede med på en kunstnerisk rejse inspireret af modens udvikling fra fortidens velkendte nordiske vikinger frem til nutidens moderne fortolkninger af vikingerne.

Direktør for Salling, Marianne Bedsted, ser frem til, at kunstprojektet tager form i Sallings vinduer. Vi er begejstrede for, at Lise Vestergaard kommer for at live-performe et inspirerende kunstprojekt som dette i vores stormagasin. Vi vil gerne give vores kunder en oplevelse, når de besøger Salling, og det tror jeg bestemt, at muligheden for at overvære Lise male i vores vinduer bidrager til. Samtidig vil vi gerne være med til at støtte de spændende projekter, der foregår under hele kulturåret, siger hun og bliver suppleret af initiativtager til projektet Merete Nørgaard, der er souchef i Sallings dekorationsafdeling.

I Salling vil vi med vores udstillingsvinduer skabe anderledes, nyskabende, farvestrålende og levende oplevelser, som er inspirerende for de forbipasserende på Strøget.

 

Publikum får en anderledes oplevelse

Kunstneren Lise Vestergaard har altid haft interessen for kunst og design. Derfor blev hun uddannet på Designskolen i Kolding på linjen for visuel kommunikation/grafisk design. Senere har Lise Vestergaard blandt andet lade sig inspirere af graffiti. Jeg er meget taknemmelig for at være en del af dette fantastiske projekt, som jeg tror bliver en sjov og anderledes oplevelse for publikum. Fokus har været, at vi skal gå all-in på at skabe en oplevelse for kunderne, og i den forbindelse har Salling været åbne for at gå utraditionelle veje. Jeg tror og håber, publikum bliver inspireret af den fashionable tidsrejse fra datidens til nutidens vikinger, siger Lise Vestergaard.

– – – – – – – – – – – – – –

 

Fakta

Kunstprojektet starter mandag d. 15. maj og fortsætter ind til fredag d. 19. maj. Lise Vestergaard maler hver dag 2×3 meter på sit kunstværk, som ender med at danne et storslået kunstvæk inspireret af udvikling fra fortidens vikinger til nutidens fortolkninger af vikingerne. Kunstværket forbliver i Sallings vinduer frem til d. 8. juni. Hele processen er åben for offentligheden.

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle