Michael Tønner Stokholm
//Nyheder

Michael Stokholm fra Nordisk Spisehus vinder guld

Af Redaktionen
Nordisk Spisehus uddanner det ene unge talent efter det andet. For nyligt vandt tjenerelev Emma Hjorth DM i Skills, og i weekenden var det så kokkelev Michael Tønner Stokholms tur til at brillere, da han fik guld til sin svendeprøve på Hotel & Restaurant – Silkeborg Tekniske Skole.  

 

Guld bliver givet til kokkeelever med ene 12-taller på karakterbladet, som samtidig leverer en fremragende og flot præstation til svendeprøven. Kokkelev fra Nordisk Spisehus, Michael Tønner Stokholm, fik en guldmedalje samt prisen for den mest kreative ret ved svendeprøven for kokke 2017 på Hotel & Restaurant – Silkeborg Tekniske Skole.

 

Kreativ servering med fløde og vanilje

Til prøven skulle Michael Tønner Stokholm sammensætte en menu med to forskellige retter, hvoraf den ene ret skulle indeholde stegeflæsk, mens den anden ret skulle indeholde fløde og vanilje. ”Jeg var under et meget hårdt tidspres, fordi jeg havde sat ambitionerne højt. Heldigvis kunne jeg trække lidt på min erfaring fra de kokkekonkurrencer, jeg har deltaget i. Jeg besluttede mig for at lave en dessert med vaniljeis, grillet mazarinkage, creme-fraiche-mousse med vanilje, lemon curd, æblekompot med brun farin og friske æblebånd. Det var rart at se sit hårde arbejde bære frugt, og bagefter var jeg bare helt vildt lettet og enormt glad,” fortæller Michael Tønner Stokholm.

 

Vil stille op i kokkekonkurrencer

Michael Tønner Stokholm, der har været i lære hos Nordisk Spisehus i 3 år bliver færdigudlært kok den 1. april. Efter sin læretid vil han arbejde i Aarhus og ønsker også at fortsætte med at stille op i diverse kokkekonkurrencer. ”Jeg har nu deltaget i tre kokkekonkurrencer, og sidste år vandt jeg Young Chef. Jeg synes det er enormt sjovt at gå til konkurrencer, og selvom det her år skal gå med at koncentrere sig om arbejdet, så vil jeg helt sikkert stille op til konkurrencer igen i fremtiden,” fortæller Michael Tønner Stokholm.
Michael Tønner Stokholm - Aarhus Update

Nyheder Se alle

Udvalgte artikler Se alle