Takeaway fra Restaurant Saichi i Jægergårdsgade

Den lille sushirestaurant på Frederiksbjerg er mest kendt for ”all you can eat” sushi-konceptet. Konceptet er typisk ikke noget, gode restauranter giver sig i kast med, med rette vil man kunne hævde. Lidt synd at Saichi er kommet i den kategori, for den originale japanske restaurant burde være mere kendt for sin skarpe og friske sushi. Kokkene og ejerne er asiater, og de laver mad efter de gamle, traditionelle, japanske sushi-opskrifter. Noget, som Saichi slår på, er, at de holder sig til den rene japanske stil, hvor sushien ikke tilsættes en masse krydderier. De holder sig til den rene smag.

Et rent sushi-orgie

Vi var to voksne og en teenager. Det var lidt for tamt bare at bestille tre ens menuer, så vi tog en omgang Yorokobi. Det er navnet på den store omgang. 38 stykker stod den på. Det er mere end rigeligt til to personer, da stykkerne var i den store ende. Der var 10 nigiri, 16 uramaki, 12 sashimi til en pris på 340 kroner. Læg mærke til, hvor tykke stykkerne med rå fisk er. Ikke på nogen måde vulgært, men tilpas i forhold til mængden af ris. Stykkerne var akkurat så store, at de let lader sig spise med pinde.

Første bakke af en omgang Yorokobi fra Saichi i JægergårdsgadeAnden bakke af en omgang Yorokobi fra Saichi i JægergårdsgadeSom ekstra købte vi en bakke med seks stykker nigiri til 80 kroner. To med laks, to med tun og to med tigerrejer. Alt i alt endte vi på 44 stykker, hvilket passede rigtig godt til os tre. Prisen blev i alt 420 kroner inklusiv alt. Det er ikke i den billige ende, men hvis du dividerer prisen med tre, giver det 140 kroner per person. Og det er en fair pris for store, friske stykker sushi.

Seks stykker nigiri fra Saichi i JægergårdsgadeFisken var frisk og farven smuk. Det var ikke kunst, men gedigne stykker på den traditionelle måde. Der var ikke så meget negativt at komme efter. Det var, som vi forventede, blandt den bedste halvdel af sushi-stederne i Aarhus. Lidt mere kreativitet, japanske saucer som tilbehør og muligheden for at mikse sin egen takeaway ville kunne løfte oplevelsen betydeligt.

Ta’ den

Vi hentede selv vores sushi den dag, da ventetiden på levering næsten var 2 timer, og det var for lang tid at vente. Det gode var så, at vi sparrede 79 kroner i levering, og maden ikke var rodet sammen ved ankomst. Dog skal det nævnes, at det er svært at finde parkeringspladser ved Saichi, så du skal ikke regne med at holde lige uden for døren. En god idé er at påregne lidt ventetid. Selvom de siger, maden er færdig til et bestemt klokkeslet, så læg lige 10 – 15 minutter oveni – især hvis du bestiller ved 18 – 19 tiden.

Indpakning af takeaway fra Saichi i JægergårdsgadeHvad drak vi så til sushien?

Oftest kan det ikke anbefales at købe drikkevarer sammen med sin takeaway – man er langt bedre tjent med at have forudset situationen og have købt drikkevarerne i forvejen frem for eksempelvis de typiske japanske øl eller risvin, som ofte koster en pæn overpris, selvom man køber dem som takeaway.

Vi havde styr på drikkevarerne. Det var jo torsdag, godt vejr og mad på terrassen skriger på rosé. Så det blev til en rosé fra Hollywoodstjernerne Brad Pitt og Angelina Jolies Château Miraval i hjertet af Provence. Vinen er lavet i samarbejde med brøderne Perrin fra Château de Beaucastel. Den flotte lyserøde vin byder på en charmerende bouquet af nektariner, friske jordbær og hvide blomster. Smagen er kompleks med antydning af friskplukkede jordbær, sarte krydderier og mild citrus. Den forfriskende syre giver vinen en sprød afslutning.

Miraval fra ProvenceEn anbefaling

Vi vil gerne give Saichi i Jægergårdsgade vores anbefaling. Denne anmeldelse er af deres takeaway, så det er den, vi vil anbefale her. Stabilt niveau, fair priser og venlig betjening er nøgleordene.

Saichi i Jægergårdsgade

Saichi

Jægergårdsgade 81
8000 Aarhus C
Telefon: 87 80 00 08
Mail: kontakt@saichi.dk
http://www.saichi.dk

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+2

Én kommentar til “Takeaway fra Restaurant Saichi i Jægergårdsgade”

 1. Sushi love

  Vi besøgte igår restauranten Saichi og fik virkelig ødelagt vores fredagshygge. Ikke nok med service var ringe fra starten, hvor vi dog valgte at blive, men det udviklede sig også langsomt til SUSHI HELVEDE!

  Vi bestilte “All You Can Eat” konceptet til 238 kr pr. person. På en flabet måde kom en tjener og bad os bestille færre stykker – da det all you can eat ønskede vi dog at smage på lidt af hvert.

  Da rullerne kom blev de igen flabet serveret/kastet på bordet. Ingen form for mad præsentation. Rullerne var meget store og proppet med ris samt meget lidt indhold, utrolig grimt anrettet. Tjener gjorde os opmærksom på at vi skulle betale ekstra for de ruller vi ikke kunne spise, hvilket vi sagde ok til.

  Vi prøvede at se tingene fra den positive side, selvom vi alle bemærkede at risene var utrolig tør. (Og ja vi har spise sushi før, så ved hvordan de skal se ud/smage). Vi undlod derfor at spise meget at den overskydende ris.

  Da vi var færdige, opgjorde vi at der lå i alt 32 stykker tilbage, som vi have fået at vide vi skulle betale ekstra 15 kr pr stk. ( i alt 480 kr udover de 238 kr pr. person) og ja vi var jo villige til at betale det.

  Da vi så henvender os for at få regningen, kiggede vi chokerede på hinanden, da den uhøflige tjener har set sig sur på os og vurderet at det overskydende ris vi har efterladt også skal betales for, i alt 270 kr. (Vi snakker altså om en klump ris her!)

  Da vi konfrontere ham med den høje regning, bliver vi på en belærende og flabet måde overfuset med at vi er nogle madsvin og ikke nok med det, bliver han ved med at diskutere og påstå at vi da skal betale for de knastørre ris!

  Vi gøre ham flere gange opmærksom på at vi jo gerne betaler for de urørte stykker, som det nævnt i deres menu at man skal, men at vi ikke agter at betale 270 kr ekstra for den tørre ris.

  Vores tøsehygge aften bliver altså til SUSHI HELVEDE, efter en meget ubehalige service og ordene om at vi ikke skulle komme igen.

  Vi vil på ingen måde anbefale dette sted til nogen, med mindre man ønsker dårlig mad og betjening og kan finde sig i en skjult og lumsk måde at tjene ekstra penge på kundernes uvished!!!!!!!!

  Svar

Skriv et svar