Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Opfølgning på vores besøg på Le Pagnol – denne gang fik vi mad

Af Freja Dumont

En restaurant er ikke bedre, end sin sidste servering. Det måtte Le Pagnol sande, da de for et stykke tid siden måtte skuffe os, og vi forlod restauranten uden at have fået noget at spise. Tjenerne og køkkenet var blevet uenige, hvilket gjorde, vi ikke kunne få noget mad. Vi fik efterfølgende at vide, at ejeren ikke var der, da der gik kaos i den. Alle kan have en dårlig dag. Dog er det sjældent, det sker, at vi ikke får det mad, vi bestiller. Derfor valgte vi, at besøge Le Pagnol igen. De skal selvfølgelig have en chance mere til at vise, hvad de kan. Denne gang fik vi både mad, vin og god betjening. Alt i alt en god oplevelse til prisen. Derfor denne anmeldelse som helt og aldeles er anderledes end den første.

 

Gæstfriheden var der med det samme

Vi blev venligt modtaget ved døren, hængte vores overtøj i garderoben og blev vist hen til vores bord. Der er plads til 24 gæster i den øverste del af restauranten. Bordene er dækkede i sort og hvidt og med dækketallerkener i stål. Man sidder tæt ved nabobordet, dog adskilt af grønne planter. Vi fik plads ved et af vinduerne i restauranten og kunne holde øje med det travle liv ved busstationen, mens vi selv blev serviceret på Le Pagnol.

En fuld restaurant på Le Pagnol

Flere menuer at vælge mellem

Vi valgte restaurantens 3-retters menu og en gourmetmenu. Straks efter bestillingen kom der isvand på bordet og derefter lunt brød i skiver med oliven tapenade. Brødet var med kardemomme og med svag sødme.

 

Den 3-retters menu

Maden kom hurtigt og blev præsenteret ved bordet. Forretten var røget dyrekølle med parmesan og spirer samt pesto og balsamico. Små skiver marineret agurk var gemt under salaten. De overraskede positivt i smagen. Pesto og balsamico var diskret i smagen.

Røget dyrekølle på Le Pagnol

Hovedretten bestod af braiseret lammeculotte med pommes Anna, glaseret løg, fennikel og sveskekompot. Retten duftede dejligt, da det blev serveret. Ingen tvivl om det var en vinterret. Ikke kraftig men mere i den elegante genre. Indkogt fond med masser af smag. Der var lidt fedt på kødet. Fint nok. Sådan skal det være, for det giver god smag. De fedtforskrækkede kan jo bare skære det fra.

Lammeculotte på Le Pagnol

Til dessert havde vi valgt créme brûlée. Hvis en restaurant kan lave sådan en perfekt, så fortæller det mere end som så. Der var nytænkning over Le Pagnols udgave. Et bud var, den var rørt med rom. Den smagte nu ganske godt, selvom den ikke var klassisk.

Creme brulee på Le Pagnol

Gourmetmenuen

I gourmetmenuen var forretten en hummersuppe med croutoner, krebsehaler og aioli. En pæn stor portion. Suppen var i sig selv lidt sart i smagen og på ingen måde kraftig. Aiolien satte prikken over i’et.

Hummersupper på Le Pagnol

Mellemretten var røget lam med pinjekerner, ærtecreme, spirer, marineret fennikel, ribs, balsamico, gulerodspuré og frisk salat. Ribsene var i den syrlige ende af skalaen. Balsamico i konsistens som sirup. Kødet var godt, rigtig godt. Det var mørt som smør. Den røgede smag var gennemtrængende, hvilket kun var et plus. En farverig ret med mange elementer, der tog sig godt ud på tallerkenen.

Røget lam på Le Pagnol

Til hovedret blev serveret krondyrfilet. Saucen var en indkogt Madeira og portvinssauce med rosmarin i. Helt igennem god smag og konsistens som sirup. Dejligt mørt kød. Der var glaseret løg til. Pommes Anna, hakkede grøntsager, og en puré af rodfrugter var tilbehøret. Grøntsagerne var omhyggelig tilberedt. En god vinterret var vores dom her.

Krondyrfilet på Le Pagnol

Til dessert var Gateau Marcel med pistacie sorbet og jordbær mousse. Dertil blåbær og ribs samt mango- og solbærpure. Pynten var chokoladestykker, kakao og pinjekerner. En stor dessert med mange elementer. Flot så den ud, og de smagte godt.

Desserten på Le Pagnol

Gode vine på glas

Til forretterne drak vi en hvidvin Pinot Gris fra Jean Geiler i Alsace. Helt igennem et godt glas. En smule sødme hjælper den på vej. Noter af melon og fersken springer frem. Til hovedretterne valgte vi en argentinsk rødvin. En fyldig vin med blød og rund smag. Alma Mora er et kendt argentinsk vinhus. Malbec druen overraskede positivt her. Et godt glas vin. Ingen tvivl om det. Til desserten blev der serveret en Samos Anthemis. En koncentreret, sød smag med masser af kraft og fylde. Vinene var en del af vinmenuen som kostede 160 kroner for tre store glas vin. De var ikke nærige med vinen.

 

Opmærksom betjening

Aftenen igennem oplevede vi en venlig betjening, der gerne ville snakke med gæsterne om maden og vinen. Løbende kom tjeneren forbi bordet og spurgte til maden. Smilende og behagelig personale. Der var hyggeligt og rart på Le Pagnol. De rå vægge var gennemgående, og der var levende lys. Ud af højtalerne lød stille musik. Der var dæmpet belysning og en intim stemning.

Tilfredse gæster på Le Pagnol

Prisen

I alt betalte vi 918 kroner. En gourmetmenu med 4 retter kostede 369 kroner og en 3-retters menu 229 kroner. Hertil fik vi to gange vinmenu til 320 kroner i alt. Priserne var gode. Tænk, at få tre velsmagende retter for 229 kroner og en gourmet-menu med 4 retter til 369 kroner. Det kan ikke gøres meget billigere.

 

Vurdering

Ingen tvivl om maden var i orden til prisen. Betjeningen var behagelig og tog sig tid til gæsterne. De fik noget fra hånden i køkkenet, og det foregik på en rolig måde. Ingen stress med serveringen. Der var generelt mange elementer på tallerkenen. De smagte hver for sig godt. Der var ingen tvivl om, at man blev mæt på Le Pagnol. Retterne var store og stemningen hyggelig. Alt i alt var vi tilfredse med denne aften – og vi glemte alt om vores tidligere oplevelse på Le Pagnol. Denne gang gik vi derfra som tilfredse og mætte gæster. Tak for det! Vi kommer helt sikkert forbi igen.

 

Restaurant Le Pagnol

Sønder Alle 29
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 12 24 71

Website

 

Del artikel

Andre læser også