Murphy’s Burger Joint – verdensklasse, den bedste håndholdte burger!

Murphys lov betyder noget a la, “Alt, hvad der kan gå galt, vil gå galt”. Paradoksalt nok så lykkes alt for Murphy’s Burger Joint i Nørregade. Intet er gået galt de gange, vi har været der. Tværtimod har vi ikke kunnet få armene ned af begejstring.

 

Der er to slags burgere i min verden. Den ene slags er caféburgeren, som du spiser med kniv og gaffel. Den anden er en burger, som spises med fingrene. De skal ikke sammenlignes, hvilket nogle fejlagtigt gør. Aarhus fik i sommer en ny burgerbar. Ikke en af de sædvanligt intetsigende, men en af den slags som kan finde ud af tingene. Det er en islandsk far og hans to sønner, der står bag burgerbaren Murphy’s Burger Joint. De har ramt den rent. At der ikke er andre, som har fundet ud af at lave en enkel burger, som bare smager hamrende godt, før nu, er mig en gåde på størrelse med trafikproblemerne i Aarhus. I den håndholdte burger-kategori er der ingen over og heller ingen ved siden af Murphy’s. Længere er den ikke!

Takeaway og café i Aarhus- Murphy´s i Nørre Allé i Aarhus_

Hvor svært kan et valg være ?

Her finder du ikke alenlange menukort. Nej. Der er to burgere, du kan vælge mellem. Forskellen er, om der skal ost i eller ej. 75 kroner var prisen for en menu med fritter og noget at drikke til. Vanvittigt billigt. Det er ligemeget om du vælger den med ost eller ej, prisen er den samme.

To bøffer i cheeseburgeren på Murphy's Burger Joint

Vi valgte en med to gange bacon og to gange bøf. Hvorfor ved jeg ikke helt. Den skulle testes. Men hold nu kaje, hvor der var meget bacon i. Den smagte godt, men cheeseburgeren med en bøf i var bedre. Den var lettere at spise. Og nu er der ret meget kød i bøfferne i forvejen. Begge bøffer var perfekt rosa stegt. Præcision. Vi har spist der mange gange, og hver eneste gang har bøfferne været rosa stegt og saftige. Sådan, det er der mig bekendt ingen andre i byen, som kan præstere. Prisen for den store 115 kroner. Hver en krone værd.

Lidt bacon i cheeseburgeren på Murphy's Burger Joint

I burgerne var der en stor skive bøftomat. Ikke for vandet. Rå løg. Lidt salat, en dressing – og selvfølgelig en god fed ost i den ene.

Fritterne på Murphy's Burger Joint

Hvis du vil have syltede agurker i, står der krukker, hvor du selv kan tage dem. God stil – de er gode og med i prisen. De skal i en burger. Ikke syre, men syrlige på en afdæmpet måde. En snert af sødme og en sprødhed, var dominerende. Den næste var en almindelig cheeseburger. Den var nemmere og spise og designet passede bedre. En født vinder. Fritterne var gode, men de var ikke bedre end så mange andre. Ingen frituresmag, og fint sprøde.

En almindelig cheeseburger på Murphy's Burger Joint

Masser af tilbehør

De er gavmilde på Murphy’s Burger Joint. Det må man sige. Ingen kønsløse “standard”poser med remo, ketchup og mayo. Nej. Der er ketchup på bordene. Udover det kan du købe tre forskellige slags hjemmelavet dip. Fem kroner stykket for en god omgang. Fair med stort F. Udover det, så er der flere hylder med alle mulige saucer, man kan pimpe sin burger med. Hjemmelavet BBQ sauce med forskellig smag og styrke.

Lidt tilbehør på Murphy's Burger Joint

Sennep og en del amerikanske klassikere. Alt sammen er med i prisen. Sådan. Det lammetæver alt, hvad vi har set i Aarhus indtil nu. That’s it.

Menukortet på Murphy's Burger Joint

Ingen kort – kun cash eller på mobilePay

Eneste kritikpunkt er, at man ikke kan betale med dan- eller visakort. Det holder ikke. Vi ser flere, som ikke har deres mobiler med, eller strøm på dem, og ikke har hævet kontanter. De må et smut hen til den nærmeste pengeautomat. Og den ligger ikke lige om hjørnet. Det holder ikke, at man ikke kan betale med kort. Undskyldningen, som den søde ekspedient kom med, var, at det var svært at få internettet til at virke. Hallo, vi lever i 2015. Vi er på Nørregade i Aarhus Centrum (Midtbyen), og hvor svært er det lige at få en internetforbindelse ind der?

Cool indretning på Murphy's Burger Joint

Vurderingen – den bedste håndholdte burger

At man ikke kan betale med kort, skal ikke ødelægge vurderingen. Trods alt en lille detalje. Det er byens bedste håndholdte burgere. Intet mindre. Idéen og omhyggeligheden er spitze. Gode og enkle burgere. Kun to slags at vælge mellem. Det er nok, for de smager jo helt vanvittigt godt. Mulighederne for at komponere sin helt egen burger er til stede på grund af de forskellige saucer og dressinger, som man selv vælger.

 

Har du ikke besøgt Murphy’s Burger Joint endnu, så var det nok en god idé at prøve den. De fortjener et besøg, for de gør det knaldhamrende godt. Tak til Island, fordi tre af jeres landsmænd kom til Aarhus og lavede en helt igennem ærlig og anstændig burger. Respekt!

 

Murphy’s Burger Joint

Nørre allé 78
8000 Aarhus C
Email: info@murphysburger.dk
Telefon: +45 34 11 8000
Link til hjemmeside

 

 

Del:Share on Facebook1.1kTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

13 kommentarer til “Murphy’s Burger Joint – verdensklasse, den bedste håndholdte burger!”

  1. Erik

    Jeg vil nu sige at WeDoBurgers har bedre burgere men Murphy’s har en bedre stemning og bedre fritter og sauce..

    Svar
  2. Rasmus Berg

    Hallo, Erik. På ingen måde bedre. We Do laver en ok burger men da slet ikke i Murphys klasse. Enig med Jan anmelder i hans vurdering. Se bare på tilbehøret og køen foran Murphys, det fortæller ALT…

    Svar
  3. Michael Larsen

    Bum. Sådan Jan. Jeg havde nøjagtig den samme følelse da jeg havde nydt mit første møde på Murphys. Og ja, hvor simpelt kan det være. Gode råvarer og skåret helt ind til benet. Det er god stil og bekræfter ordsproget “fastfood er ikke altid junkfood, men junkfood er altid fastfood. Thumb´s up for de gæve islændinge. Sidst købte jeg en islandsk Pale Ale med, og den holder standarden og matcher fint deres burger, hvis man er til mere end en Coke.

    Svar
  4. Mikkel Myrup

    En meget velfortjent anmeldelse som i allerhøjeste grad er fortjent.
    Dog er det en standart som er blevet oparbejdet. To ud af fem gange jeg har spist derfra er jeg blevet sat en dejlig saftig rosa/mediumbøf i vente, og har modtaget bøffer der var lige så gennemstegte som McDonalds.
    Det virker heldigvis til at være fortid.
    Anmeldelsens store ord om at det er det eneste sted i Århus der har regnet den ud, er ganske fejlagtig, og vil blive gjort til skamme af et besøg hos Wedo burgers. De to steder er praktisk talt lige gode i disciplinen at lave en fantastisk håndholdt burger, hver med deres lille edge. Myrphys score i denne battle nogle fine point på stemning/indretning, samt deres store udvalg af sovs og ekstra tilvælgelsesmuligheder.
    De to steder ef selvfølgelig konkurenter men jeg tror at Århus er stor nok til dem begge, for de er begge i verdensklasse i deres felt.
    -Rasmus Berg. What?? Den længste kø jeg nogensinde har oplevet/set hos Myrphys, er ca. Halv så lang som en gennemsnitskø hos Wedo. Og jeg har sammenlagt en del besøg at lave statistik ud fra.

