Mægtig mad, sørgelig service – Torsdags-Tapas hos VinDanmark

T for Torsdag. T for Tapas. T for Service. Men hov, der er da ikke “t” i service? Nej, men det passer skam fint, for der var stort set ingen service hos VinDanmark denne torsdag aften.

VinDanmark er en velrenommeret vinbutik med misundelsesværdig lokation på Kystpromenaden. Butikken udvidede forretningen med en vin- og tapasbar for et par år siden. Hver torsdag tilbyder VinDanmark såkaldt Torsdags-Tapas. For 100 kr. får man en assorteret tapas-platte samt 1 glas vin.

3

Menuen var som følger:

– Serrano skinke

– Iberisk chorizo

– Fransk Pate m. and + Madagaskar peber

– Mature cheddar

– Røget Brie

– Morbier Rødkit

– Tomat/Basilikum Pesto

– Kalamata Oliven

– Saltristede mandler

– Stenovnsbagt brød

+ vin fra vinbaren

 

1

En eksklusiv klub – på den dårlige måde

Der var fin stemning på Kystpromenaden. Den venlige forårssol oplyste de stadigt blege aarhusianere der allerede havde indfundet sig. Billie Holiday’s sprøde stemme udgjorde aftenens soundtrack via pladeafspilleren ved indgangen. Forudseende som min gæst og jeg var, havde vi bestilt bord udenfor. Efter henvisning til bordreservationen blev der peget på et bord og to stole – indenfor. Vi bliver spurgt, om vi ikke selv kan bære møblerne ud. Det er jeg aldrig blevet spurgt om før, men hey, jævnfør girlpower og Hillary Clinton som præsidentkandidat; min kvindelige gæst og jeg kunne da godt lige tage fat. Mere information fik vi ikke.

 

Tjenerne syntes meget travle og var enten ude bagved eller i færd med at tørre glas af, bag baren. Vi ventede 10-15 min. før vores tapas kom. Men hvad med vinen? Efter lidt detektivarbejde fandt vi ud af, at man selv skulle gå ind i vinbaren og vælge sin vin, hælde op til den markerede streg og tage med sig. Helt fint og faktisk en fin gimmick, synes jeg. Vi ville dog gerne have været informeret om dette ved ankomst.

4

Der var et flot, stort udvalg af vine. Dog herskede der mellemstor forvirring ved vinbaren. Skulle man bare tage, hvilke var gode til ost og hvor var glassene? Vi ville gerne smage en Block 88 Sauvignon Blanc, men flasken i baren var tom. Vi spurgte en af tjenerne efter en ny, men fik at vide, at den faktisk slet ikke skulle have været en del af vinbaren. Øv. Vi kastede os i stedet ud i noget helt andet, ukendt for os begge: En tysk riesling fra Bergdolt-Reif & Nett: Glaube-Liebe-Hoffnung med let syrlig og frisk smag og en perlende finish, samt en italiensk Pinot Grigio Ramato fra Dal Cero; en ferskenfarvet hvidvin med let sødme. Bellisimmo! Fine vine.

5

Tapas-platte med fine overraskelser

Serrano-skinken og chorizoen var standard. Vi spiste ikke olivenerne op; de var lige bitre nok. Og lidt bitre var vi også over, at der ikke fulgte en skål med til stenene. Brødet emmede ikke af stenovnsbagning men smagte fint og var luftigt. Den ekstra modnede cheddar var dejligt saltet, så det knasede en anelse i munden. Disse madvarer ville være at forvente på en tapas-platte til 100 kr. Men de sidste 3 jeg nævner nu, var positive overraskelser og gav virkelig værdi for pengene. Den røgede brie var absolut netop det – røget! Det fungerede rigtig godt! Sammenspillet mellem røgen og den cremede, milde ost var perfekt. God eftersmag også; røgsmagen blev ved, men ikke for længe.

6

Pesto kan sjældent få mig op at ringe. Hvor svært er det at køre ingredienser igennem foodprocessoren og smække sammensuriummet op i en skål og sige perfecto; her har du noget til brødet som ikke er smør! Men VinDanmarks tomat- og basilikumspesto var virkelig noget for sig. Den var ikke processeret til mos men havde derimod en fin, rustik struktur. Tomaterne smagte af sol og sommer og mængden af basilikum var ikke overdøvende, men fungerede som den skal; som en sidekick. Skulle jeg kun spise én slags pesto resten af mine dage, skulle det være den. Jeg må høre VinDanmark efter kiloprisen.

 

Og så var der Morbier Rødkit-osten. Der var ikke en vild, stærk ostesmag men en virkelig god, cremet skimmelost med den karakteristiske askestribe i midten, der overskudsagtigt signalerer skellet mellem morgen- og aftenmælk.

7

Da vi skulle afslutte med et glas dessertvin var der til gengæld bedre service; her var de fleste også færdige med at spise. Vi fik lov at smage på udvalget før valget faldt på Taylor’s Fine Ruby Port, som altid er en sikker vinder med dens intense, søde frugtsmag og flotte dybrøde farve. Og den lysere, tyndere og en anelse syrligere Orange River Cellar’s Red Muscadel, var en fin ny smag for mig. Vi var mætte fra tapas-platten, men havde vi bestilt dessert, ville den have passet godt til en sød kage.

 

Vores vurdering

Vi kom af med 260 kr. for tapas til 2 inkl. et glas valgfri vin, samt 2 glas portvin. Absolut flot tapas- og vinudvalg til prisen og det kan kun anbefales. Dog er der altså lidt for langt mellem tanke til udførsel til VinDanmarks Tapas-Torsdag. Uanset om man benytter sig af et tilbud eller bestiller a la carte, skal betjeningen være i top og professionel. Når de samtidig på hjemmesiden proklamerer at de: lægger vægt på personlig betjening og hyggelig atmosfære, så ville jeg lige give det område lidt ekstra fokus på næste personalemøde. Det lækre område ved havnen og glæden ved at kunne nyde solens stråler til langt ud på aftenen, retfærdiggør ikke, at der skal slækkes på servicen. Der var vel 3-4 tjenere, men de var ikke opsøgende, ej heller synderligt tilgængelige. Generelt var der forvirrede blikke fra gæsterne, ikke kun os. Desuden er det ærgerligt, at de allerede lukker kl. 21. Det har nok noget med bevilling at gøre, men flere gæster synes ærgerlige over, at de ikke kunne sidde med et glas vin indtil solen gik ned.

 

VinDanmark

Kystpromenaden 2
8000 Aarhus C
 Telefon: +45 86 25 75 15
E-mail: mail@vindanmark.com

Hjemmeside

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar