Street food festival
//Det sker

Godsbanen omdannes til et madlandskab af knap 50 street food-boder

Af Redaktionen

Street Food Festivalen bliver en fejring af de arbejdsomme mad-iværksættere, og ikke mindst de sultne aarhusianere, som er med til at sætte skub i udviklingen. Festivalen løber af stablen på Godsbanen i august med masser af mad, workshops, musik, talks, konkurrencer og meget mere.

 

AARHUS’ FØRSTE OG STØRSTE STREET FOOD FESTIVAL

Aarhus har længe bugnet af spændende street food, og man kan næsten ikke undgå at spotte et street food-marked, når man bevæger sig rundt i byen. Det er tydeligt, at Aarhus har fået smag for street food. Derfor syntes vi, at Aarhus skulle have sin helt egen street food festival! Kødbyens Mad & Marked, Rebel Food og Kitchen Collective er gået sammen om at skabe et større arrangement, hvor street food’en hyldes på alle tænkelige måder. Vi skal spise den, snakke om den, høre om den og lære at lave den. Festivalen var en stor succes i København i 2016, hvor 35.000 mennesker deltog ved festivalen, som også i år afholdes omkring søerne i det centrale København. 

 

”Vi ønsker at løfte street food-kulturen i Aarhus til et helt nyt niveau. Vi vil give de små street food-boder et kæmpe skulderklap og samtidig præsentere endnu mere ny street food for aarhusianerne. Vi vil som altid udvælge primært lokale stadeholdere, som der heldigvis begynder at komme mange af i Aarhus. Street Food Festivalen bliver en fejring af den mangfoldige street food-kultur krydret med musik, aktiviteter og dejligt selskab – og selvfølgelig masser af solskin!” – Jonas Kring, KMM

 

BILLIGE SIGNATURRETTER, STREET FOOD ØL OG FOREDRAG

Arealet bag Godsbanen omdannes til et madlandskab af knap 50 street food-boder, og listen tæller nogle af de bedste madentreprenører på street food-scenen. På festivalen præsenteres en stor diversitet af street food akkompagneret af lækre toner fra DJ’s og live musik. Street food-boderne vil blandt andet byde på mad med smag af Mexico, Japan, Thailand, Argentina, Frankrig, Australien, USA og selvfølgelig Danmark. Alle vil have en mindre signaturret til 40 kroner, så gæsterne kan tage på en lille smagsmæssig jordomrejse uden at blive mætte ved første bod. Derudover har Nørrebro Bryghus udviklet en særlig festival-øl, som vil sætte to streger under smagen af Street Food Festival.

 Street food festival

Selvom hovedattraktionen formentlig bliver at tage på et mindre madeventyr, gør vi også plads til lidt læring mellem retterne. Bl.a. vil kokke og andre madentusiaster få mulighed for at diskutere råvarer, økologi og smag, ligesom der vil være workshops og foredrag for alle interesserede. Det endelige program er stadig under udvikling, og vil løbende blive offentliggjort på facebookeventet for festivalen. Har man som helt ny street food’er lyst til at prøve et koncept af, er vi meget gerne behjælpelige med praktiske og logistiske udfordringer.

 

HVOR

Institut for (X), Godsbanen, Skovgaardsgade 3-5, 8000 Aarhus C

 

HVORNÅR

4. – 6. august 2017

Fredag 15-21 + lørdag 11-21 + søndag 11-19 (fredag og lørdag har baren længere åbent)

 

PRIS

Der er gratis adgang til festivalområdet

 

LÆS MERE

Street Food Festival Aarhus’ facebookevent: 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle