Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

Af anders@sommersangdigital.dk

Jeg havde længe set frem til denne aften. En aften på Comwell Aarhus med en menu fra deres anmelderroste restaurant ’V’ og måske vigtigst af alt; sammensat med cocktails som alle havde Njords forskellige Gin som grundingrediens … What´s not to like?!

Alle 30 pladser til aftenens arrangement var revet væk, og de heldige, der havde sikret sig en billet, fik en forrygende aften.

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

Gin plus nørder

Værterne var Comwell Aarhus, Lars Toke og Troels, ophavsmændene bag Njord Gin. Lars Toke og Troels sad selv med til bords, og det var derfor muligt at komme endnu tættere på et par ægte ‘gin-nørder’. Det betød, at udover mad og cocktails fik vi også et nærmere indblik i historien omkring Njord Gin, og derudover havde de to en overraskelse i ærmet til aftenens gæster.

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

Et match af de bedre

Kombinationen Comwell Aarhus og Njord Gin var et perfekt match til aftenens arrangement. Comwell Aarhus har, med deres hotel, skabt et specielt og meget moderne univers med design og smukke omgivelser i fokus. Comwells univers emmer af design, kvalitet og en bevidsthed omkring at skabe en unik oplevelse for gæsterne. Nøjagtig samme parametre er grundingredienserne i Lars Toke og Troels’ succes og anerkendelse inden for ginverdenen.

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

Velkommen

Vi blev mødt af et smilende personale fra Comwell i loungeområdet uden for lokalet, der skulle rumme aftenens event.

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

I loungeområdet var der dækket op med små snacks, og vi blev, selvfølgelig fristes man til at sige, tilbudt en gin/tonic til at kickstarte aftenen.

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

Klokken slog 18, og vi trak så småt ind for at finde vores pladser. Der var i dagens anledning bordkort ved det lange bord.

For enden af bordet var både baren og anretterbordet placeret, således at der var frit udsyn til at følge med i både bartenderens og kokkens tryllerier af mad og cocktails.

 

Aftenens overraskelse

Lars Toke og Troels bød os velkommen, fortalte kort om aftenens arrangement og løftede derefter sløret for aftenens overraskelse.

Ginmakers på Comwell Aarhus

Efter de indledende retter skulle vi alle ud på en lille gåtur for at besøge Njords nye gin-destilleri på Sydhavnen. En perfekt mulighed for drengene til at vise deres imponerende bygning frem, og et perfekt afbræk for de ginglade gæster. Lidt luft til kinderne og lidt motion til at give plads til de sidste (mange) retter og cocktails.

 

Der bredte sig hurtigt en veltilpas VIP vipe over gæsterne. Det er lidt specielt at blive vist rundt i de overskønne lokaler, som ellers til daglig er lukket for offentligheden.

Rundvisning på Njord Gin i Aarhus - Aarhus Update

Det fortryllende destilleri er en historie og en oplevelse i sig selv – ligeledes er Njord Gin og gutterne bag. Det har jeg tidligere skrevet en artikel om, som kan læses her;

Vi fik serveret Njords fremragende Sloe Gin samt Old Barrel under fremvisningen af destilleriet, hvilket i sin helhed var et perfekt indslag til aftenens arrangement.

 

Cocktails eller vin til maden?

Et spørgsmål der er uendelig mange forskellige holdninger til. De bidrager med hver deres, og det er bestemt et temperamentsspørgsmål, om man er mest til cocktails, vin eller måske begge dele til maden. Traditionelt har den ’nemme’ løsning vel længe været at ty til vin, derfor er det forfriskende at opleve nogen, der ’tør’ kaste sig ud i noget andet.

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

Jeg vil klart mene, at det er meget ‘lettere’ at fejle på en cocktail til maden frem for fx. en rødvin. Cocktails til mad skal være helt præcist afstemt i forhold til syre og sødme, ellers kan de nemt overtrumfe maden, eller helt bedøve smagsløgene, så maden bliver en neutral smagsoplevelse. Netop derfor synes jeg, det er en utrolig spændende kombination, hvis den perfekte kobling rammes.  Det gjorde den i høj grad denne aften.

 

Aftenens menu

Aftenens kok, Mike fra Restaurant V og bartender Jesper, havde op til dagen brugt timer på at tilsikre, at mad og drikke var nøje afstemte.

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

Jesper, indehaver af Cocktailkonsortiet, har igennem længere tid haft et tæt samarbejde med Njord gin omkring gin cocktails til diverse lukkede smagninger, som Lars Toke og Troels har afholdt.

 

Den sad lige i skabet

Som helhed var der en rigtig god og veltilpasset balance mellem aftenens mad og cocktails. Især ved 2 af retterne sad den lige i skabet:

Aftenens snack bestod af; Friteret jordskokkeskal med pæregele og rimmet jomfruhummer og havre cracker med saltet/modnet lammebryst.

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

Tilhørende cocktail; Spiced White Negroni.

Serveret med Njords gin apple distillate edt. (12 måneders lagring på Stauning fade). Denne nyfortolkning af en klassisk Negroni var powerfuld og kraftig i udtrykket, præcis som en Negroni skal være. Den ændrede fuldstændig karakter i sammenspil med maden, hvor især den søde pære gele og saltet fra lammebrystet trak lidt power ud af cocktailen – Perfekt kombination!

 

Til forret fik vi serveret;

Tuntatar med tomat hjerte og estragon mayo

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

Cocktail; Njord Mediterranean G/T

Serveret med Njords Estragon-infuseret United Nature gin. En mere klassisk gin/tonic med masser af estragon noter. Denne cocktail ændrede også markant karakter til det bedre i sammenspil med maden. Det var især den saltede tuntatar og estragon mayoen, der gjorde sammenspillet perfekt.

 

Til hovedretten blev cocktailen noget syrlig, da den blandt andet bestod af friskpresset lime- og citronsaft. Personligt synes jeg, at disse syrlige cocktails tager for meget fokus fra maden. Det syrlige element i cocktailen gjorde, desværre, smagsoplevelsen af en ellers lækker hovedret ret neutral.

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

Menuen bød på smagsoplevelser i pæn høj klasse og anderledes twists. Eksempelvis var det en oplevelse, at få serveret en ”leverpostejmad” i gourmetudgave, hvor alt var lavet fra bunden, og bogstavelig talt vendt på hovedet.

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

Desserten bød på en anretning af forskelligt sødt, blandt andet hjemmelavede vingummibamser og gin-marshmallows, og så naturligvis en espresso infuseret cocktail. Her var altså brugt kreativitet fra øverste hylde, og vi blev virkelig forkælet.

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

Verdenspremiere i Aarhus

Der var endnu en overraskelse i ærmet denne fredag aften. Til én af mellem retterne præsenterede bartender Jesper intet mindre end en verdenspremiere på sin egen pre-made cocktail Martinez under navnet ‘Bottle Rocket’.  

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

En på alle måder stor oplevelse, som ikke efterlod nogen tvivl om, at der var kræset om både design og kvalitet.

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

I kommer snart til at høre meget mere til dette spændende initiativ!    

Njord Gin Makers på Comwell Aarhus: Sådan laver man en vellykket aften!

Min mening

  • Jeg er personligt selv stor gin fan, og gin er i dag langt mere end blot gin/tonic. At smage veludførte cocktails, tilsat kvalitets gin a la Njord Gin, var en oplevelse i sig selv. Dertil tilsat mad fra øverste hylde og i yderst lækre omgivelser gjorde NjordGinMakers dinner til en oplevelse af de store.  

 

  • Trods den svære kunst, at sammensætte passende cocktails til mad, så var aftenen en yderst vellykket én af slagsen.

 

  • Ved 3 ud af 5 retter, var samspillet mellem cocktail og mad ramt helt perfekt, hvilket gjorde at både mad og cocktails gik op i en højere enhed. Fedt. Ved disse retter var der en markant positiv forskel på at smage cocktailsene inden og efter første bid mad, hvilket i mine øjne vidner om; et perfekt match. Resten smagte bestemt også dejligt, men oplevelsen tog mest kegler, når de ramte et match ’made in heaven’.

 

  • Det er blot 2. gang Njord og Comwell går sammen om et sådant arrangement, men blandt de 30 deltagere var en stor del gengangere fra sidste år, hvilket vidner om et arrangement af høj kaliber og særdeles høj kvalitet.

 

  • Vi opfordrer til, at der holdes et skarpt øje med næste lignende arrangement. Efter 2 succesfulde arrangementer bliver der med garanti rift om billetterne næste gang. Til en billetpris af 995 kroner får du god value for money samt bliver en stor oplevelse rigere. En fuldendt æstetisk oplevelse på alle fronter!

 

 

Del artikel

Andre læser også