Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et los i smagsløgene for 48 kr – Street Food fra The Plate

Af Line Ingwar Karlsen

Enkelhed i al sin enkelhed er mere hot end nogensinde før. Et nyt madkoncept ser dagens lys. The Plate samler det søde, det sprøde, det sure og det stærke på én tallerken og hylder den gode smag ved udelukkende at bruge sæsonens fineste og mest friske råvarer. The Plate åbner onsdag 12. oktober på Aarhus Central Food Market.

 

Det handler om en ting – smag, smag og smag

Oprindeligt var konceptet tapas, og markedsboden skulle hedde ”El Plato”. Men indehaverne Helle Rasmussen og Henrik Christensen, der i sin tid var med til at opstarte Restaurant Dauphine, fik undervejs ideen til et helt nyt smagskoncept. Meningen er, at udfordre den opfattelse vi tænker smag på. De glæder sig nu til at præsentere sultne gourmetelskere for The Plate, når madboden åbner på Aarhus Central Food Market onsdag 12. oktober.

 

Et skridt videre

”Tapas har altid været vores store passion, men med markedsboden hos Aarhus Central Food Market fik vi lyst til at udvide den klassiske forestilling om tapas. Sådan opstod idéen til The Plate, som er et madkoncept, der samler alle de forskellige kompositioner af smagsdele og strukturer, og dermed giver gæsten en helt unik smagsoplevelse,” fortæller Henrik Christensen.

 

Sødt, sprødt, surt og stærkt

Helle Rasmussens og Henrik Christensens ”plate”, eller på dansk ”tallerken”, er en varm eller kold servering bestående af fem hovedingredienser, hvor gæsten mødes af den kraftige duft af grillstegt kød sammen med fire smagshjælpere: sødt, sprødt, surt og stærkt, tilsat sæsonens friske urter og dressinger. Der vil altid være tre retter og en sød ret. Der er ikke et tilbehør, som går igen. Priserne er fra 48 til 68 kroner.

 

Nye retter hver sæson

Hver eneste lille detalje på tallerkenen er grundigt udført, og af hensyn til den gode smag består de sæsonaktuelle retter af årstidens allermest friske råvarer. Målet er, at skabe en komplet og sansemættet oplevelse, som imponerer både smagsmæssigt, duftmæssigt og visuelt. Men alfa omega er, der er samhørighed på en tallerken, hvor der tænkt over tingene.

 

Skaber nye smagsoplevelser

”Hos The Plate møder du ingen gengangere af retter. Vi er nysgerrige efter at eksperimentere og skabe nye smagsoplevelser. Vi tør at tage skridtet videre i måden, vi tænker på mad og på gæsternes madoplevelser, og vi glæder os rigtig meget til at åbne til oktober”, fortæller Henrik Christensen.

 

Serveringerne fra The Plate fås som take-away eller serveringer til at nyde i spiseområdet hos Aarhus Central Food Market fra onsdag 12. oktober.

 

Del artikel

Andre læser også