N’ViJa på Frederiks Allé – Lukket og slukket

Vi er på N’ViJa, et ganske nyåbnet lille sted. En ny café og takeaway har set dagens lys i Frederiks Allé. Den ligger ikke så langt fra krydset Jægergårdsgade/Frederiks Allé. Det lille lokale gør ikke meget væsen af sig, men når man har været der en gang, så husker man stedet.

”N”-Vi-Ja er navnet

N’ViJa er navnet. Man kunne fristes til at tro, at navnet er asiatisk, men det er det ikke. Det er et dansk – og hjemmelavet navn. ”N” står for Nguyet, ”vi” for Victor og ”ja” for Jakob. Det udtales lige ud ad landevejen.

N’ViJa - Takeaway i Frederiks AlléArbejdsomhed og flid

Ejeren, Nguyet Pham, står selv i forretningen det meste af tiden. Ud over hende selv, er der tre piger på deltid. Men hun er selv i forretningen seks dage om ugen – og op mod 10 timer om dagen. Dog er der lukket om mandagen. Vi får en snak med Nguyet Pham, både før vi bestiller mad, men også efter vi har spist vores mad. Hun virker meget glad for sin nye butik, og er god til at fortælle om de forskellige retter, tankerne bag dem, og hvad der er i dem. Man føler sig godt informeret. Så valget er ikke svært.

Menutavlen hos N’vija på Frederiks AlléLækkert og anderledes

Idéen bag caféen er, at det skal være sjovt at lave mad. Det skal være lækkert og gerne anderledes. Men ikke for enhver pris. Jeg vil ikke låse mig fast til en bestemt type køkken. Hvis man absolut skal tale om en køkkentype, så må det være asiatisk. ”Min passion for det vietnamesiske køkken smitter selvfølgelig af”, siger Nguyet Pham med et smil på læben. Første servering var en omgang grøn salat til 35 kroner. Frisk og flot til prisen.

Grøn salat på N’ViJa på Frederiks AlléEn signaturret?

Retterne har numre. Det er meget nemt. Vi valgte en nummer 62. En vietnamesisk, krydret okseragout til 59 kroner. Den blev serveret med grøntsager og en stor skål ris til. Udover mørt oksekød var der broccoli, squash, gulerødder, løg, bambusskud, champignon, hvidkål og peberfrugt. Frisk mynte på toppen. Grøntsagerne var perfekte med både bid og smag. Det giver ros, når man serverer grøntsager, som ikke har fået for meget og er for bløde. Prisen er jo det rene vanvid. Man får meget smag og en stor portion til pengene. Måske en oplagt signaturret.

En omgang vietnamesisk, krydret okseragout til 59 kroner på N’ViJa på Frederiks AlléAnd i pasta

Nummer 30 er pasta med and. Udgangspunktet er en asiatisk fortolkning med italiensk pasta. Spændende med et mix af and og pasta. Det ser man ikke så ofte. Retten var med hjemmelavet tomatsauce lavet på soltørrede tomater, forårsløg og rosastegt and. Vi fornemmede en svag smag af ingefær. Den var en god grundsmag og ikke for stærk. Pastaen var al dente, så den havde de også styr på. Igen var prisen 59 kroner for en ret. Billigt for en helt igennem velsmagende ret.

And og pasta på N’ViJa på Frederiks AlléNu med Vodka

Nummer 31 hedder vodkapasta. Umiddelbart lyder det lidt for anderledes. Er det en fusionsret mellem Rusland og Italien? Nej, dog ikke. Vores portion var en mild udgave, uden nogen form for smag af alkohol. Retten bestod af bacon, champignon,  tomat, parmesan og friskkværnet peber. Den er ikke asiatisk. “Jeg har den på, fordi jeg godt kan lide det og kombinationen er god.” Dejligt med alkohol i maden. Al alkohol bliver jo brændt væk i tilberedningen. Den friske bladpersille, som giver den lidt ekstra smag er flot. Prisen er igen 59 kroner. Det er efter vores bedste vurdering tæt på et fund til den pris.

