//Madmarkeder

Madanmeldelse: Liège i Aarhus – når belgiske vafler er bedre end i Belgien

Af Jan L. Pedersen

Nogle vil nok mene, man fint kan spise vafler hele året rundt. Jeg er en af dem. Den lille og hyggelige bod, Liège, i Aarhus Central Food Market kan noget, ingen andre i Aarhus kan. Nemlig, at lave nogle helt forrygende gode belgiske vafler. De mest berømte er Liège- og Bruxelles-vaflerne. De er ikke ens. Hos Liège er det selvsagt Liège-vaflerne, de laver.

Dem kan vi også lave i Aarhus

Ejeren af Liège, Casper Elbech, fik på en rejse til Liège øjnene op for de lækre og karamelliserede belgiske vafler. Efter endnu en tur til byen, hvor vaflernes tilblivelse blev studeret, og hvor han fik tips fra byens bager, fik han en ide. Han ville gerne åbne en autentisk bod i Aarhus, som “kun” lavede vafler. Det blev så til vaffelboden Liège.

De tre “vigtige” valg

Hos Liège bruger de gærdej til deres vafler. Det gør, at vaflerne bliver mere faste i det. Det giver en fast og karakteristisk konsistens. Kanterne er også mere disharmoniske end Bruxelles-vaflerne, som er mere lette og luftige. Udover det, så er der store stykker belgisk perlesukker i dejen, som karamelliserer under bagningen i de store vaffeljern. Sådan skal det være, og det er en misforståelse, at de er brændt på, selvom det måske kan se sådan ud.

 

Klassikeren

Signatur-vaflen er den helt almindelige. Der skal intet til. Og dog. Måske lidt is til på en varm dag, men ellers ikke. Så er der den med chokolade i. Den sidste er ikke en sød vaffel men med bacon og pocheret æg til.

Toppings er hot

Deres hjemmelavede vaniljeis gør det ganske fortrinligt til de varme vafler. 35 kroner er prisen. I øvrigt så sælges der flest vafler med is som tilbehør. Hvis du vil have belgisk chokolade i, så koster den 38 kroner. Med topping er prisen 40 kroner, og med hjemmelavet is er prisen 45 kroner.

Der er også jordbærsorbet og appelsinkompot. Alt er hjemmelavet. Der laves en del forskelligt tilbehør til, og man kan ikke vide, hvad der er på dagen. Toppings er lidt moderne, og ikke helt slået igennem til belgiske vafler. Men Liège prøver sig frem. Et hit er flødeskum rørt med årstidens bær. Den med jordbær er et stort hit. Luftig med gennemtrængende smag af bær. Kompotten smagte ligeledes godt, men var også anderledes som tilbehør, da den efter min mening tog lidt meget opmærksomhed fra vaflerne. Men det er smag og behag. Ros for valgmulighederne

 

Den med bacon og æg

Den sidstnævnte er den nye. Den er med bacon og pocheret æg og karse. Den har jeg kun smagt få gange før. Prisen her er 55 kroner. Umiddelbart passer det salte bacon ikke til vaffel. Men vaflen er ikke sød. Der er ikke sukker i, hvilket gør forskellen. Ægget var fint porcheret. Der var bacon i dejen. En overraskelse af den gode slags. Der var vineddike på ægget til at give lidt syrlighed. Jeg syntes, den var god, og til morgenmad eller frokost er den oplagt.

Smil og god service

Hvis du ikke har været forbi Liège, så vil jeg anbefale det. Casper, manden som har vaffelboden, er verdens flinkeste fyr. Han elsker at fortælle om vaflerne, og er nok den mest passioneret vaffelmand jeg har snakket med. Han er god til kunderne. Jeg tror, han altid er glad. Han gør i hvert fald meget ud af, at kunderne er tilfredse, og føler de har fået en personlig betjening.

Vurdering af Liège

De bedste belgiske vafler i Aarhus får du hos Liège. Intet mindre. Jeg er ikke i tvivl. De er outstanding inden for vaffel-verdenen. Især deres plain er blandt de bedste, jeg har smagt – også i Belgien. At personalet er smilende, venlig og brænder for det, de laver, trækker kun op. Prisen er ikke høj her. Det er gode råvarer, du får, og alt er hjemmelavet.

At belgiske vafler kun skal spises, når det er koldt udenfor er en misforståelse af de store.

 

Liège

Skt. Knuds Torv 7-9
8000 Aarhus C
Website

 

Madmarkeder Se alle

Udvalgte artikler Se alle