Restaurant Mefisto – Fremragende mad, betjening og kunst

Vi går ned igennem Volden i det indre Århus. Gaden snor sig gennem det centrale latinerkvarter. Brostensbelægningen skaber en særlig hygge og stemning omkring området. Denne hygge trækkes med ind i Restaurant Mefisto da vi går derind. Duften af mad rammer os idet vi træder ind af døren, stearinlys, rå murstensvægge og farvet glas i vinduerne er med til at skabe en rigtig hyggelig og original atmosfære.

Der er mange malerier på væggene og grene i loftet som gør stedet enormt indbydende. Vi opdager hurtigt at stort set alle malerierne er malet af kunsteren Ulrik Witt, tidligere medindehaver at den hedengangne restaurant De 4 Årstider i Århus. Restauranten er fyldt med mennesker og der er virkelig god stemning.

Tjenerene er meget opmærksomme, og får hurtigt øje på os. Vi får hurtigt henvist et bord i den bagerste del af restauranten, fordi de fleste borde er optaget og vi ikke bestilt bord. Der går ikke mere end få minutter før en tjener kommer med menukort, en lille skål med saltede mandler, knækbrød og poppede majs. Vi læser menukortet godt igennem. Det er pænt varieret. Der er alt lige fra fisk til fjerkræ, kød og skaldyr, at vælge imellem. Vi snakker lidt om hvad vi har lyst til at spise. Jeg vælger en menu bestående af fire retter. Da vi bestiller maden fortæller tjeneren som det første, at der er meget pres på køkkenet i aften. Jeg vælger som det første stegt sild med rygeost og malt. Mens vi sidder og venter på at maden skal blive serveret, får vi frisk brød med kryddermayo til. De andre i selskabet bestiller a la carte retterne.

Maden

På trods af at der er pres på køkkenet kommer forretten overraskende hurtigt. Desværre er der sket en fejl ved bestillingerne, og jeg får asparges med ramsløgsmayonnaise. På trods af det er det en rigtig god forret. Aspargesene er kogt så de stadig er faste og sprøde, smagen er meget svag, men ramsløgsmayonnaisen er meget luftig og har meget smag. De sprøde asparges går rigtig godt sammen med den kraftfulde smag fra ramsløgsmayonnaisen. Maden bliver grundigt præsenteret af tjeneren.

Herunder ses gåselever terrine med brioche og kvæde. En rigtig varm anbefaling fra os af denne forret.

Silden er både en forret eller en lettere frokost ret. Det er stegt sild med rygeost og malt du ser herunder.

Efter forretten kommer tjeneren for at tage de tomme tallerkner. Det går pludselig op for ham, at det er den forkerte forret de har givet mig og hun tilbyder straks at jeg kan få stegt sild ud over de andre fire retter. Det er efter min mening kun et tegn på at servicen er helt i top. Ventetiden er lidt længere mellem forretten og hovedretten, men det er ikke et problem da vi nu har tid til at snakke og til at slå mave inden næste ret. Hovedretten bliver nu serveret. Kokken kommer ud og præsenter maden kort, hvilket han også gjorde ved de tidligere retter. Min hovedret består af meget mørt unghanebryst med forskelligt tilbehør. Kødet har en meget kraftfuld smag. Strukturen i kødet er massiv, fast og utroligt mør. Som tilbehør er der serveret nye løg og gulerødder der er let varmet, så de stadig er sprøde og fulde af smag. Saucen er en tynd estragon sauce der står godt i kombination med den lidt tykkere kikærte puré der ligger under grøntsagerne. Saucen ligger som en kant yderest  af tallerknen og omkranser maden. Saucen er meget kraftfuld i smagen og sammen med puréen er det et rigtig godt mix.

Herunder ser du torsk med ristet blomkål. En pæn hovedret med god smag, dog ikke en prangende ret.

Hummeren kommer med en lille salat med en forfriskende, let astringerende vinaigrette, ristet mørkt brød og aioli. Ingen tvivl om det ser godt ud, men det smager ”spitze”. Hummeren er stadigvæk fast i kødet og smagen er ikke ”udkogt”, men frisk. Det tager tid at spise en halv hummer, men det er hyggeligt. Prisen på de 265 kroner er meget rimelig. Hummer er en dyr råvarer, men smagen er heller ikke ”billig”.

Efter hovedretten kommer der en længere pause. Støjniveauet er ikke særlig høj, der er faktisk er ret god akustik, noget som flere og flere sætter pris på. Osten kommer ind på et lille rundt skærebræt og der står to oste på. Begge oste er komælksoste og kommer fra Thise. Den ene er en relativ mild blåskimmelost, blå kornblomst 60+. Den anden er en Høost. Ved siden af osten er der serveret brød, og på brættet er der en lille skål med frugtsalat med sennepskerner i. I en anden skål er der olieven som tilbehør til ostene. Jeg spiser osten op og der går ikke lang tid fra osten er taget ud til desserten er serveret. Der er heller ikke længere så mange mennesker i restauranten, så køkkenet er tydeligvis kommet med igen.

Desserten består en makronkage som er meget lækker, og har en tilpas størrelse.  Kagen er sprød i kanten og blød i midten, man kan tydeligt smage at det er en makronkage. Tilbehøret til kagen er rabarber med rabarbersorbet og syltede rabarberstykker. Pulveriseret hvid chokolade, med mandler drysset hen over chokoladen og en lille vanilje creme er ved siden af, der er også en lille hvid vanilje stand. Det smager dejligt frisk og så er det en helt igennem en lokal ret. Vi er alle mætte nu. Portionerne på Mefisto er pæn store, uden at være vulgære.

Herunder er den sidste dessert vi fik. Det er Iscreme og sorbet med frugtsalat og knas

Vinen

Vi får vinkortet, og efter en del overvejelser beslutter vi os for en rødvin. Valget falder på en  Langhe Rosso, Cantine Dei Marchesi Di Barolo.

Grunden er primært fordi vi kender den, og prisen ”kun” er 375 kroner. Vi diskutere livligt om denne vin. Flere ville nok ikke have valgt denne vin til både fisk og fjerkræ. Der er perfekt til fjerkræ, men måske ikke det bedste valg til fisk, men det er vores eget valg. Vi vælger også et glas hvidvin til forretten og det bliver et glas Macon Villages, Joseph Drouhin fra Bourgogne. Det var et stort og godt glas vin der gik perfekt sammen med fisk og skaldyr.

Vinpriserne på Mefisto er yderst fornuftige, de ligger fra 265 kroner op til 558 kroner for den dyreste. Det er virkelig nogle gode køb på vinkortet og man får value for money. I øvrigt kan alle vin købes på glas, hvilket gør stedet endnu mere attraktiv. Vand med brus koster penge, mens almindelig vand er gratis.

Tjeneren kommer forbi for at tage imod vores vinbestilling, snakker vi om hvor vinene og tjeneren er ikke i tvivl om fra hvilket område vinen kommer fra. Hun var en sød, smuk og venlig tjener, der viste havde hun talte om. Hun var meget oplysende om både menu –og vinkoret, og kunne lyttet til vores spørgsmål på en ydmyg måde, den slags tjenere er er guld værd. I det hele taget er ansættelse at service- og tjenerpersonale ikke en opgave der skal nedprioriteres, men klart opprioriteres som her på Restaurant Mefisto.

Vi slutter af med kaffe og Cognac. Her vil jeg slå på det er en velvoksen Cognac der serveres af den venlige kvindelige tjener, igen stor ros til hende.  Både kaffe og Cognac smager dejligt. Kaffen bør lige nævnes som et stykke over middel.

Generelt var servicen helt i top og maden var virkelig god, stedet er rigtigt hyggeligt. Vi følte vi fik meget for pengene den aften, der var ingen skuffelser overhovedet. Der er en enkel, ukompliceret og hyggelig atmosfære på Restaurant Mefisto. Vi får personlig sympati for både, restaurantchefen, kokken og tjeneren, de er alle utrolig søde og guider os beredvilligt gennem både menu – og vinkort, maden og ikke mindst Ulrik Witts malerier. Det var mit besøg nummer 14 på Restaurant Mefisto denne aften, så det er blevet til en del måltider hos Lars Kyllesbech og Co.

Husk det altid er en god idé at bestille bord, selvom vi var heldige den aften at få et bord uden forudgående bestilling.

Tak for en god aften!

 

Mefisto Café & restaurant
Volden 28
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 8613 1813
info@mefisto.dk
 
 
Mefisto har åbent
Mandag til fredag åben fra kl. 11:30
Lørdag og søndag er der åben fra  kl.10. Køkkenet lukker 22
 
 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar