//Det sker

Nyt navn – efter 175 år skal der ske noget nyt

Af Jan L. Pedersen

175 år er jo en sjat. Det er alderen på byens hæderkronede hotel, der om noget er en del af Aarhus’ historie. Hotellet er et klenodie, og er Aarhus’ pendant til Hotel d’Angleterre i København. Intet andet hotel, og restaurant, har den samme helt unikke historie, som Royal har. Historien sidder i væggene. Indretningen er i dag smukkere end nogensinde før. Hotellet er skånsomt renoveret, og fremstår i dag i bedre form end nogensinde før. Hotel Royal har i alle årene været byens bedste hotel. Det var her, de kendte boede og bor. Hotel Royal har altid været aarhusianernes hotel, og en af byens smukkeste bygninger.

den-gamle-elevator-paa-hotel-royal

Restaurant Royal er navnet

Restauranten ligger jo som en fast bestanddel af Hotel Royal. Den ligger inde midt i hotellet. Charmen ved dette har helt klart sin berettigelse, da restauranten skiller sig ud fra, hvad man typisk ser af hotelrestauranter. Intet andet hotel eller restaurant i Aarhus har den historik. Restauranten hed før Queens Garden, men med navneændringen, får restauranten mere samhørighed med hotellet.
gl-royal

Tilbage til det klassiske køkken

Det klassiske håndværk går aldrig af mode. Efter en lidt eksperimenterende tid i køkkenet, er tiden inde til at vende tilbage til det klassiske køkken. Hoteldirektør, Søren Dalhof, mener, at tiden er inde til at gå tilbage i tiden. Han fortæller, at målet med Restaurant Royal er, at lave en restaurant som passer til hotellet, og gæsterne. Men ikke kun, for vi vil også gerne vise aarhusianerne, hvad vi kan på det gamle hotel. Målet er, at vi skal tilbage til tidligere tiders restaurant. Den var et omdrejningspunkt for mange aarhusianer, og i mange år var den blandt byens bedste restauranter.

 

Frokostrestauranten genopstår

Den 20. oktober slår Restaurant Royal dørene op for frokost. Det er en del år siden, at der har været frokoståbent på Royal. Det bliver med smørrebrød, og en lettere lunch. Smørrebrødet hører ligesom til på Royal, og det danske smørrebrød går aldrig af mode. Det har fået en renæssance i de her år, og vi vil gerne vise, hvad vi har at byde ind med på den klassiske smørrebrødsscene, fortæller Søren Dalhof. Han glæder sig om nogen, til genskabe Restaurant Royal som den klassiske restaurant den tidligere har været.

htr_facade_2015

Restaurant Royal

Store Torv 4
8000 Aarhus C
Telefon: +45 87 48 67 10
Link til hjemmeside
[mappress mapid=”714″]

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle