Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt fra Masterchef – Aarhus har de bedste med!

Af anders@sommersangdigital.dk

At der er mange dygtige kokke, og gode restauranter, i Aarhus er ingen hemmelighed. Det bevidnes nu på landsdækkende tv, igen, at Aarhus er langt fremme på den gastronomiske scene. Ikke nok med at Masterchef på TV3, bliver bedømt af vores helt egen mesterkok, Jesper Koch, så er de to aarhusianske restaurations-tvillinger, Kristian og Kasper, også sikkert videre til semifinalen.

 

Kristian Skjød Jensen og Kasper Skjød Jensen, der til dagligt arbejder på henholdsvis Slap Af og Restaurant KöD, har i denne uge repræsenteret Aarhus i TV3 madprogrammet, Masterchef. Indtil videre er de uden problemer videre til semifinalen, og endda i ret overbevisende stil. I løbet af ugen har man fulgt de to tvillinger, og mange flere håbefulde amatør kokke, som har bevist at de har niveauet til at leve op til mange professionelle kokke.

 

Åbenbart ikke kun kød

I starten af ugen så vi bl.a. Kristian Skjød, som er daglig bestyrer af Restaurant KöD, dominere en konkurrence i at åbne østers. En disciplin som man normalt ikke bare går til. ”Jeg elsker at eksperimenter med alle råvarer, og går op i alt der kan spises. Når jeg er hjemme i privaten nyder jeg virkelig at spise fisk og skaldyr. Det smager fremragende og det er spændende af eksperimentere med smagen” fortæller Kristian Skjød Jensen.

I Masterchef ser vi Kristian Skjød og hans tvillingebror konkurrere med en masse andre håbefulde danske amatørkokke om at vinde årets Masterchef. ”Selvfølgelig vil man gerne vinde, men det handler i høj grad også om at slå sin bror, selvom man da håber han kommer så langt som muligt” siger Kasper Skjød og henviser til den kamp-i-kampen som foregår i tv programmet, som vises hver mandag til torsdag kl. 19.00 på TV3.

 

Niveauet er i top

Normalt er Masterchef en konkurrence forbeholdt landets kendisser. Det gælder om hvem der er den bedste kok, men i år er det anderledes, når det er normale, og ukendte, danskere der dyster. TV3 og dommerne har lovet, at denne sæson har niveauet aldrig været højere. Man må sige at de indtil videre holder, hvad de lover. Der blev allerede under castingen budt på en konkurrence, hvor der skulle laves en ret med verdens dyreste råvare, nemlig den hvide trøffel. Den kan koste op imod 30.000 kr. per kilo. Derudover har de to tvillinger kæmpet sig videre, ved at skulle lave retter fra normale danske råvarer. Udover det skulle de også lave en signatur ret fra en af danmarks bedste kokke, Søren Selin. Ikke nok med at prøve at efterligne retten, så skulle retten også bedømme af selveste, Søren Selin. Begge dicipliner kom aarhus-tvillingerne nemt igennem, og nu glæder vi os til at følge dem i semifinalen af dette års Masterchef.

Billederne på forsiden er fra TV3 Masterchef

 

Del artikel

Andre læser også