Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

NorthSide fik deres signatur-cocktail – det manglede da bare!

Af Line Ingwar Karlsen

Alle, der bare ved det mindste om festivaler, ved også NorthSide er andet og mere end en festival. Mad, drikke og komfort er i højsædet, ligesom økologi og bæredygtighed er. Det er ikke for at være smarte, de gør det. De mener det! NorthSide har om nogen fået sat økologi, kvalitet og komfort på festivalkortet – nå ja, jeg glemte helt musikken, men den er en selvfølge.

 

Økologisk dansk gin – hvad ellers?

Noget af det fede ved “festivalernes kæledække”, NorthSide, er, at de hele tiden prøver noget nyt, finder nye muligheder og samarbejder med et hav af forskellige aktører. I år satser de endnu mere på økologiske drikkevarer. Det gør, at det lokale gin-firma, Spirit of Njord, som står bag Njord Gin, er kommet med på holdet. Det betyder, at i den nye high end cocktailbar som kommer på NS 2015, vil du kan få Njords tre forskellige gin, både on the rocks og i cocktails.

John Fogde -  NS2015 cocktail

På en regnfuld mark

John Fogde og crew fra NorthSide havde inviteret tre lokale cocktail-bartendere ud på marken. Han indledte og fortalte, at NorthSide ville satse endnu mere på økologi, kvalitet og den gode smag. Det gør, at vi som gæster godt kan forvente os flere af lignende tiltag. Sydvesten af for det.

De tre udvalgte var Bastian Leander fra St. Pauls Apothek, Simon Rosenmaj fra Kupe og Søren Aamand fra sit eget Nohrlund. Alle tre var sikre kort, som hver især lavede deres bud på NS15 cocktail.

De tre bartendere til NS 2015 cocktails

Ingen smag af The Blue Van

Vinderen blev “The Moment” lavet af Søren Aamand, der kombinerede Njord Gin med tre andre ingredienser. Cocktailen mindede ham om tre store koncertoplevelser på NorthSide – Blåbær (The Blue Van) og en skumfidus (Snow Patrol), der bliver ristet sammen med rosmarin (Arcade Fire). Fint med gimmick.

 

Søren Aamand vandt på smag

Det var tæt opløb. I hvert fald ifølge John Fogde, som præsenterede vinderen af NorthSide-cocktailen. Det blev den aarhusianske bartender og ejer af Nohrlund, Søren Aamand, der løb med sejren. En af grundene var, at man kunne smage den håndlavede Njord gin i Søren Aamands cocktail. Jeg spurgte Søren om, hvorfor han netop havde lavet en så simpel cocktail. Han svarede, “smagssammensætningen skal for mig være simpel og virke forstærkende på hovedingrediensen. Derfor valgte jeg frisk rosmarin, som komplimenterer ginnen godt. Ginnen fra Njord er lidt syrlig i det, og derfor lavede jeg også en syrlig cocktail. Den naturlige sødme kom fra økologiske blåbær og honning. Det understøtter den friske og meget naturlige gin-smag.”

Søren Aamand

Respekt for unikke Njord

Njord gin er håndværk i den absolut bedste ende af skalaen. Når man bruger så gode, fine og dyre råvarer i en cocktail, gælder det om at have respekt for de dyre dråber. Det havde Søren Aamand, og mon ikke det var med til at sikre ham sejren. Det er mit gæt. Jeg spurgte ham om det. “For mig skal der ikke blandes alt muligt i, som ikke understøtter hovedingrediensen. Samtidig synes jeg ikke en festivalcocktail behøver en masse forberedelse i et køkken af safter og sirupper og andre ting. Med de ingredienser jeg har valgt, er den lige til at gå i gang med, fortæller Søren Aamand.

Njord Gin

Du kan smage “The Moment” i Njord Gin Club under hele festivalen. En anbefaling herfra. Den må prøves, igen. Jeg drak selv et par stykker på marken derude.

 

Del artikel

Andre læser også