Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smag sydamerikanske Michelin-retter på Nordisk Spisehus  

Af anders@sommersangdigital.dk

Den sydamerikanske madtrend blomstrer i stort stil. Venezuelanske gourmetrestauranter og mexicanske fingerfood-steder pryder gadebilledet, og nu bringer Nordisk Spisehus trenden ind på den højgastronomiske scene. Torsdag 14. januar præsenterer Nordisk Spisehus en helt særlig menu, der er udviklet i tæt samarbejde med to brasilianske Michelin-restauranter og Claus Meyers restaurant Gustu i Bolivia.

 

Nordisk Spisehus’ køkkenchef, Kasper Pelle Christensen, har besøgt to af de mest inspirerende og kreative køkkener i Brasilien lige nu. Michelin-restauranterne Maní og Tuju, der begge ligger i São Paulo’s boheme-kvarter, er verdenskendte for deres eksotiske gourmetretter, som tager udgangspunkt i landets stolte madtraditioner og eksotiske råvarer fra det rå Amazonas. De nye, spændende smagsnuancer har Kasper Pelle Christensen taget med sig hjem til Aarhus.

 

Feijoada – Brasiliens nationalret

Gæsterne kan blandt andet se frem til at opleve kulmule i overraskende kombination med ingefær og lime. Og så glæder jeg mig personligt til at skulle præsentere Nordisk Spisehus’ fortolkning af den autentiske, brasilianske nationalret ’feijoada’. Retten består blandt andet af stuvede bønner, krydret pølse, frisk appelsin og ’farofa’, som laves af maniok-mel, og som brasilianerne elsker at komme ovenpå deres retter, fortæller Nordisk Spisehus’ køkkenchef, Kasper Pelle Christensen.

Pressebillede fra Nordisk Spisehus med Kasper Pelle

På billedet ses han sammen med køkkenchef og ejer af Michelin-restauranten Tuju, Ivan Ralston, under sit besøg hos restauranten i december.  

 

Samarbejde med Gustu og Kamilla Seidler

Foruden de to brasilianske Michelin-restauranter har Nordisk Spisehus også hentet kulinariske tips fra danske Kamilla Seidler, som står i spidsen for Claus Meyers anerkendte restaurant Gustu i Bolivia. Hos Gustu får landets oprindelige madtraditioner lov til at eksistere side om side med nye, gastronomiske tendenser, og Gustu ligger nu nummer 17 på listen over Latinamerikas 50 bedste restauranter. På Nordisk Spisehus har Kamilla Seidlers kreation fået navnet ’Mi Gusta!’, og anretningen byder på plantefrø-sorten amarant, parmesan, sukkersyltede græskar, confiterede tomater, tørrede blade og yoghurt. Kasper Pelle Christensen fortæller om de nye, spændende smagsnuancer:

Kamilla Seidlers_

En udvidet menu til samme pris

Det er vores ønske på Nordisk Spisehus at give gæsterne en oplevelse for alle sanserne. Med de sydamerikanske gourmetretter bringer vi nogle helt nye og vilde smagsnuancer i spil, og de står i spændende kontrast til vores egne, nordiske kreationer. Det har været en utrolig lærerig og spændende proces at sammensætte menuen, og vi er meget glade for resultatet, siger Kasper Pelle Christensen. I anledning af den nye menu har Nordisk Spisehus valgt at udvide deres 8-retters menu med en ekstra ret og samtidig beholde prisen på 899 kroner. Tre retter koster 499 kroner, og fem retter koster 699 kroner. Se mere og book bord på www.nordiskspisehus.dk

 

Del artikel

Andre læser også