Aarhus Food Court
//Det sker

Lokalt råvaremarked med fokus på kvalitet – første gang i Aarhus

Af Jan L. Pedersen

Forventningerne er store. I næste weekend. Den 22. og 23. oktober er der stort madmarked på Godsbanen. Fødevarefestival Aarhus Food Court er navnet. Der er for alvor lagt i kakkelovnen. Med 42 forskellige producenter, er der noget for enhver smag.

 

Det handler om to ting: Kvalitet og det lokale…

Du kender det nok. Kønsløse supermarkeder med dårligere og forholdsvis dyre råvarer. Det er desværre det, man ofte oplever. En synd og skam. Derfor ser vi flere og flere markeder rundt omkring i landet. Det er blev in at handle ved de lokale producenter. Og priserne er ofte meget sympatiske. Men der kræver meget tid, at finde de små producenter. Derfor er markeder med fokus på de gode råvarer afgørende. Aarhus Food Court er et af dem

Aarhus Food Court

Den Rå Hal er oplagt

Centralt i Aarhus midtby afholdes der for første gang fødevarefestival i de helt fantastiske, rå rammer i Den Rå Hal på Godsbanen. Her kan du møde de mange små, lokale producenter, og høre deres historie om hver deres unikke produkt. Her oplever du summen af markedsstemning, hyggelige rammer og livemusik.

 

En fest for alle sanser

Råvarer, økologi, plantager, biodynamiske landbrug, design, restauranter, tapas, charcuteri, mejerier, biavlere, friluftsliv, mosterier, chocolatier, aarstiderne, gourmet, lam, brød, kager, kaffebønner, mjød, marmelade, chutney, mikrobryggerier og mikrodestillerier, fødevaremarked, økologisk frugt, sydesalt, bjesk, angus, bæltet galloway, jersey, grise, røgerier, gårdbutikker, økologisk- og biodynamisk vin, street food og foodtrucks, økologiske grøntsager, friland, krydderurter, lakrids, fisk delikatesser og meget mere.
Aarhus Food Court

Livemusik og street food i den bedste liga

Hvis du ikke er blevet mæt af alle smagsprøverne blandt udstillerne i ‘Den Rå Hal’, kan du nyde din frokost på Godsbanens egen gode restaurant, Spiselauget. Men du kan også nyde nogle af de lokale mad-iværksættere, som i den grad kan lave mad, der smager godt. Madboderne har i denne weekend fået plads ude i Godsbanens nye gård. Det er her, du kan møde Oles Gård, Gourmensch, TOASTiT og måske et par andre madboder. Det foregår, imens Jesper fra K-DeLuxe sørger for den hyggelige stemning med sin guitar og ikke mindst sin fantastiske stemme.

disneyonice_930x180

Hvorfor er der entré?

Det koster lidt at komme ind. For voksne koster det 50 kroner. Studerende 25 kroner mod forevisning af studiekort, selvfølgelig. Børn under 12 år er gratis. Billetten gælder begge dage. Normalt er sådanne markeder gratis. Men ikke her. Grunden er enkel. Der er 42 stande. Næsten alle lokale. Med lokalt, menes Østjylland. Men der er smagsprøver, og huslejen er ikke lagt oven i priserne. Det er ofte sådan, man gør det. Men ikke hos Aarhus Food Court. Niveauet er højere her. Passionen hos samtlige boder er høj. De brænder for det, de laver. Der er smagsprøver, og gode tilbud. Derfor må du slippe en skilling for at komme ind. Det virker i grunden fair nok.

 

Fødevarefestivalen Aarhus Food Court foregår på Godsbanen

Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Du kan købe billetter her: 

 

Åbningstider
Lørdag fra klokken 10.00 – 17.00
Søndag klokken 10.00 – 16.00

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle