Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mefisto er mere end fisk – nu har de retænkt pariserbøffen

Af Freja Dumont

Med mere end 23 år på bagen er Mefisto i Volden en af Aarhus’ mest velkendte spisesteder. Den charmerende restaurant er kendt for den hyggelige stemning, de gode fiskeretter, hummeren, og de originale plakater fra Fiskehuset no.1 på Gammel Strand, der pryder væggene.

 

Ingen begrænsninger på Mefisto

Mange forbinder nok Mefisto med en fiskerestaurant. Og med rette for Mefisto blev sidste år kåret til årets fiskerestaurant af en dansk spiseguide. Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er andet end fisk på menuen. Filosofien på Mefisto er nemlig, at der ikke er begrænsninger for, hvilken type mad der bliver serveret. Der er, hvad gæsten ønsker – hvis altså råvarerne er i køkkenet på det givne tidspunkt.

Mefisto er mere end fisk - nu har de retænkt pariserbøffen

“Vores snart berømte pariserbøf”

Restauranten har fået nyt menukort. Det er der som sådan ikke noget nyt i. Men det, der måske overrasker, er, at det er pariserbøf. Klassikeren pariserbøf kan være helt fantastisk, men også yderst kedelig – grænsende til det tørre. Grundlæggende er det et stykke ristet brød med hakkebøf. Garnituren er hakket løg og rødbeder, pickles, revet peberrod og en rå æggeblomme. Mefisto har taget pariserbøffen i egen hånd. De kalder den “Vores snart berømte pariserbøf”. Selvsikkert må siges! Og måske lidt vovet?

Pariserbøffen på Mefisto

Pariserbøffen på Mefisto er tilberedt af oksemørbrad, som ikke er hakket eller skrabet. Det er der, den skiller sig ud. Et skært stykke kød stegt ved høj varme, så kødet bliver rødt og saftigt. Brødet er toastbrød, stegt i smør og med afskårne kanter. Garnituren er det traditionelle. Prisen er 158 kroner.

 

Mere kød på menuen

Stjerneskuddet på Mefisto har været særdeles populær igennem en årrække. Der bliver serveret et utal hvert år, og nu er missionen så, at det samme skal ske med den nye ret på kortet. Pariserbøffen er på kortet til frokost, men ønsker du et godt stykke kød til aften, kan jeg anbefale peberbøffen, der kommer med fritter, salat og en sauce som vi fik den i 80´erne.

Mefisto er sin egen. Det gamle håndværk er i orden, og der er velsmag i deres klassiske køkken. Er vejret til det, er den overdækkede gårdhave ekstrem hyggelig. Med flere kødretter på menuen, er der noget for dem, som ikke bryder sig om fisk og skaldyr.

 

Mefisto

Volden 28
8000 Aarhus C
Mail: info@mefisto.dk
Website

 

Åbningstider
Mandag til fredag fra 11.30 til 22.00
Lørdag og søndag fra 10.00 til 22.00

 

Del artikel

Andre læser også