Når salaten vælter én omkuld – Green Neighbour

Hvad sker der, når passionen for mad overtager en strålende karriere indenfor modebranchen? Man bliver vegetar og begynder på at forske i den perfekte smag og sammensætning ar råvarer. Det var lige præcis det, ejeren af Green Neighbour, Henrik Bjerke, gjorde. Han har boet både i Indien og Tyrkiet, og havde gode jobs der. Det var svært af få kød der, og slet ikke i en kvalitet som Henrik Bjerke var vant til. Han fik det dårligt, når han spiste kødet. Da der var masser af frugt og grøntsager, tog det over i stedet for kødet. Her oplevede han, hvor meget velvære mad uden kød kan give, og hvor godt det kan smage. Men smagen kommer ikke af sig selv. Det gælder om at finde de rigtige råvarer og få smagen ud af dem. Men ikke nok med det – sammensætningen og mixet er afgørende for, om det lykkes.

 

Sundhed gennem god smag

Salat og grøntsager skal smage af noget. Det burde sige sig selv. Men hos Green Neighbour har de gjort alvor ud af det og udviklet et økologiske salat- og juicekoncept med fokus på smag, velsmag og ikke mindst sundhed,” fortæller Henrik Bjerke. Green Neighbours formål, eller et af dem, er, at fremme folkesundheden, ved at gøre den sundeste mad til den mest velsmagende mad.

 

Vi er stolte over det, vi kan

Hvis hvert eneste måltid mad, der ryger over disken, ikke er perfekt, så har vi det ikke godt, fortæller Henrik Bjerke. Derfor er vi også opmærksomme på, at der er grænser for, hvad vi kan lave her. Gæsterne hos Aarhus Central Food market forventer, at de ikke skal vente ret lang tid på maden. Derfor er alle retter tilpasset et flow, som gør, at man kan få sin mad inden for ganske få minutter.

 

Så rent og lokalt som muligt

Green Neighbour bruger så vidt muligt økologiske og lokale råvarer – de har altid minimum 95% økologi i deres menu, og oftest rigtig tæt på 100%. For at kunne købe ind så lokalt som muligt, skifter dele af menuen efter sæsonen. Nu er lokalt ikke et mål i sig selv for Green Neighbour, men kvaliteten. Lokalt er kun godt, hvis kvaliteten er i top, men det er den ofte med så mange gode producenter, som der er i Østjylland. Mad fra bunden  er en selvfølge her. De køber hele, friske frugter og grøntsager. Vi snitter, hakker, ovnbager og juicer selv, hver dag. Udover det tager Green Neighbour altid deres valg ud fra et bæredygtigt perspektiv. De går efter maximum næring i  maden, med en så lille miljøpåvirkning, som det overhovedet er muligt.

 

Brød fra La Cabra

La Cabra leverer deres verdensklasse brød til os, som du kan bestille til din salat. Brødet indeholder kun økologisk mel, vand og salt – intet andet. Brødet er koldhævet på egen surdej, og bages hver morgen i deres stenovn. For Henrik Bjerke er det en fornøjelse, at kunne servere det bedste brød i Aarhus til sine salater. Det virker også som om, det er en selvfølge.

green-neighbour-i-aarhus-central-food-market

De har en plan

Ja, det er, hvad de har hos Green Neighbour. Menuen er altid sammensat, så der opnås maksimal velsmag, maksimal næring, og minimalt miljøaftryk. Det er planen, som følges til punkt og prikke. For eksempel koster en omgang “STINNA.dk x Green Neighbour” 59 kroner. Her får du spinat, bagte champignoner, brune ris, lynsyltede agurker, ristede sesamfrø, revet gulerod samt chili-, ingefær-, soyadressing. Det er blot et eksempel på en af de fem forskellige salater, der er på menukortet hos Green Neighbour. Men, Green Neighbour er ikke kun for vegatarer, de har også lækker sønderjysk kylling, som altid serveres varm. Det er fast inventar i en af deres salater.

salat-fra-green-neighbour

Kig forbi, og prøv en af de velsmagende og fyldige, økologiske salater eller koldpressede juicer.

 

Green Neighbour i Aarhus Central Food Market

Skt. Knuds Torv 7-9
8000 Aarhus C
Website: 

htr_1040x200_1016

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar