Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny økologisk mejeriserie – ESSENS fra Arla Unika vil løfte det gastronomiske niveau

Af anders@sommersangdigital.dk

De store smagsoplevelser er ikke kun reserveret til restaurantbesøg. Den nye økologiske mejeriserie ESSENS fra Arla Unika vil løfte det gastronomiske niveau inden for mejeri og opfordre danskerne til at smage endnu bedre efter de mange nuancer i råvarerne. Serien består af seks produkter – blandt andet kefir, fløde 50 % og dobbeltsyrnet smør.

 

Når aftensmåltidet skal tilberedes derhjemme, handler det om gode smagsoplevelser frem for noget andet. Det svarer knap halvdelen af danskerne i en ny befolkningsundersøgelse, som Arla har fået foretaget gennem Epinions Danmarkspanel. En ny mejeriserie, ESSENS fra Arla Unika, giver nu danskerne endnu større mulighed for at skabe store smagsoplevelser.

 

ESSENS er skabt på naturens præmisser 

Serien udspringer af Arla Unika, som er kendt for sine gourmetoste udviklet til danske topkokke. Med den tunge innovationsarv i ryggen har Arla nu udviklet en kvalitetsmejeriserie, som er skabt på naturens præmisser for at levere stor smag. Serien byder blandt andet på den fermenterede mælkedrik, kefir, som er fremstillet på en base af årstidsmælk med et naturligt fedtindhold på 3,5-4,5 %. Kefirkornene giver den et utal af smagsnuancer, en fyldig viskositet og den perlende fornemmelse, der har givet den tilnavnet ’mælkens champagne’.

 

”Med ESSENS fra Arla Unika har vi haft fokus på at skabe en økologisk mejeriserie, som fastholder den store smag fra naturens side. Vores fuldfede fløde har eksempelvis noter af blomst og honningmelon samt vanilje og en anelse kokos. Det er en meget intens smagsoplevelse, som kommer frem, hvis man tager sig tid til at smage godt efter,” siger brand manager Line Holmen.

 

Vi går efter de gode smagsoplevelser – men glemmer at tale om dem

Smag er også helt central, når det daglige aftensmåltid skal tilberedes. Knap seks ud af ti danskere siger nemlig, at smag er det vigtigste for deres madoplevelse, når de spiser aftensmad derhjemme. Alligevel taler blot hver ottende om, hvad maden egentlig smager af, under aftensmåltidet.

 

 

Produkterne fra ESSENS fra Arla Unika
ESSENS fra Arla Unika består af økologiske mejeriprodukter, og friskvarerne er mærket med Dyrenes Beskyttelses dyrevelfærdsmærke. ESSENS sælges i MENY-butikker samt i Arla Unikas egne butikker i Torvehallerne i København og Klostergade 20 i Aarhus.

 

Årstidsmælk
Vi lader mælken være, præcis som den er. Fedtindholdet varierer med årstiden, og derfor svinger fedtprocenten i mælken fra 3,5-4,5 %. Årstidsmælken er økologisk mælk, der smager af mere. Vejl. udsalgspris 11,95 kr.

 

Kærnemælk
Vi syrner skummetmælk og fermenterer den med mesofile kulturer ved tilpas lav temperatur. Essensen er en kærnemælk, som giver en aromatisk og mild smagsoplevelse. Vejl. udsalgspris 12,95 kr.

 

Kefir
Vi fermenterer økologisk årstidsmælk med kefirkultur. Resultatet er en aromatisk mælkedrik med en fløjlsblød konsistens og en perlende fornemmelse. Vejl. udsalgspris 18,95 kr.

 

Fløde
Vi skummer fløden og stopper først, når den er på 50 % fedt. Det høje fedtindhold skaber en fløde med stor smag og cremet skum. Vejl. udsalgspris 16,95 kr.

 

Digekrone
Digekrone er skabt af mælk fra køer, der græsser nær Vadehavet, hvor blæsten trækker havsalt ind over markerne. Herefter lagrer den i min. 35 uger. Essensen er en fast ost med en duft af ristede nødder og en mild, fyldig smag med noter af frugt og karamel. Vejl. udsalgspris 59,95 kr.

 

Saltet smør
Vi har taget os rigtig god tid til at kærne fløden, ladet smørret hvile i 48 timer, æltet det igen og syrnet det én gang mere. Til sidst har vi tilsat knasende sydesalt fra Læsø. Vejl. udsalgspris 18,95 kr.

 

Læs mere og den nye produktserie her:

 

Essens fra Arla

Del artikel

Andre læser også