Anmeldelse: Mefisto – en hummermad og New York Times

Når New York Times anbefaler et besøg på Mefisto, så er det nok ikke uden grund. Vi har spist en del måltider på Mefisto gennem de sidste 6 -7  år. Derfor kommer det ikke bag på os, at Mefisto bliver anbefalet, men at en af verdens mest seriøse aviser, New York Times gør det, er ikke mindre end fantastisk. Man kan kun som århusianer være stolt på Lars Kyllesbech og hans personales vegne. For 15 år siden drev Mefistos ejer, Lars Kyllesbech, en toprestaurant i København, hvor han blandt andet fik en stjerne i Michelin guiden. Så det er ikke en hr. hvem som helst der driver den efterhånden ret kendte lille restaurant, som ligger på den brostensbelagte gade, Volden i Latinerkvarteret.

Mefisto i Volden

Førhen kaldte Mefisto sig for en café. Mefisto har aldrig været en café efter vores mening, så er det slået fast. Alle dage, har niveaet været i gourmetklassen. Nu har den beskedne ejer, Lars Kyllesbech taget konsekvensen, så navnet er i dag, Mefisto Restaurant & Vinbar, hvilket passer meget godt til restauranten i Latinerkvarteret. Vi har på Byens Spiseguide altid været glade for at komme på Mefisto. Måske fordi stedet har så meget personlighed og sjæl, at man på en måde bliver afhængig.

Stentavler på MefistoBordene er ikke store, men sådan er det bare på Mefisto. Dog mener vi, at der er fint plads. Det skal dog nævnes, at vi godt kan lide en hyggelig og intim atmosfære.

Frokost

Vi har spist frokost på Mefisto flere gange. Menukortet rummer primært klassikere og lidt færre overraskelser. Man fornemmer det gedigne og velafprøvede i stort set alle retter. Frokostkortet er også fast, dog lige på nær de to kasseroller og gourmandtallerkenen som skifter fra dag til dag.

Første ret var deres tre Thysild til 98 kroner. Den første sild var en marineret sild med kapers og rødløg. Næste sild er med karrymayo, med lidt æble og tomat, den fungere lidt ligesom en karrysild. Den sidste er en kryddersild med cremefraiche double og revet peberrod. Generelt er Thysild fantastisk sild, blandt landets bedste, især deres marinerede sild vinder – gang på gang.

Tre slags Thysild på Mefisto i Aarhus

Næste ret er en hummermad. Mefisto er kendt for sin hummer. Den kan du altid få, den er lige så fast på menukortet, som Ulrik Witts billeder er på væggen. Det er efterhånden en signaturret på Mefisto. Den er på menukortet, både frokost og aften. Prisen er 188 kroner for hummermaden, det er ikke dyrt for et så stort stykke frisk hummer. Det er luksus, og det vil det nok altid være, men hummersmagen er så unik at efterspørgselen kun bliver større og større. Den mætter fint til frokost, men til aften skal du nok regne med en ret mere.

Hummermad på Mefisto i Volden

Halv hummer serveret i kobberpande med salat med aioli, citron og brød. Prisen er 198 kroner. Den er med friske krydderurter, og du får mere hummerkød her, end ved hummermaden, men så skal du også selv pille kødet af. Brød, aioli og hummer er et perfekt match – en udødelig klassiker man aldrig bliver træt af.

Halv hummer på Mefisto

Gourmandtallerken med tre forskelige retter på koster 278 kroner. Den dag vi var forbi, var der stegt torskeryg med rødbeder, bakskuld – en gammel vestjysk ising som er saltet, tørret og røget. Salat med pocheret æg og ørredrogn. Her får vi en spændende og inspirerende tallerken, som vi ikke kender.

Gourmandtallerken på Mefisto

Sidste frokostret var et stjerneskud med røget laks, rødspættefileter, håndpillede rejer og chili mayonnaise. Prisen er 178 kroner. Du får her et af byens bedste stjerneskud – intet mindre. Uden at vide det, vil jeg tro, at det er den mest solgte frokostret på Mefisto. Alle der kan lide fisk, må give sig selv den oplevelse, at prøve stjerneskuddet på Mefisto.

Stjerneskud på Mefisto

Vin og øl

Til frokost er det oplagt med en øl til maden. Det giver maden et andet udtryk end hvis du blot drikker vand til. Man behøver jo ikke drikke meget øl eller vin, bare lidt – for madens skyld. Det kan godt lyde som en dårlig undskyldning for at drikke alkohol, men maden smager bare bedre, hvis du matcher den med øl eller vin. Hos Mefisto har de et pænt vinkort – ikke kæmpestort, men bredt og velovervejet. Priserne på vin starter ved 235 kroner for en flaske og slutter ved 995 kroner, men de fleste ligger mellem 300 og 500 kroner. Ikke på nogen måde dyrt, når du tager vinene i betragtning. Et godt bud som passer perfekt til fisk er østrigsk Grüner Veltliner Strass fra Johann Topf. Det er en let vin som ikke generer fisken. Den koster 355 kroner, og med den rammer du med garanti ikke helt ved siden af. Vi drak dog Jakobsen Øl til frokosten.

Vinudvalg på Mefisto

Atmosfære

Som nævnt før, så skal en atmosfære helst opleves så man selv kan mærke den. På Mefisto er den afslappet, hyggelig og stilfuld på samme tid. Der kommer både forretningsmænd i jakke og slips, kunstnere, skuespillere, politikere og studerende, men der er nu ret mange, som kender Mefisto, så kredsen af kunder er rimelig bred og trofast mod stedet.

Guldtyren på Mefisto

Betjeningen på Mefisto er altid venlig og serviceminded. Jeg tror det ligger i, at chefen selv er en meget glad og positiv person der ved hvad god service er. Vi oplevede en meget smilende og kompetent betjening den dag vi var fordi.

Indgangen til Mefisto

Alt i alt var det en glimrende frokost. Kokkene kan deres kram. Niveauet er stabilt og ligger i den gode ende af skalaen. Stedet beliggenhed og charme løfter maden endnu højere op. Det gode ved Mefisto er, at du bliver drevet med af stemningen. Hver gang jeg forlader Mefisto er det med et tilfreds smil på læben.

Der er som regel altid mange mennesker på Mefisto, så derfor er det en god idé, at bestille bord – især om aftenen.

 

Mefisto – Restaurant & Vinbar

Volden 28

8000 Aarhus C
Telefon +45 8613 1813
Mail:
info@mefisto.dk
www.mefisto.dk

 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

9 kommentarer til “Anmeldelse: Mefisto – en hummermad og New York Times”

 1. Claus Nørgaard

  Flot anmeldelse. Jeg er enig med jer i. Kyllesbech gør de godt og han fortjener en anbefaling i New York Magazine. Hummer har da altid haft klassikerstatus på Mefisto….

  Svar
 2. Sinne Mortensen

  Flotte billeder. Man bliver helt sulten-:) Jeg har aldrig været på Mefisto, men det er vist på tide! Århus har nogle flotte og gemte restauranter….

  Svar
 3. Nikolaj

  Jeg syntes nu der er en vigtig ting, der ikke er nævnt i denne anmeldelse og det er Mefisto’s ud af huset og selskabs del. Aldrig har man fået så lækker mad og personlig betjening til overkommelige priser. Det gode ved dem er at du kan bede dem om at arrangere stort set alt fra mad, tjenere, sted, tallerkner, glas, vin og er sikker på hvis man spørger, så vil de også arrangere underholdningen. Har hørt om mange der har været virkelig glade for deres selskaber arrangeret af Mefisto, så bare lige en lille side bemærkning til den flotte anmeldelse.

  Svar
 4. Jørgen Poulsen

  Ikke mindre en flot. Fisken har altid været i særklasse på Mefisto. Der er to steder i Århus hvor du men sikkerhed for en god oplevelse med fisk, og det er, Mefisto og Klassisk Fisk. Det er iøvrigt sjovt at se hvor mange mennesker der er i de hyggelige kvarterer i dag, og hvor få der nede ved åen. Få år tilbage var det omvendt.

  Svar
 5. Rene L

  God artikel og fine billeder. Dog synes jeg prisen for en frokost er i den dyre ende, eller tager jeg fejl?

  Svar
 6. Torben

  Flot anmeldelse og godt set. Jeg er enig med jer, og vil også klart anbefale Mefisto frem for turistfælderne ved Åen…

  Svar
 7. Troels Rasmussen

  Mefisto burde få mere anerkendelse, og går nogle gange lidt i glemmebogen, når der deles karakterer ud.
  Jeg kan som helt almindelig gæst blot sige, at Mefisto er måske den bedste restaurant i Danmark!!

  Svar
 8. Michael Laarsen

  SSSYYHHH! Ikke så meget opmærksomhed til Mefisto. Denne perle vil vi gerne beholde for os selv. Stilsikkert og klassisk køkken når det er bedst. Ingen slinger i valsen, og gennemført professionelt. Samtidig afslappet og imødekommende personale der ikke forsøger at tale oplevelsen op. Det er troværdigt på den bedste måde….

  Svar
 9. Guide - Den sikre frokost i Aarhus C - Frokostguide i Byens Spiseguide

  […] Mefisto har åben for frokost alle ugens syv dage. Læs også: Anmeldelse af frokost på Mefisto […]

  Svar

Skriv et svar