Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et ord er et ord – Møller & Damgaard Gastro

Af Line Ingwar Karlsen

Private dining er blevet in. Ingen tvivl. Men begrebet er også noget fluffy. I princippet kan alle jo lave private dining. Resultatet bliver helt sikkert svingende. Jeg har sat mig for at finde ud af, hvad det er, som gør, at trenden med private dining er hot. En af de nye spillere på markedet er Møller & Damgaard Gastro. Umiddelbart ikke et navn, som fortæller, at de gør det i topgastronomi hjemme i private hjem. Men det gør de. Og det er nogle yderst jordnære og behagelige fyre, som lyder navnene Thomas Damgaard og Jacob Møller. Makkerparret startede deres firma stille og roligt op i efteråret 2016.

Jeg har flere gange haft dårlige oplevelser med private dining. Derfor skrev jeg til Møller & Damgaard for at høre dem, hvad det er, de laver, og hvordan de gør det. Grunden var, at deres kunder roser dem til skyerne – og at de er meget anonyme i deres markedsføring.

 

Hvem tør du overlade dit køkken til?

Nok ikke alle, eller hvad? Hvis du gerne vil være vært og tilstede ved dit eget selskab, kræver det, at du har tillid til dem, som står for det praktiske. Det er alfa omega. Derfor er det kun Jacob Møller og Thomas Damgaard selv, som kommer ud – hver eneste gang. Afløsere er udelukket, da garantien og trygheden for et vellykket selskab er altafgørende, og den garanti kan ikke gives videre til andre. Du ved med andre ord, hvad du får.

 

10 år hos Wassim Hallal fortæller en del

De hurtige løsninger findes ikke hos Møller og Damgaard. Jacob Møller har været hos Wassim Hallal i 10 år. Både hos Restaurant WH, Molskroen, Varna og Frederikshøj. Det har været en lærerig og fantastisk rejse, selvom det har været knaldhårdt arbejde, fortæller Jacob Møller. Med en læremester som Wassim Hallal gennem 10 år, behøver vi ikke spørge ind til niveauet hos Møller & Damgaard Gastro. Det er mad fra øverste hylde lavet af en mand, som i den grad kan sit kram. Wassim Hallal og Jacob Møller har haft et godt samarbejde gennem mange år, hvilket er, lidt, unikt for branchen.

Et ord er et ord - Møller & Damgaard Gastro

Et spørgsmål om ære

Larm, pral og selviscenesættelse er ikke noget, makkerparret Møller og Damgaard gør så meget i. Tværtimod. De har en ydmyg tilgang til livet, og lever bedst uden det store ståhej. Deres kunder kommer primært gennem anbefalinger og netværk. De er ikke tilmeldt diverse tvivlsomme webportaler, hvor man kan få en mere eller mindre tilfældig kok hjem og lave mad til sit selskab. Hverken Møller eller Damgaard har noget negativt at sige om de nye portaler, som udbyder kokke til private dining, men det passer ikke rigtig til deres firma på nuværende tidspunkt. Thomas Damgaard og Jacob Møller sætter en ære i, at forventningerne til dem indfries, og de har det godt med, at størstedelen af kunderne kommer til dem via anbefalinger.

Et ord er et ord - Møller & Damgaard Gastro

Sætter sig altid i værtens sted

Faglig stolthed er en selvfølge. De to herrer er ikke typen, som oversælger. Tværtimod. Det er vigtigt, at vi forstår, hvad vores kunder ønsker. Det er alfa omega. Vi lytter altid mere, end vi snakker, og vores opgave er ikke at kloge os på, hvilken mad kunderne eller gæsterne ønsker, men mere at rådgive dem. Ved fælles dialog lykkes det altid at finde en løsning, som værten/værtsparret er tilfreds med, fortæller Thomas Damgaard. Han har i øvrigt en lang, og bred, erfaring fra restaurationsbranchen med fokus på vin, betjening, ledelse og administration.

Et ord er et ord - Møller & Damgaard Gastro

Tryghed betyder alt

Branchen for private dining er relativ ny i Danmark. Men flere og flere har set mulighederne i den. Men ofte ved man ikke, hvad man får. Det kan være lidt det samme, som at spille russisk roulette. Måske lykkes det, måske gør det ikke. Bare det, at man ikke kender dem, som står for ens private selskab, eller har referencer på dem, giver vel en utryghed hos de fleste af os. Det bedste, man kan gøre, er at tage referencer på dem, man entrerer med, men spørg også ind til deres erfaring med restaurantoplevelser hjemme hos deres kunder. God research betaler sig altid.

Møller & Damgaard Gastro laver selskab

Branchens svar på Aston Martin

Kvalitet og pris hænger sammen. Alt andet er løgn. Men Møller og Damgaard har et spænd i prisen. Det behøver ikke koste kassen, men på den anden side, så kan de gå højt op i niveau. Caviar, hummer, pighvar, La Bresse kyllinger og andre luksus råvarer koster jo penge, men det smager også hamrende godt – og det koster mindre i dit eget hjem, end det koster på restauranterne. Den kompromisløse kvalitet, som Jacob Møller er kendt for, er på et højt niveau. Det er kun de bedste af de bedste råvarer, som bruges. Teknikken og æstetikken er i orden. Maden og vinen vil med garanti matche nogle af landets bedste restauranter.

Møller & Damgaard Gastro - Aarhus Update

Ingen dogmer

Hvad er det så for noget mad, som Møller & Damgaard laver? Godt spørgsmål er svaret, da jeg spørger de to herrer om det. Møller er først med et svar. Han fortæller, at de ikke har nogen dogmer, og er hverken nordiske, italienske eller franske. Vi tager det, vi synes er bedst, og går ikke op i dogmer og køkkenstile. Dogmet hos os må være, at der ikke er noget dogme. Uanset om det er hipt med dogmer inden for gastronomien.

 

Hvad koster det så?

Hvis det er catering eller buffet-genren med kuvertpriser på en to til tre hundrede kroner, som du sammenligner med, så vil du nok synes, Møller & Damgaard er dyre. Men oplevelsen og niveauet kan heller ikke sammenlignes. En aften med fire retter inklusiv vinmenu, servering, vand og brød, service og glas, duge, servietter, bordpynt, betjening og opvask. Med andre ord; det hele er med. Det koster 1.395 kroner per person. Hvis du vil have seks retter, inklusiv snacks og bobler er prisen 1.795 kroner.

 

Det kræver i øvrigt heller ikke noget specielt eller stort køkken. Bare et bord og et helt almindeligt køkken. Møller & Damgaard tager det hele med. De har lavet det meste i forvejen.

 

Men nu er det ikke alle, som ønsker et selskab på det niveau. Derfor laver Møller & Damgaard også madoplevelser på et lavere prisniveau. De har en selskabsmenu til 3 retter med vin ad libitum under middagen til 750 kroner per person.

 

Læse mere om Møller & Damgaard Gastro her: 

 

Du kan få fat i de to herrer på telefon +45 22 15 52 29 eller mail: thomas@md-gastro.dk

 

Møller & Damgaard - Aarhus Update

Del artikel

Andre læser også