Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Malling Kro, vinen og endnu en vinsmagning

Af Line Ingwar Karlsen

Vin har i de sidste 20 år været højt prioriteret på Malling Kro. Den ene halvdel af ejerne af kroen, Rico Jørgensen, har i de sidste 25 år arbejdet professionelt med vin, hvilket giver sig til udtryk i et helt unikt udvalg. Men også et hav af gode winemakers dinner. Den 3. februar 2016, klokken 19.00 er der igen en winemakers dinner på kroen. Denne gang med DeLoach.

 

DeLoach er superproducent fra Sonoma county

Vi er i Californien. Sonoma County er et amt beliggende i den nordvestlige del af den amerikanske delstat, Californien, som ligger ud til Stillehavet. Så er geografien på plads.

 

DeLoach er grundlagt i 1975 og betragtes som en af Sonoma Countys pionerer i kvalitetsvine, især Pinot Noir, Chardonnay og Zinfandel. I 2003 blev vingården overtaget af Bourgognes største vinfirma Boisset, da Jean-Charles Boisset så store muligheder og ligheder med Bourgognes berømte vine. Boisset, der som bekendt ejer Domaine de la Vougeraie i Côte d’Or, et af de mest berømte vingårde i Bourgogne, har også på DeLoach indført biodynamiske dyrkningsmetoder, hvilket har løftet kvaliteten op på et nyt niveau.

 

En stor aften og et hårdt program

Glæd dig til en spændende aften med Winemaker Brian Maloney. Maden er nøje afstemt til vinen af både køkkenchef, Mikkel Korsgaard Sørensen og Rico Jørgensen. Det gør, at vi, også, kan glæde os til en mad og vinmatch af de mere præcise.

 

Programmet, vi skal igennem, er følgende:

 

Aperitif

2014 Chardonnay Heritage Reserve California DeLoach

 

  1. ret

2013 Chardonnay Russian River Valley California DeLoach

Skærising, røde æbler, brunet smør med mild karamel

  1. ret

2014 Zinfandel Heritage Reserve California DeLoach

2013 Zinfandel Russian River Valley California DeLoach

Terrine af perlehøne med Foie Gras, solbær og blomme

  1. ret

2014 Pinot Noir Heritage Reserve California DeLoach

2013 Pinot Noir Russian River Valley California DeLoach

Honningglaseret and, sauce, tørrede svampe og anis

  1. ret

2013 Pinot Noir Our Finest Selection Russian River DeLoach

2013 Pinot Noir Estate Vineyard DeLoach

Dyreryg, sauce med druer samt havtorn, kirsebær, løg og valnødder

  1. ret

2013 Chardonnay Our Finest Selection Russian River DeLoach

Gnalling fra Arla Unika & lun ostecreme med pære, samt vanilje og orangeskal

Husk nu: Det er den 3. februar 2016 kl. 19.00.

 

Køb billet til aftenen her:

 

En lille fodnote er, at kroens vinsortiment er blandt landets bedste, bl.a. har vi modtaget: “Best of Award of Excellence” af Winespectator, som kun 7 danske restauranter pt. kan prale med, samt tildelt den højeste udmærkelse “tre glas” i Den Danske Spiseguide.

 

Malling Kro

Stationspladsen 2, 8340 Malling
Email: info@mallingkro.dk
Telefon: +45 86 93 10 25
Link til hjemmeside

 

Del artikel

Andre læser også