//Det sker

Midlertidige studieboliger til nye studerende

Af Redaktionen

Successen fra tidligere år gentages i de kommende måneder, når Startup Housing stiller midlertidige boliger til rådighed for byens nye, boligsøgende studerende. Det er i år lykkedes at finde hele 198 pladser, og det betyder, at man i år kan hjælpe flere studerende end nogensinde. 

 

I løbet af den kommende måned begynder op mod 12.000 på en videregående uddannelse i Aarhus, og det skaber et stort pres på byens studieboliger. Aarhus Kommune har derfor i samarbejde med Studenterhus Aarhus og Brabrand Boligforening igen i år forsøgt at finde midlertidige løsninger til de nye studerende, som endnu ikke har fundet en permanent bolig i studiebyen. Startup Housing tilbyder fra den 19. august og to måneder frem tag over hovedet til de boligsøgende unge, og i år er det med flere midlertidige boliger end nogensinde.

 

En glad borgmester

Det er fjerde år i træk, at det brede Startup Housing-samarbejde kører, og borgmester Jacob Bundsgaard er glad for, at det ved fælles hjælp igen er lykkedes at stable et godt, midlertidigt tilbud på benene: ”Igen i år har Studenterhus Aarhus, Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune arbejdet tæt sammen for at give et bidrag til at løse den midlertidige mangel på studieboliger omkring studiestart. Det løser naturligvis ikke hele udfordringen, men signalerer, at vi alle kan bidrage til at hjælpe de studerende, indtil de finder en permanent bolig.

Startup Housing 2015 på Godsbanen, Aarhus C

De 198 boliger bliver udlejet på ugebasis og er fordelt over hele byen. I lighed med sidste år er der 10 enkeltværelser på Brandskolen i Aarhus N, ligesom der igen er opstillet beboelsesvogne på Godsbanen og bliver udlejet lejligheder til bofællesskaber i Gellerup. Som noget nyt opstilles der også beboelsesvogne med i alt 56 boliger på Pier 2 på Aarhus Ø, og 24 tomme lejligheder på Hejredalskollegiet udlejes som midlertidige boliger. Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, glæder sig over, at det i år er lykkedes at udbyde flere midlertidige boliger end de tidligere år. ”Vores mål er, at alle unge aarhusianere har en god bolig, og derfor opfører vi en række nye ungdomsboliger i de kommende år. Med Startup Housing har vi en velfungerende midlertidig løsning til de mange nye studerende, der mangler tag over hovedet ved studiestart, og med de ekstra boliger på Pier 2, kan vi i år hjælpe endnu flere.”

 

En velkomstpakke til de midlertidige beboere

Det er Studenterhus Aarhus, der har taget initiativ til projektet, og som administrerer de mange midlertidige boliger, og for direktør Anne Thorø Nielsen er det vigtigt, at de studerede får en god start i Aarhus: ”Det er fantastisk, at vi i kraft af Startup Housing kan give nye studerende en ting mindre at bekymre sig om. Projektet handler ikke kun om et sted at sove, men også om at få en rolig og god start på sin studietid i byen. Derfor laver vi også en velkomstpakke til de midlertidige beboere, og de inviteres bl.a. til vores Newbees Festival, hvor de sammen med masser af andre studerende kan opleve to dage med talentfulde bands og musikere.”

 

Erfaringen fra tidligere år viser, at de studerende er rigtigt glade for det midlertidige tilbud, der som regel er fuldt booket de første 2-3 uger, hvorefter efterspørgslen falder, i takt med at de studerende finder mere permanente løsninger.

 

Billetsalget til de midlertidige boliger åbner den 1. august kl. 12.00 på Studenterhusets hjemmeside 

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle