//Kokkens livretter

Opskrift: Lynstegt tun og nudelsalat med mango, chili, koriander samt sesam vinaigrette

Af Jonas Tønsager

Tunfisk smager fremragende. Farven er flot rød og kødet utrolig mørt. Opskriften på den lynstegte tun er asiatisk inspireret. Befriende enkel og nem at lave. En lækker ret, som kan spises hele året.

 

Til 4 personer

  • Ca. 500 g. rød tun fra Havnens Fiskehus i Aarhus
  • 2 dl. soya
  • 2 spsk. sesamolie
  • Tørrede nudler. De fleste slags kan bruges så bare din favorit.
  • 1 stk. rød chili, med eller uden kerner alt efter hvor stærk man ønsker det.
  • ½ mango skåret i små tern
  • 2 stk. forårsløg skåret i tynde, skrå strimler
  • Frisk koriander plukket fra stænglen
  • Et bæger sesam/soya vinaigrette

 

Den røde tun og sesam vinaigrette kan, også, købes hos Havnens Fiskehus. Det gør, at retten både er nem og lige til at gå til.

Tunen krydres med salt og steges hurtigt på alle sider. Cirka 30 sekunder på hver side. Den tages fra og marineres i soya og sesamolie.

Lad den stå lidt og køle af.

 

Nudlerne koges, afkøles og blandes sammen med sesam vinaigrette og de øvrige ingrediensen. Smages til med salt og justeres med mængden af chili alt efter ønsket styrke.

Tunen skæres i tynde skiver og anrettes med nudelsalaten.

Så nemt kan det gøres i den travle hverdag og/eller til weekendens gæster.

 

Kokkens livretter Se alle

Udvalgte artikler Se alle