Vodkapasta på N’vija på Frederiks AlléKrydderier

Det er udgangspunktet, at der skal være smag i maden – og nok mere end det typiske danske køkken her. Der er generelt ingefær i maden, paprika, chili men også andre krydderier. Noget, som man hurtigt ser, er, at der bruges friske krydderurter i alle retterne. Det er flot i det prisleje, vi er i her.

Så meget økologi som muligt

Nguyet Pham brænder for økologi. Hun bruger flere og flere økologiske råvarer i køkkenet. Idéen og drømmen er på sigt, at alt er økologisk, men det er der ikke råd til endnu. Det er dog målet.

Hjemmebagt brød hos N’ViJa på Frederiks AlléIngen alkohol – endnu

Drikkevarerne er økologisk saft fra Antons saft, kildevand, kokos-juice og så lidt cola. Øl fra små bryggerier er på ønskeseddelen, men det kan man ikke få endnu. Øllet skal også være økologisk. 18 kroner for en Antons saft er en lav pris. Anton laver stadigvæk god saft, selvom hans lille forretning efterhånden er blevet pænt stor.

Intim stemning

I det lille lokale er der 10 siddepladser og en barnestol. Det er ikke meget, men nok, da mange af kunderne tager maden med sig. Indretningen er meget smagsfuld og hyggelig. Vi ser flere, der kommer forbi bare for hyggens skyld. Mange af tingene er fundet i genbrugsbutikker, eller er noget ejeren har haft et særligt forhold til. Selvom man sagtens kan sidde og spise sin mad hos N’ViJa, så er der nok flest, der henter sin mad som takeaway. Det er i hvertfald vores vurdering. Man henter selv sin mad, men hvis man bestiller over 10 kuverter, bringer N’ViJa gratis ud.

Lidt siddepladse på N’ViJa på Frederiks AlléEn gammel drøm

Jeg har spist hos N’ViJa et par gange, og synes klart det er en anmeldelse og en anbefaling værdig. Der er god stil og en dejlig indbydende duft i det lille lokale. Stedet er pænt og rent. Vi fornemmer hurtigt, det er et sted, hvor der er styr på tingene. Ejeren hedder Nguyet Pham og er oprindelig født i Vietnam, men kom til Danmark som niårig. Drømmen om at blive selvstændig og have sit eget, har altid været der. Da de rigtige lokaler og en god beliggenhed bød sig, var det svært at sige nej. Den lille café og takeaway er snart tre måneder, og det ser ud som om, at Nguyet Pham er kommet godt fra start.

Indretning hos N’ViJa på Frederiks AlléIndbydende hjemmebag

Vi spiste en hjemmebagt gulerodsbolle med smør og drak en kop kaffe. Bollen kostede 13 kroner, mens kaffen kostede 19 kroner. En kaffe latte koster 22 kroner. Kaffen er økologisk, så priserne må siges at være i den lave ende. Alt kaffe og te laves også som “to go”.

Gulerodsbolle og kaffe på N’ViJa på Frederiks AlléKunderne – en blandet skare

De gæster, vi har set hos N’ViJa, er meget forskellige. Priserne gør, at der kommer mange studerende. Men også en del ældre henter takeaway. Da de hjemmelavede boller og kaffen er til gode priser, er der tydeligvis en kundegruppe blandt folk, som arbejder i området. Priserne og kvaliteten er en del bedre end hos 7 eleven, som ligger på den anden side af gaden, og kvaliteten og smagen er en helt anden. Så vores bud er, at N’vija tager mange flere  kvalitetsbevidste kunder fra 7 eleven.

I toppen til prisen

Når vi taler om takeaway, så er vi i den gode ende af skalaen. Det er godt, hjemmelavet og velsmagende takeaway til lave priser. Så er det sagt. Råvarerne er friske og gode. De gør det godt hos den lille ny i Frederiks Allé. N’ViJa er hermed optaget i vores Aarhusguide, over de spisesteder vi kan anbefale.

 

N’ViJa

Frederiks Allé 120
8000 Aarhus C
Telefon: +45 34 10 90 00
Link til hjemmeside
 
Åbningstider
Tirsdag – torsdag fra 11.00 – 20.00
Fredag fra 11.00 – 21.00
Lørdag og søndag fra 16.00 – 20.00

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+1

Skriv et svar