    Svar
    • Redaktionen

      Hej Mikkel
      Nu er alt ikke en konkurrence i min verden. We Do burgers laver rigtig gode burgere. Jeg har tidligere rost dem, for de er, også, rigtig gode. Grunden til, at jeg mener, at Murphy’s pt. er de bedste er på grund af det tilbehør, man frit kan pimpe sin burger med. Det er høj klasse i min bog. Udover det, så er de mere præcise med bøffen på Murphy’s end de er på We Do Burgers. Og tilbehøret til fritterne på Murphy’s er god stil og høj klasse. Og ja, der er plads til dem begge og mange flere som laver nogle gode og anstændige burgere i Aarhus.

      Vh Jan

      PS: Jeg har nu oplevet pæn kø på både We Do Burgers og Murphy’s.

      Svar
  5. Kir

    Skal man forstå det sådan, at hakkebøffen er rød indeni? Det må hakket kød altså ikke være.. Overhovedet.

    Svar
    • Redaktionen

      Den er rosa, og jo, det må den godt være. Det skal blot fremgå, hvilket det også gjorde. En hakkebøf skal være rosa og saftig i min verden. En gennemstegt og tør er noget som hører fortiden til. Vh Jan

      Svar
    • Kir

      Fortiden og dit helbred 🙂
      Det er ikke sundhedsmæssigt forsvarligt at spise rødt/rosa hakket kød. Ihvertfald ikke, hvis det ikke har været oppe på 70 grader
      http://www.teknologisk.dk/nyhedsbrevet-ny-viden-om-slagteri-og-foraedling-nr-1-2007/steg-hakkeboeffer-med-maalebaand-og-ur/27568,2

      Bakterierne dør ikke, og der er risiko for mange flere, fordi overfladerne bliver blandet ind i kødet ved hakning. Kan det heller ikke lade sig gøre at få bøffen gennemstegt, hvis man spørger?

      Svar
      • Philip Vestergård

        Stop nu Kir, inden det bliver pinligt. Der er jo bakterier i alt, og det er ikke forbudt at lave rosa oksekød. Og saftig rosa kød smager bare bedre. Og mig bekendt er det fuldt lovlig at serverer. Og sjovt nok er der kæmpe køer til de steder som sælger nystegte rosa bøffer….

        Svar
      • Mikkel

        Er enig med de andre i at en god hakkebøf bør steges rosa! Alt andet vil være synd. Og hvis kødet er af god kvalitet – hvilket man kan smage og se det er på Murphys, så er der intet galt i det. Ja – Hvis man køber billigt kød, så er chancerne for bakterier større ved hakket kød end en steak – pga. den større overflade. Men køber man dårlige råvarer er man selv ude om det!

        Men for at besvare dit egentlige spørgsmål – Jo, selvfølgelig kan man få den gennemstegt hvis man beder dem om det 🙂 Jeg bad dem nu faktisk om at stege min endnu rødere, og ekspedienten sagde at de normalt ikke gjorde det, netop for ikke at folk skulle tro at de ikke tænkte på bakterier osv. – men da jeg insisterede på at jeg stolte på deres hygiejne stegte de den med glæde rød – hvilket kun kan anbefales!

        Svar
    • Martin

      Det er noget sludder ! Hakket kød kan sogar spises råt, såvel som æg kan spises rå. Men hvis man ikke er vokset op med f.eks. tartar på menukortet, så kan det sikkert vært svært at forstå. Det er en kassisk dansk ting, at ødelægge et hvilket som helst stykke kød ved at gennemstege det. Selv mørbrad bøffer, haha. I en burger er det fantastisk at få en rosa stægt hakkebøf. Kød smagen er meget mere markant og desuden er det meget mere mørt, end en bøf, som føles som en sål fra en gammel sko.

      Svar
  6. Rikke Mogensen

    En hakkebøf skal være rosa. Fuldstændig enig med anmelderen. Jeg er mere til Murphys end til We Do. Jeg har endnu ikke fået en bøg på We Do som ikke har været gennemstegt. Udover det, så er deres dip helt hen i skoven. Det er små poser som på MC Donalds, hvilket er kikset. Ingen tilbehør at putte i sin burger – også kikset. Murphys er bedst, men dermed ikke sagt at We Do er gode, for det er skam 🙂 Murphys er bare bedre…
    Kh Rikke burgerlover

    Svar
  7. #OneMoreKiloo

    Blue Cheese Please!!! 😀

    Svar

Skriv et svar