//Det sker

Nordisk Spisehus forener fransk og nordisk gastronomi 

Af Redaktionen

Hvis det franske køkken er den velopdragne darling, så er det nordiske køkken den frække dreng i klassen. Nu forener Nordisk Spisehus de to køkken-filosofier og lancerer en ny menu, hvor retterne befinder sig i spændingsfeltet mellem det traditionelle og det nytænkende.

 

Signaturret fra L’Assiette Champenoise

Gæsterne på Nordisk Spisehus kan lige nu opleve en signaturret med hummer, paprika og estragon fra den tre-stjernede Michelin-restaurant L’Assiette Champenoise i Frankrig. På menuen er også en vinterservering med oksehale, kartoffel og trøffel fra den prestigefyldte toprestaurant Le Grand Véfour i Paris. Michelin-retterne blander sig på spændende vis med Nordisk Spisehus’ egne serveringer, som har dybe rødder i den nordiske gastronomi.

legrandvefour

Vi elsker at eksperimentere

Kasper Pelle Christensen, køkkenchef på Nordisk Spisehus, fortæller: ”Som kok er jeg stor fan af det klassiske, franske køkken. Mange af mine yndlingsråvarer, såsom kaviar, hummer og trøffel, udspringer af finere fransk madlavning. Jeg er også vild med saucerne, beurre blanc, bordelaise, hollandaise, hummersauce og sauce aux truffles, som tager lang tid for en kok at lære at mestre. Men fremfor alt elsker vi at eksperimentere på Nordisk Spisehus, og med den nye menu glæder vi os til at præsentere gæsterne for nogle helt nye og anderledes smagssammensætninger.”

hummer_high-resolution-jpg_311388

Crêpe Suzette med blommer og Grand Marnier

For eksempel finder man på Nordisk Spisehus’ nye menu den franske dessert, Crêpe Suzette. Men desserten bliver ikke fremført ligesom i kogebøgerne, for hos Nordisk Spisehus får retten et personligt og humoristisk tvist. Jacob Freitag, køkkenchef på Nordisk Spisehus, løfter lidt af sløret for køkkenets nyfortolkning: ”Crêpe Suzette er oprindeligt opkaldt efter en ung pige ved navn Suzette, som sad med til bords, da prinsen af Wales bestilte pandekager hos Café de Paris i Monte Carlo i 1895. Ved et uheld gik likørsaucen i brand for tjeneren, og selskabet opdagede den vidunderlige smag af flamberede pandekager. Retten, som dermed fik sit navn ’Crêpe Suzette’, præsenterer vi i dag for gæsterne på Nordisk Spisehus med de klassiske ingredienser i helt nye konsistenser. Vores udgave hedder blot ’Crêpe’, og hvis du vil høre hvorfor, så skal du bede vores restaurantchef Rasmus Tramm Bertelsen om at fortælle dig sin underholdende, personlige historie.”

crepea_high-resolution-jpg_311388

Menuen med det franske islæt kan opleves på Nordisk Spisehus frem til 19. januar 2017. Læs mere om menuen og samarbejdet med de franske Michelin-restauranter her:

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle