Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oplev stjernerne fra den nye Michelin-guide i Aarhus

Af anders@sommersangdigital.dk

Aarhus fik desværre ingen nye stjerner, da Michelin Nordic Guide 2016 i sidste uge blev offentliggjort. Men der er håb for alle aarhusianske gourmet-elskere, for nu gør Nordisk Spisehus det muligt at opleve retterne fra tre af Stockholms Michelin-hæderkronede restauranter i hjertet af Aarhus.

 

I samarbejde med Michelin-restauranterne Esperanto, Ekstedt og Restaurang Volt i Stockholm lancerer Nordisk Spisehus i M.P. Bruuns Gade i dag ny menu. På menuen kombinerer køkkencheferne deres egne gourmetretter med spændende kreationer fra de tre svenske Michelin-restauranter og sætter dermed fokus på det højaktuelle nordiske køkken.

 

Tilbage til rødderne

Vi tager gæsterne med tilbage til vores nordiske rødder og perfektionerer de fine smagsnuancer, som stammer fra både Danmark og Sverige. Nøgleordene er gode og friske råvarer, som bliver hentet i den nærliggende natur og tilberedt efter autentiske metoder. Vi er meget begejstrede for menuen, og vi glæder os til igen at skulle arbejde med det nordiske køkken,” siger Jacob Freitag, der er den ene af to køkkenchefer på Nordisk Spisehus.

 

Køkkencheferne har selv hentet opskrifterne hjem fra Stockholm

Nordisk Spisehus’ køkkenchefer har forud for menuen været på kulinarisk besøg i Stockholm. Her besøgte de bl.a. den svenske stjernekok Sayan Isaksson, som står bag den succesfulde Michelin-restaurant Esperanto, der er White Guide Nordic 2016 er kåret som den femte bedste restaurant i Norden. Køkkenchef på Nordisk Spisehus, Kasper Pelle Christensen fortæller om samarbejdet:

Nordisk Spisehus' køkkenchefer pa- besøg hos Restaurang Volt i Stockholm

”Vi er meget imponerede over Sayan Isakssons gennemførte madstil og skarpe håndværk. Smagsnuancerne er inspireret af Asien, mens råvarerne kommer fra den nordiske natur, og resultatet af nogle helt fantastisk og udsøgte serveringer. På Nordisk Spisehus kan gæsterne glæde sig til at smage vores nyfortolkning af Sayan Isakssons servering med sprød boghvede, rå kammusling og løvstikke-creme.”

 

Foruden Michelin-retten fra Esperanto præsenterer Nordisk Spisehus også gæsterne for en sublim forret med røget oksemarv, fiskerogn og sprøde glaskål, som stammer fra Michelin-restauranten Ekstedt, samt en vidunderlig dessert med mandel, karamel og sødskærm, der er udviklet i samarbejde med køkkencheferne fra Restaurang Volt. Læs mere og se hele menuen her:

 

Del artikel

Andre læser også