Nordisk Spisehus

De kan noget på Nordisk Spisehus, nemlig at overraske. Det har de haft succes med i nogle år. Flere tror, det er nordisk mad, man får på Nordisk Spisehus, men det er fortid. Restauranten bygger på temaer, som ofte kommer fra eller med inspiration fra Michelinrestauranter. Sidst var det et Rom tema, hvor maden, vinen, indretningen var hentet eller inspireret fra Rom. Et tema kører i to – tre måneder ad gangen.

 

Innovativ køkken

Nogle vil måske synes, at ordet temarestaurant er lidt poppet. For hvad er en temarestaurant egentlig for en størrelse? Basalt set er det jo bare en restaurant, som skifter tema. Men det kunne være både vinmæssigt, musikken i baggrunden, maden eller at indretning og personale fulgte et bestemt tema. Nogle tænker på de mange til tider kunstige og fantasiløse temafester, som man har været med til. Men nej. Hos Nordisk Spisehus betyder tema, at man skifter menu, vin, indretning og musik en fem – seks gange om året. Det skal passe sammen, og temaet går kun på de bedste restauranter, de bedste kokke og langt de fleste med en eller anden tilknytning til toprestauranterne i Michelinguiden.

 

Arkitekten og den gode stil

Hvis der er noget, som i den grad holder vand, selv efter 60 år er det arkitekten Finn Juhls møbler. Nordisk Spisehus har lige skiftet alle deres borde ud til originale Finn Juhl borde i sort. Normalt vil jeg mene, at en hvid dug er flot på en gourmetrestaurant, men Finn Juhls borde slår dugen i den duel. Synd for dugen, men hold op, hvor er de borde stadigvæk smukke. De er indbegrebet af dansk design. Stolene er blandede. Der er både Wegner, Arne Jacobsen, Børge Mogensen og selvfølgelig Finn Juhl selv. Indretningen kan der ikke sættes så meget som en lillefinger på. Den er stilren og er uden udløbsdato. God smag og stil. Mere er det ikke at sige om den.

Nordisk Spisehus ligger centralt. Bygningen gør ikke så meget væsen ud af sig. Men du er ikke langt fra Banegården i Aarhus. En sikker restaurant som holder et højt bundniveau, og hvor du får meget for pengene. Det skal ses i forhold til tilsvarende restauranter i København eller i udlandet.