Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Møllerup Gods sætter HAMP på menuen til Verdensballetten

Af anders@sommersangdigital.dk

Verdensballetten er i dag et af Danmarks største kulturelle events, og samler publikum fra hele verden. Det er 5. år i træk, at Verdensballetten danser på Møllerup Gods. Siden 2012 er der skabt en fin og stemningsfuld sommertradition på det smukke gods på Mols. Verdensballet på Møllerup Gods, fredag den 15. juli 2016 kl. 19.30. Der er picnic i parken fra kl. 16.00.

 

Gourmetmiddag eller picnickurv

Denne dejlige dag starter kl. 16.00, hvor den smukke park åbner for picnic. Også godsets egen Hubertus Kro er åben, hvis man foretrækker en udsøgt gourmetmiddag, inden forestillingen begynder kl. 19.30. Både picnickurv og gourmetmiddag bestilles sammen med ballet billetten. Der vil i år være hamp at finde i både picnickurven og i gourmetmiddagen.

Panorama foran scenen

Siden 2015 har Møllerup Gods dyrket og arbejdet med hamp. Godsejerfamilien Gamborg har via Møllerup Brands skabt et helt nyt fødevarekoncept, med afsæt i godsets produktion af hamp. Dermed rammer godset ind i tidens trend med fokus på sunde ernæringsrigtige produkter og lokale varer med en særlig historie. Møllerup Brands produkt portefølje består bl.a. af det de kalder de ”rene” hampeprodukter – hele hampefrø, ristede hampefrø, hampemel og hampefrøolie. I samarbejde med Meny Rønde vil den lækre picnickurv blandt andet indeholde brød med hampemel, en Hammus med hampefrøolie og hampefrø.

Rene Poulsen og Anne Sophie Gamborg Picnic kurv Privat IMG_4899

Tommy Friis på Møllerup

Gourmetmiddagen med HAMP er lavet af Tommy Friis, køkkenchef hos Fru Larsen i Laurbjerg. Det er ikke kun picnickurven, der bliver præget af Møllerups hampproduktion. Igen i år er det “Årets Kok 2010” Tommy Friis der for 5. år i træk står for tilberedningen af en 3 retters gourmet middag, der serveres på godsets Hubertus Kro. En udsøgt middag hvor hampen vil indgå. ”Det er spændende at skulle inddrage hampen i år. Jeg har ikke arbejdet med hamp før, men det er altid sjovt at give maden et twist med en lokal råvare, som Møllerup selv har produceret.

Menuen er endnu ikke færdig udviklet, men jeg er ret sikker på de ristede hampefrø og hampemel er de to hampeprodukter jeg inddrager”, fortæller Tommy Friis, køkkenchef hos Fru Larsen i Laurbjerg.

Picnic i Parken R

Øl brygget på hamp lanceres til Verdensballetten

Møllerup Gods arrangerede en Grand Opening d. 16. juni, hvor godsets hampesortiment blev præsenteret, smagt og afprøvet med succes af godt 100 mennesker. Sortimentet bestod på dette tidspunkt af 16 produkter, og også kommende produkter blev afsløret, bl.a. granola med hamp, spegepølse med hamp mm. Også lanceringen af Red Hemp og Black Hemp, som vil finde sted til Verdensballetten, blev afsløret.

 Scene

De helt store ballet stjerne vender tilbage

Verdensballetten præsenterer en række af verdens absolut bedste balletdansere, og de internationale stjerner kan til dagligt kun opleves på verdens førende balletscener. Solodanserne fra tre af verdens mest berømte balletkompagnier – The Royal Ballet of London, Mariinskij Balletten i St. Peterborg, og Staatsballett i Berlin, vil sammen med danske operasangere og den engelske violinist Charlie Siem, byde på en forestilling med dans fra både det klassiske og moderne repertoire, med arier og scener fra operaens verden.

Steven McRae

Noget helt særligt i år

For 3. år i træk er det den australske solodanser ved The Royal Ballet, Steven McRay, der udover selv at være med på scenen, har sammensat programmet og bestemt hvem der medvirker. Blandt årets nye dansere er den ukrainske Prima Ballerina Iana Salenko. Gennem de sidste par år har hun været Steven McRaes faste partner på scenen i London, men også som gæst på de store scener i New York, Paris, Milano og Tokyo. Det vil også blive til et gensyn med sidste års store stjerne, den engelske danser Xander Paris, der til daglig er tilknyttet Mariinskij Balletten, og netop er blevet udnævnt til kompagniets solodanser.

 

En pas des trois på scenen!

8 danser i alt, i selskab med violinisten Charlie Siem, pianisten Caroline Jaya-Ratnam, samt operasangerne Andrea Pellegrini og Jens-Christian Wandt. Danserne kommer direkte til Danmark fra et stort gæstespil i Japan, hvor de ved forestillinger i Tokyo, Hyogo, Nagoya og Fukuoka danser Giselle, og Romeo & Julie.

Balletten præsentere også en helt ny ballet skabt specielt til dette års forestilling. I år vil vi blandt andet se en pas des trois – 3 mandlige verdensstjerner på scenen på én gang, en sjælden oplevelse!

 

Programmet er nøje tilrettelagt og udtænkt til de specielle rammer på Møllerup Gods. Forestillingen vises under åben himmel, og kulisserne er den karakteristiske gule hovedbygning, som daterer sig tilbage til 1681.

 

Et must både for balletentusiaster og for dem som ser ballet for første gang.

 

Program for balletten den 15. juli:

 

16.00-19.30  Området åbner og parken åbner for picnic

16.00-18.30 Udlevering af forudbestilte picnickurve

16.30-18.00 Forudbestilt 3 retters balletmenu serveres på Hubertus Kroen

16.30            Rundvisning/foredrag på Møllerup – mødested i Parken

16.00-21.30 Baren med lokale råvarer: is, grillpølser, vin, vand og øl, kaffe og kage er åben

17.30-18.30 Elevopvisning med Balletakademiet og Randers Balletskole

18.30-19.30 Opvarmning og klar scene til Verdensballetten 2016

19.30-21.30 Verdensballetten på Møllerup Gods 2016

 

Fakta om Møllerup Gods´ hampdyrkning:

Godsejerfamilien Gamborg fra Møllerup Gods på Djursland, skaber et helt nyt fødevarekoncept, med afsæt i godsets egen produktion af hamp. Frøene fra hampeplanten er en superfood, rig på omega 3, essentielle aminosyrer og fibre. ”På Møllerup kan vi godt lide tanken: ’Lad din medicin være din mad og din mad din medicin’. Det er kloge ord sagt i oldtiden af Hippokrates”, fortæller landmand Anne Sophie Gamborg. ”Hamp er rigtig sundt, og så er det jo industri hamp, vi dyrker. Det er der ikke nogen, der bliver skæve eller høje af”, griner Anne Sophie Gamborg.

 

Læs mere her: 

 

Del artikel

Andre læser også