Mackie’s Pizza & Mickey Lee

På hjørnet over for Århus Domkirke ligger den legendariske Mackie´s Pizza. Ejeren, Micky Lee, er efterhånden blevet kult i byen. Manden, der drev ind fra England for at finde lykken i Aarhus, har haft sin restaurant her i snart 30 år. Han har om nogen været en aktiv del at byens udvikling. Mickey er næsten altid i hans Cantina, han står nærmest på inventarlisten.

Han er god til at finde plads, er altid venlig og har småtravlt, men har en yderst gæstfri facon. Nogle gange undre det mig at se alle de unge, og til tider hjælpeløse serveringspiger, bruge oceaner af tid på at finde et bord, når en mand som Mickey Lee i løbet af 5 sekunder har fået henvist os til et passende bord. Der skal dog siges at Mickey har rutinen og et rigtig godt overblik.

Mangfoldigheden er stor hos Mickey, det ses på de mange forskellige typer mennesker der kommer på Mackie’s. En stor del af gæsterne har altid kommet hos Mickey, mens en del nye gæster løbende dukker op.

Pizzaerne har gjort ham kendt længe før pizza blev almindelig i Danmark. Mickey insisterer på at pizza skal spises med fingerne, men jeg har dog set et par gæster spise den med kniv og gaffel. Udover pizzaerne byder Mackie’s også på et mexicansk menukort, hvilket også er interessant.

Dækkeservietten er menukortet, meget smart. Man har dårligt nok sat sig, før man tilbydes vand eller at bestille noget af drikke. De følger op på gæsterne med det samme.

Maden

Vi startede med Luksus Nachos. Den findes i tre varianter, de to af dem med kød som tilbehør. Den sidste er den klassiske Nachos med Cheddar ost og guacamole, salsa og tzatziki.

Vi fik en Harley D pizza med champignon, bacon og masser af pepperoni. Det er en klassiker og har efterhånden opnået en form for kultstatus. Pepperonien er dejlig stærk og der er meget af den. Her er virkelig en pizza med smag.

En anden klassiker er nummer 21, Den bedste, som er med oksefilétstrimler, løg, champignons, og godt med gorgonzola. Du skal være opmærksom på at gorgonzolasmagen er gennemtrængende, men det gør den bare endnu mere delikat.

En hurtig pizza til dem der ikke er til så meget krydderi, er en nummer 4, Danish Style, blot med ost, bacon og skinke. Mange børn kan godt lide denne pizza.

En Steak Wrap med oksefilét er utrolig enkel og velsmagende. Et rigtig godt smagsmix gør denne Wrap unik. Den mætter mere end det se ud til på det her foto.

Alle pizzabundene er pænt tynde, så ikke noget med dårlige tykke bunde. I øvrigt vidner tykke pizzabunde kun om at pizzabageren ikke kan sit kram.

En Steak burger med fritter er svær at komme uden om i en anbefaling af Mackie’s. Købet er rib eye og er mørt og har en passende købsmag, bollen er frisk og sprød. Jeg ved ikke hvor mange steakburgere jeg har spist på Mackie’s. Prisen er 125 kroner inklusiv fritter og tilbehør. Det er billigt for en burger i denne klasse.

Mexican Steak Wrap er også på vej til at blive et hit. Den er med møre oksefilétstrimler og godt krydret med chili cheddar, salat, tomater, agurk, løg stegte champignons, majs og tzatziki

Danske lammekoteletter med græsk salat og kartoffelbåde kan også anbefales. Retten og krydderierne minder meget om Grækenland, dog er lammekødet en del bedre og med mere smag. Kødet var utroligt mør.

Nedenunder ses en Kyllinge Baguettes. En meget kødfuld sandwich med meget grønt i.

Maden skuffer ikke på nogen måde. Man får virkelig noget for pengene hos Micky Lee. Kvaliteten er høj og det er store portioner man spiser hos Mickey. Alt er frisk og meget velsmagende, en del er selvsagt meget krydret i smagen.

Drikke

Mackie’s er ikke et vinsted, men alligevel er der en rigtig god Amarone til kun 285 kroner. Hvis du vil have en billigere kan en almindelig Chanti købes for 185 kroner. Utrolig billigt. Husets vin er heller ikke dårlig, men det er ølkortet der har mest at byde på. Der en del forskellige øl, både danske og udenlandske. Priserne starter ved 28 kroner for en flaske øl, og en halv liter koster 46 kroner. Udover øl og vin har Mackie’s et pænt stort drink og spiritusudvalg.

Atmosfære

Indretningen er helt sin egen, der er noget museum over Mackie’s. Der er plads til specielle ting, som på en eller anden måde har en historie. Vi er en del stamkunder der er kommet hos Mickey i snart 25 år og kan se udviklingen i hvor mange effekter der er kommet til.

Et sidste plus som er værd at prøve, er at købe en ubagt pizza og bage den selv derhjemme. Vi har prøvet det nogle gange og resultatet er overraskende positivt. Det er nu en noget bedre smagsoplevelse at spise en varm pizza fra ovnen, end en der har været på vej i 30 minutter med et pizzabud. I skal være opmærksom på at der nogle gange er rigtig mange mennesker på Mackie’s, så der kan forekomme ventetid på et bord,  men også på maden. Det er dog langt fra altid vi oplever ventetid, men på alle populære spisesteder er det en faktor man skal regne med.

En aften på Mackie’s er forbi. Klokken er 22. Vi trasker hjem efter en god aften hos Mickey Lee og hans crew.

 

Mackie’s Pizza – Cantina

Skt.Clemens Torv 9
8000 Århus
Telefon  86 12 36 61
 
[button url=”http://www.mackiespizza.dk/” ]Besøg Hjemmeside[/button]
 
Åbningstider
 
Mandag – lørdag 12.00 – 23.00
Søndag 12.00 – 22.00
 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar