Restaurant Mefisto

Mefisto i Aarhus er en oase. For alle, der vil indføres i det klassiske køkken og dets håndværk, er Mefisto et must. Hvis nu du er bekendt med dette, så kom alligevel, for der er velsmag for alle pengene i det hyggelige lokale, hvor folk kommer hinanden ved. Når vejret tillader det, så er gårdhaven åben. Den er blandt byens mest hyggelige og skjulte gårdhaver.

 

Maden

Når New York Times anbefaler et besøg på Mefisto, så er det nok ikke uden grund. Mange forbinder nok Mefisto med en fiskerestaurant. Måske med rette, da fisk altid har stået ejeren, Lars Kyllesbech, nær. Men Mefisto har meget andet end fisk at byde på, og det er en fatal fejl at tro, det kun er fisk, restauranten er god til. De laver nok byens bedste Côte du Boeuf – intet mindre. Deres nytænkende brunch er helt forrygende og til prisen byens bedste. A la cartekortet er pænt stort. Der er en del faste retter på kortet, som med tiden er blevet klassikere.

 

Miljø/stemning

Nu skal en atmosfære helst opleves så man selv kan mærke den. På Mefisto er den afslappet, hyggelig og stilfuld på samme tid. Der kommer både forretningsmænd i jakke og slips, kunstnere, skuespillere, politikere og studerende, men der er nu ret mange, som kender Mefisto, så kredsen af kunder er rimelig bred og trofast mod stedet. På 18 år er Mefisto allerede blevet klenodie i Aarhus. Et sted hvor hjerterum, atmosfære, det enkle og det ukomplicerede er i højsædet.

 

Prisniveau

Førhen kaldte Mefisto sig for en café. Mefisto har aldrig været en café efter vores mening, så er det slået fast. Alle dage, har niveaet været i restaurantklassen, hvor kvalitet altid har været nøgleordet. Nu har den relative beskedne ejer, Lars Kyllesbech taget konsekvensen, så navnet er i dag, Mefisto Restaurant & Vinbar, hvilket passer meget godt til restauranten i Latinerkvarteret. Priserne er rimelige når man kender kvaliteten og smag. Niveauet er i den gode ende af middel-prisklassen, men maden er i den bedste ende af skalaen.