//Det sker

Mød Toni Leichtle fra Miró på Restaurant Royal

Af Jan L. Pedersen

Hvad hedder en aften, hvor man bare samles for at hygge sig, uden at man behøver at forholde sig til noget som helst? En god aften, er svaret vel. Men det er ikke afgørende, for det handler blot om at spise god mad og drikke god vin. Befriende enkelt.

 

Restaurant Royal, som ligger på Hotel Royal, sadlede om i efteråret. De har lavet den smukke, gamle restaurant om, og fået den tidligere køkkenchef fra Brøndums Hotel, Jack Cramer, som chef i køkkenet. Efter kort tid er de kommet op blandt byens bedste restauranter.

 

Den gamle væddeløbshest er tilbage

Miró er lukket. En kendsgerning, som ikke fornægter sig. Desværre. Men, Toni Leichtle har tabt sig. Fået det bedre og mere tid, selvom han kører Miró videre som delikatesse og vinhandel. En gang imellem kan du opleve Toni Leichtle på turné. Denne gang er det på Restaurant Royal, hvor du kan opleve en aften med enestående mad og vine.

Når kun det bedste er godt nok

6 retters menu, hvor de har håndplukket de bedste råvarer fra Caviar & Co, blandt andet caviar, trøfler og foie gras samt verdens bedste vanilje, Bora Bora, blot for at nævne nogle få. Hertil udsøgt vinmenu. Jacob Sigsgaard fra det aarhusianske caviarfirma, Caviar & co, samt Toni fra Miro vin vil deltage i serveringen og præsentationen af mad og vin og – ikke mindst – sikre en uforglemmelig aften.

Opvarmning med vin

Pop-up er in. Flere og flere vælger at poppe up. Miró Vin, som Toni Leichtle er en del af, vil i dagens anledning lave en vinsmagning med en del af deres vine. Det er torsdag den 23. marts klokken 15.00 til 18.00. Altså inden middagen. Pop-up-vinsmagning og eventuel salg foregår i Rosensuiten på Royal.

 

En aften af de store

Middagen starter torsdag den 23. marts klokken 18.30, og der er et begrænset deltagerantal. Prisen er 1.995 kroner per person. Toni Leichtle vil sætte vine til maden og fortælle om vinene. Udover det vil Toni være til stede hele aftenen, og deltage i serveringen på samme måde, som han gjorde det på Miró. Toni elsker jo at have gæster omkring sig, og der er for alvor lagt i kakkelovnen til en hyggelig aften i velsmagens tjeneste.

 

Her er menuen:

 

Caviar & Co med deres caviar

2006 Duval Leroy “Grand Cru” Blanc de Blanc

Löjrom – Dashi – Citrongræs – Limeblade – Koriander

2015 Riesling “Grosses Gewächs” Kerpen, Mosel, Tyskland

Kammusling – White Stugeon – Yuzu – Piemente Hasselnødder – Brunet Smør

2014 Chardonnay “Barrica de Roble Frances” Rodriguez de Vera, Spanien (Limited Edition)

Jomfruhummer – Alba – Blomkål

2012 Chassagne Montrachet, Domaine Ramonet

Vildt Consumé – Tuber Bianchetto – foie Gras – Morkler

2015 Cru Juliénas Cuvé, Frankrig

Bress unghane – Tuber Melanosporum – Selleri

2011 Gevrey Chambertin, Benjamin Leroux, Bourgogne, Frankrig

2011 Sorrasca “Vino de Parcela”, Tierra de Castilla, Spanien

Bora Bora – Bora Bora – Bora Bora

 2014 Riesling “Edelsüss”,  Cuvée Karoline, Nahe, Tyskland   

——-

Hertil super gode vine plus diverse overraskelser

 

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle