//Det sker

Mest for mænd: Pop-up vinlagersalg

Af Jan L. Pedersen

En af årets store begivenheden blev skabt på en pudsig måde. Kromanden på Norsminde Kro, Søren Pedersen, skulle være hjemme hele den 31. december sidste år. Det var der for så vidt ikke noget galt i. Det ville han gerne. Men kromandens svigerinde ville allerede komme tidlig på formiddagen, for at være klar til nytårsaften. Det var at stramme den, mente kromanden fra Norsminde Kro. Han kan godt lide sin svigerinde, men ikke i alt for store mængder. Heldigvis er Søren Pedersen medejer af Grapecare A/S. Et velassorteret vinfirma på kanten af Aarhus med postnummer, Højbjerg. Her er, stort set, egen import af alle vinene. Svigerindens meget tidlige ankomst gav kromanden mulighed for at lave et forsvindingsnummer, ved at holde åbent i vinfirmaet. Den chance lod han ikke misse. Derfor holdte de lagersalg for mænd. Gimmicken var, at det kun var for mænd.

 

Overvældende succes

Meningen var jo ikke, at det skulle være hårdt arbejde, men det blev det. Interessen for at komme hjemmefra og købe vin var overvældende. Interessen blev heller ikke mindre af, at man fik en dåse gratis caviar, hvis man købte for mere end 500 kroner. Der var fyldt med kunder, så en planlagt stille og rolig 31. december blev til en hård arbejdsdag. I år gentager Grapecare succesen. Kun en dag om året holder vinfirmaet åbent for private. Fire timer. Ikke mere, men der er smagsprøver på de fleste vine, og der er et godt sortiment. SC Wine hed vinfirmaet sidste år. Men der er sket en udvidelse, og navnet er skiftet til Grapecare A/S.

 

Vine du “kun” ser på restauranterne

Der er over 30.000 flasker vin på lager. Et sandt vinmekka. Priserne starter ved omkring en halvtredser og opefter. Vinene ses kun yderst sjældent andre steder end på de bedre restauranter i Danmark. Det er kun restauranterne som er kunder hos Grapecare. Producenterne er mindre vinbønder fra Europa. Spanien, Italien og Frankrig er krumtappen i sortimentet. Det kan nævnes, at der er Bourgognevine fra 15 forskellige producenter. Det er der, så vidt jeg ved, ikke andre vinhandlere i Aarhus, der kan prale af.

 

Pop-corn er yt – Pop-up er in

Det nye sort er pop-up. Trenden siger, at man skal lave pop-up for at være med på beatet. Der er jo ikke den grøntbod, hipstercontainer, brugtvognsforhandler, café, ungkok, gammelkok, restaurant, pølsemand eller delikatessebutik, som ikke gør sig  i pop-up. Selv den sløveste knallert på havnen kan få succes med at poppe op med et eller andet. Indtil nu er der ikke så mange vinfolk, som er kommet med på pop-up bølgen. Men folkene hos Grapecare vil ikke stå tilbage. De går med. Langt om længe – og inden det er for sent. Derfor har denne ene åbningsdag fået det originale navn; Pop-up vinlangersalg.

 

Pop-up åbningstider

Nu er det ikke verdens længste åbningstider, vi ser den 31. december. Vinlageret åbner lagerporten klokken 10.00 og lukker igen omkring klokken 14.00. Fire timer er vinduet. Men i år lover Søren Pedersen og kompagni, at der er mere personale på. Priserne er lagerpriser, og da man som privat normalt ikke kan handle hos Grapecare, er der en oplagt mulighed for at få noget vin, som du normalt ikke kan købe – og så til priser som er tegnebogsvenlige.

 

Måske, mest for mænd

Sidste år hed det sig, at det KUN var for mænd. Men det accepterede kvinderne ikke. Så derfor har Grapecare, i ligestillingens navn, sløjfet kun. Det betyder, at lagersalget er for alle.

 

Gratis caviar og et godt råd

Køb for 500 kroner eller mere, og du får en dåse Siberian Baerii caviar oven i hatten. Det lyder lidt vildt, men ikke desto mindre passer det. Kromanden fra Norsminde Kro og resten af holdet hos Grapecare ved alt om, hvordan man sætter vin til maden. De vil selvfølgelig hjælpe dig med at finde den helt rigtige vin til din nytårsmad.

En trafikmeddelelse til trafikanterne er, at der er masser af gratis parkeringspladser lige uden for døren.

 

Grapecare A/S

Søren Nymarks Vej 15
8270 Højbjerg
Website: 

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle