Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Maden er en afgørende faktor for rejsen

Af anders@sommersangdigital.dk

Hver femte dansker har været på en ferie, hvor maden er en afgørende faktor for rejsen, og hos hver fjerde er spisemuligheder og madoplevelser allerede med i selve ferieplanlægningen. Det viser en ny undersøgelse fra rejseportalen Expedia.dk

 

Danskerne er et af de folkefærd, der rejser allermest ud, og det er med mange forskellige formål i tankerne. Vi rejser i høj grad efter sol og varme, seværdigheder eller til lande med særlig flot scenarie, men Expedia.dk afslører nu, at maden også er en afgørende faktor for mange danskeres valg af rejsemål. Således svarer hver femte dansker, at de har været på en ferie, hvor maden var en afgørende faktor for rejsen.

 

Men hvor skal vi spise?

Når ferien skal planlægges, og hotellet skal bookes, prioriterer danskerne rejsemålets kulinariske potentiale højt. Hos 28 pct. af danskerne er mulighederne for spisesteder og madoplevelser allerede med i selve ferieplanlægningen, og spørger man de helt unge mellem 18 og 24 år, hænger valg af destination, hotel og mad sammen for hele 44 pct.

 

”Mad er ligesom rejser noget, mange dyrker mere og mere, og det er i stigende grad blevet populært at kombinere interessen for nye rejsemål og unikke madoplevelser. Mere end hver tredje dansker søger således efter madfestivaller, -begivenheder eller -markeder på ferien, og lige så mange gør glædeligt brug af tilbuddene, hvis de pludselig byder sig,” fortæller Susanne Svensson, Expedia.dk.

 

Det italienske og franske køkken hitter

Præcis som det lokale nordiske mad har fået en renæssance, søger rejsende også efter feriemålets lokale specialiteter og spisesteder væk fra alfarvej. Tre ud af fire danskere har således prøvet kræfter med et unikt køkken, som de aldrig havde hørt om før, og hver anden fortrækker de lokale restauranter, der ikke nødvendigvis står i guidebogen eller er kendt af mange.

 

Spørger man danskerne, hvor de med størst sandsynlighed ville rejse hen med maden som et formål, står Italien og Frankrig øverst på listen, og knap 20 pct. har allerede taget turen til Paris og 14 pct. til Rom netop for at prøve udvalget af mad. Det er da også her, vi mener, der bliver givet den bedste restaurantservice – efterfulgt af os selv. Lande som Rusland og Island er de steder, som er de mindste interessante rejsemål for danskerne, når det kommer til madoplevelser.

 

Europa på en tallerken

Expedia.dk har allieret sig med erfarne madbloggere rundt omkring i Europa, som giver deres bud på landenes bedste madoplevelser – som bestemt er en rejse værdi.

Læs bl.a. om en kulinarisk rejse gennem Schweitz, gastronomiske oplevelser i Spanien og overdådige cocktails i London. Alt det og meget mere på Expedias blog; HER.

 

Del artikel

Andre læser også