Mere om KöD krigen i Skolegade – og hvorfor?

I de seneste dage har der været en mindre krig på de sociale medier og på Aarhus Update. Her er vrede veganere og miljø-forkæmpere gået i kødet på folkene bag den nye Restaurant KöD – som i øvrigt slet ikke er åben endnu. De har ikke engang et menukort på plads.

Det, som kan undre os, er, at Restaurant KöD allerede har fået over 40, 1-stjernede anmeldelser inden den åbnede, og inden vi har set noget menukort fra restauranten. Det er jo tæt på det gale vanvid. Hvordan kan man egentlig tillade sig at anmelde noget, man ikke ved, hvad er, og slet ikke har besøgt? Grotesk med så mange falske anmeldelser, og helt ude af proportioner. Det eneste, man kan lære af det, er, at tro aldrig på anmeldelser på Facebook.

Det store hvorfor?

KöDs Facebookside bestormes af veganer. Er det et udtryk for afmagt? Og hvorfor skulle det lige gå ud over KöD? De er jo bare en restaurant ud af flere hundrede som serverer kød i Aarhus. Det svar ligger nok i sommerbrisen, vi aner det ikke. Måske troede veganerne, at de havde fundet sig et let offer, men der tog de så fejl. Vi talte med en af ejerne, Morten Pedersen. Han var lettere rystet over al den opmærksomhed KöD har fået. De har været i landsdækkende medier på grund af, de har tænkt sig at servere kød i deres nye restaurant.

Ejere i chok

Morten Pedersen siger, ”Vi synes debatten er sund nok, men hvorfor er det lige vores restaurant, som skal være centrum for den, det forstår vi ikke”. Der serveres kød på 95% af de århusianske restauranter og caféer, så der er nok mange, som undrer sig over, hvorfor det lige er KöD, som veganere kaster sig over. ”Måske er det navnet, KöD, eller at vi har en ko som maskot på facebook, som har gjort noget ved dem, udtaler Morten Pedersen. Det er en gruppe veganere, som på en mere eller mindre organiseret måde har hetzet KöD de seneste dage. Så markant at der er kommet over 250 indlæg på de forskellige sociale medier. Dog bakker langt de fleste op omkring KöD, så det er et lille mindretal, som konsekvent ikke spiser kød.

Hele følelsesregistret igennem

Vi har ikke gjort noget nyskabende inden for madlavning, slet ikke. Vi har tænkt os, at servere godt kød, som smager af noget, fortæller Morten Pedersen. Det er der massevis af andre restauranter, som også gør, men dem har de vrede veganere ikke kastet sig over. Vi har været kede af det, lidt bange, meget overraskede, men også glade. Det, som gør os glade, er den kæmpe opbakning, vi har fåetfra folk, som synes, vi gør det helt rigtige og er blevet offer for en helt urimelig hetz. Vi er i den grad overraskede over, at vi er midtpunkt i en stor debat, som handler om danskernes spisevaner. Det har vi ikke ønsket. Vi vil helst holde fokus nu. Vi åbner snart, så for os handler det om at få det klar til om 14 dage, selv om kritikken da har været ubehagelig og påvirker os, fortæller Morten Pedersen.

Mange bookinger

Det, som kan glæde restauratørerne, er, at de har fået pænt mange bookinger. En del er måske i ren protest mod de vrede veganere, hvem ved. Men det er vildt med så stor opbakning. Folk har været gode til at booke bord på KöD, også selv om den ikke er åben endnu, og de har jo slet ikke har fundet ud af, hvad man kan få at spise. Det er da pudsigt. Morten Pedersen tilføjer, at de i næste uge får styr på menukortet, så gæsterne kan se, hvad de kan få at spise. Vi ved det ikke endnu, men der kommer kød på menukortet. Men heller ikke så meget mere. Veganerne kan ikke være sure på os over valg af leverandør, for vi har ikke engang lukket en aftale med nogle leverandører endnu, men nogle af dem, som er i spil, leverer kød til nogle at landet fineste og bedste restauranter.

 

 

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev