Klassisk dansk (høst)frokost på den gamle Møllegård

En torsdag ved 13-tiden landede vi på Møllegården på Alrø. Det var faktisk ikke planlagt, men vi havde hørt, at Møllegården trak godt med gæster. Det på trods af, at vejret ikke har været det bedste den her sommer. Stedet har sit helt eget dna, og der er ingen tvivl om, at naturen og miljøet på Alrø også trækker en del gæster til. Køreturen dertil foregår gennem et flot landskab. Man gearer ned på en naturlig måde, og er klar til det pletfrie idyl på Alrø.

Det er Martin Jørgensen og Thomas Søndergaard Christensen, der sammen driver Møllegården. Martin styrer køkkenet og Thomas restauranten. For det meste da. Thomas er nu også uddannet kok.

Godt besøgt på en torsdag

Der var nok 30 gæster, da vi ankom. Det er en del flere, end mange aarhusianske restauranter kan præstere. Vejret var ikke det bedste. Dog var der ikke koldt. Kun overskyet. De fleste sad inde, men udsigten var smuk fra terrassen. Så vi tog plads der. Grunden var også, at de var i gang med at høste. Som fastboende aarhusianer, så skader det ikke at se, hvordan man høster nu om dage.

Man sidder i en stald

Krostuen er en ombygget grisestald. Restaurantens “signatur” hedder Staldpakken. Den består af marineret sild til forret. Hovedretten kan du frit vælge  mellem stjerneskud og pariserbøf. Prisen er 185 kroner.

Sild med nye kartofler

Fast, lækker sild med creme fraiche, kapers, nye kartofler, rødløg og lidt salat. Dog i pynteafdelingen. En servering som smager forrygende godt. Intet nyt her, udover velsmag. Silden var fast og god. Rørt creme fraiche var super til kartoflerne.

Stjerneskud uden friture

En rødspættefilet skal være smørstegt. Sådan er det. Alt, alt for mange frituresteger deres fisk. Men IKKE her på Møllegården. Der er rødspætterne både tykke og smørstegte. Og for alt i verden, havde de ikke fået for meget. Perfekt saftige. Her var røget laks til, i den møre afdeling. Kald det en pleaser-servering, eller hvad du vil, men den smagte knaldhamrende godt.

Snorlige stjerneskud - Møllegården på Alrø - Aarhus Update

Du bliver sgu mæt her

Fire små lækkerier til 150 kroner er det store hit her. Vi fik røget laks med sød chutney og mango. Hjemmerørt hønsesalat med bacon. En pastaterrine med blomkål og to oste. Osten var en let modnet brie og en Blå Kornblomst fra Thise. Sikkert valg, som ingen kan have noget imod. Vinderen var uden tvivl pastaterrinen med blomkål. Perfekt tilberedt, og uden tvivl en god grund til at blive vegetar.

En frokosttallerken til 150 kroner på Møllegården på Alrø - Aarhus Update

Æggekage med æg i

Æggekage med landskinke til 115 kroner er fast på menukortet. Den nappede jeg. Og for filan, den smagte godt. Det var af den type uden mel, eller med meget lidt mel i. Æggene slog igennem. Der var for alvor smag i kagen. Skinken var røget, og erstattede bacon på bedste vis. Fedtsmagen fra bacon var der ikke, hvilket faktisk gav bedre smag. Som tilbehør var der Thise Ost i tern. 125 kroner var prisen for det hele. 

Æggekagen - Møllegården på Alrø - Aarhus Update

En moderne omgang, som smagte forrygende godt. En kæmpe anbefaling herfra.

En stor portion æggekage - Møllegården på Alrø

Staldens anbefaling

Vinkortet er ikke kæmpestort. Men der er vel 20 vine på. Kun en hvid og en rød er på glas. Tjenerne sagde, at de solgte mange vine fra American Wings fra Californien. Hovedsageligt lavet på Chardonnay. 275 kroner for en flaske. En god vin til prisen. Ingen fad, og letdrikkelig.

Et venligt glas vin - Møllegården på Alrø - Aarhus Update

Værtskab er ikke det værste vi har

Betjening var flink og imødekommende. De fortalte om maden, stedet og egnen. Ikke i noget hæsblæsende tempo. Her står ordene ikke ligefrem i kø for at komme ud af munden. Det har helt sikkert også sin charme. Især efter en tur på de hypede københavner-restauranter, så elsker jeg den jordbundethed, som man finder i Jylland. Det holder jeg af. Her praler man ikke eller fortæller om, hvor gode og fantastiske man er. Det lader man pænt andre om.

En rød Ferguson - Møllegården på Alrø - Aarhus Update

De høstede, mens vi spiste

At Alrø er en slags Morten Koch land er ikke tilfældigt. Flere gamle film er optaget på øen, som i dag holder fast i sin historie. Udsigten ud over fjorden er smuk, selvom det afhænger af vejret. Fjorden ligger lidt væk, og mellem terrassen og vandet er der kornmarker. Der høstede de, hvilket gjorde oplevelsen autentisk. Den ville vi helt sikkert ikke have sket i centrum af Aarhus.

Var det prisen værd?

Ja, helt klart. Prisen var god mod tegnedrengen. I grunden en utrolig lav pris. Du får rigtig meget for pengene på Møllegården. Her kan du få en stor frokost for 150 kroner. Det er ikke meget, når du får fire serveringer med hjemmelavet mad. Vi testede jo flere retter end vi kunne spise. 

Vores mening

Med ærlighed kommer man længst. Det må være mottoet her. Maden var ikke raketvidenskab, men det var flot og velsmagende. Priserne kan man ikke klage over. Alt i alt var der intet at sætte en finger på. Jeg bryder mig ikke om praleri. Det er der mere end rigeligt af i restaurationsbranchen. På Møllegården kender de ikke til det begreb. De passer deres job, og sætter en ære i at gøre det godt. Befriende. Hvis du er på de kanter, så vil jeg sige, at lidt mad på Møllegården er et must. Bare set-uppet i den gamle stald er ikke hverdagskost for mange. I hvert fald ikke for os. En hudløs ærlig anbefaling herfra!

En fransk østervogn - Møllegården på Alrø

Møllegården på Alrø

Alrøvej 384, Alrø
8300 Odder
Email: info@grisestalden.dk
Telefon: +45 86 55 20 83
Link til hjemmeside

 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar