//Nyheder

To aarhusianske bartendere vinder Klassisk Cocktail & Flair 2017

Af Jan L. Pedersen

Castenskiold rydder bordet ved danmarksmesterskaberne i Cocktails. Christophe Daudigny vinder i Classic Cocktails og Mathias Daa Løfquist tager sejren i Cocktail Flair. Deres hemmelige ingrediens i cocktailen er intet mindre end den aarhusianske, Pure Shot.

 

Det var i dag, søndag den 12. marts, at de officielle danmarksmesterskaber i Klassisk Cocktail & Flair 2017 løb af stablen i Stødpudelageret i Carlsbergbyen. 32 af landets dygtigste cocktail-bartendere kæmpede om titlerne som danmarksmestre i kategorierne ’Klassisk Cocktail’ og ’Flair’ (bedste showbartender). Konkurrencen tog godt otte timer, og publikum kunne følge med fra første række og få smagsprøver, når de mange bartendere jonglerede med shakers og spiritus og glas og garnish.

 

Castenskiold rykker for vildt

At have to danmarksmestre ansat på samme bar er en drøm. Det skete så for Castenskiold i Aarhus. Vildt, at to kolleger napper to guldmedaljer, og tilmed slår de andre 30 deltagere i konkurrencen. Især det, at Aarhus lammetæver København er en fjer i hatten af den store størrelse. Cool.

 

Næste step: Verdensmesterskaberne

Mathias Daa Løfquist var tre gange tidligere mester, indtil Christophe Daudigny slog ham sidste år. Nu napper Christophe Daudigny så en anden disciplin, og de begge skal repræsentere Danmark til verdensmesterskaberne. Vildt! Hold op, hvor er det godt gået.

 

På samme hold hos Castenskiold

At Castenskiold har en af Danmarks hotteste barer, har jeg nu ikke været i tvivl om. De har i lang tid lavet cocktails i verdensklasse. I dag kom beviset så, endnu en gang. Mathias Daa Løfquist og Christophe Daudigny er suveræne, og hvis du bare går det mindste op i cocktails, kan de to guldvindere opleves i samme bar på Castenskiold på Åboulevarden i Aarhus. Et sandt scoop for Aarhus, og ikke mindst her i Kulturhovedstad2017-året, selvom de nok havde vundet uanset det!

 

Stort tillykke herfra!

 

Se en video om sejren her:

 

 

Nyheder Se alle

Udvalgte artikler Se alle