A Hereford Beefstouw Aarhus

Over for Domkirken og Aarhus Teater ligger en af byens ældste steakrestauranter. A Hereford Beefstouw Aarhus er navnet. Som navnet antyder, er det kød, det handler om, men ikke kun. I dag er A Hereford Beefstouw meget andet end gode bøffer. Restauranten har indgang fra både Kannikegade og fra åen.

 

Gennemført, og smukt lokale

Du spiser i det gamle bryggeri, og i den gamle brygkælder. Her har du udsigt til de gamle kobberkedler. Der er stil over det. Indretningen er smuk. Det oser af atmosfære. Der er en god stil hele vejen rundt. Det hele er holdt i et åbent miljø. Her er plads nok. Stolene er lavet af massiv egetræ. De er smukke og man sidder godt. Akustikken er der også styr på, og lokalerne er oplagte til at holde møder i. Køkkenet er delvis åbent.  

 

Det handler ikke “kun” om kød

Men jo, kødet hos A Hereford Beefstouw er af bedste kvalitet. De udvælger selv de dyr, som senere skal serveres for gæsterne. T-bone steak, ribeye af krogmodnet finsk kvæg, bøf af mørbrad eller filet er blandt de mange muligheder af godt kød. Men der er også andet på menukortet. Blandt andet kan du få Surf & Turf med langusterhale som tilbehør til en bøf, eller filet af fritgående, økologisk dansk gris fra Hestbjerg. Gravad laks efter Fru Damgaards opskrift fra 1971 serveres med sennepsdressing og kommenbrød, Limfjordsøsters fra Jegindø (vildtvoksende) eller Cecina, en spansk specialitet. Lufttørret okseryg, modnet i 36 måneder. Spareribs og en burger er også altid at finde på menukortet.

 

Få dit eget lokale

A Hereford Beefstouw i Aarhus har altid været gode til større selskaber. Op til 60 gæster klarer de fint. Restauranten er oplagt til at holde møder, forretningsmøder og andre selskaber. Til højtiderne har Hereford Beefstouw altid et spændende og godt tilbud. Eksempelvis er deres lidt anderledes julefrokost et hit. Det samme er påskelammet, når de kører med det. Stilen er med flotte egtræsborde og nyt bestik designet af Ingvar Cronhammer.

 

Udsigt til historiske bygninger

Hvis du kan få plads ved vinduerne, så gør det. Her har du udsigt til Domkirken, Aarhus Teater og Bispetorv. Uanset på hvilke tidspunkt på dagen, du indfinder dig på restauranten, er der liv i gaden og på pladsen.

 

Oplagt mad til før, eller efter, teateret

Aarhus Teater ligger som sagt lige overfor. Hvis du skal i teateret, er et måltid mad på A Hereford Beefstouw oplagt. De er gode til at have styr på tiden, og hvis du fortæller tjeneren, hvornår du senest skal have spist din mad, så planlægger de efter det. Det har de fuldstændig styr på. 

 

Modning af oksekød

A Hereford Beefstouw har gennem en årrække tørmodnet forskellige udskæringer til menukortet, hvor de bruger det engelske udtryk ”dry aged”. Dette foregår ved at hænge kødet i en periode på mellem 40 og 100 dage i et specielt kølerum, hvor luftfugtighed og temperatur er under fuldstændig kontrol. Denne modning kan beskrives som en tørringsproces, hvor enzymerne i kødet ”udvikles” for at opnå ekstra mørhed, samtidig med at kødets udtørring skaber en kraftigere oksekødssmag. Den mest brugte form for modning af oksekød i verden er dog ”wet aged”, hvilket betyder, at kødet modnes i vakuumpakning.