Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordisk Spisehus: Michelin-kok fra Washington på besøg i Aarhus

Af anders@sommersangdigital.dk

 

Den amerikanske Michelin-restaurant Minibar er førende inden for eksperimenterende højgastronomi. I tirsdags besøgte køkkenchefen Joshua Hermias køkkencheferne på Nordisk Spisehus til en tværkulinarisk legedag, hvor sidste hånd blev lagt på den nye menu hos det aarhusianske spisehus.

 

Blomkål støbt i en silikoneform, chicken shawarma rullet i kartoffelstivelse og en pre-dessert med friteret doughnut-is. De gastronomiske principper kommer under lup og bliver taget op til revision i Nordisk Spisehus’ nye menu, der er udviklet i tæt samarbejde med Michelin-kokken Joshua Hermias fra restauranten Minibar by José Andrés i Washington.

Head Chef Joshua Hermias

”Retterne er umiddelbart enkle i udtrykket, men bag facaden ligger masser af håndværk og teknik. For eksempel har vi eksperimenteret med flydende kvælstof, og flere af elementerne er støbt i silikoneforme, en proces der kræver både timing og præcision,” siger køkkenchef hos Nordisk Spisehus, Jacob Freitag.

 

Et møde mellem to køkkener

Den amerikanske Michelin-kok Joshua Hermias er repræsenteret på menuen med tre retter – en forret med caviar, en mellemret med kylling og en pre-dessert med doughnut. I tirsdags var han med i køkkenet på Nordisk Spisehus, hvor de tre køkkenchefer fik mulighed for at udveksle gastronomiske tips og ideer.

Fra venstre: Kasper pelle Christensen, Joshua Hermias og Jacob F

Joshua kommer fra en restaurant, hvor 12 gæster bliver serviceret af 17 kokke, så der bliver virkelig kræset for detaljen. Det var et stort skulderklap at høre ham rose maden på Nordisk Spisehus og enormt fedt, at vi også kunne inspirere ham med en af vores snackserveringer – en skub-op-is lavet på havesyre, som måske snart kan opleves på Minibar i Washington, fortæller køkkenchef hos Nordisk Spisehus Kasper Pelle Christensen, og fortsætter: Onsdag viste jeg ham rundt i Aarhus. Vi var på Aarhus Central Food Market og få en gourmethotdog og forbi SåRT for at se udvalget af charcuterie. Vi kiggede også indenfor i Mikkellers ølbar, og vi var en tur oppe i regnbuen på ARoS. Om aftenen spiste han middag på restaurant Domestic, og han var generelt meget imponeret over vores gastronomiske niveau i Skandinavien og i Aarhus.

Head Chef Joshua Hermias

Menuen med Michelin-retterne fra Joshua Hermias kan opleves på Nordisk Spisehus frem til 15. november. Prisen for tasting menuen er 849 kroner, mens restauranten tilbyder fem retter for 699 kr. og tre retter for 499 kr. Læs mere her:

Book bord her:

 

 

Del artikel

Andre læser også