Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Opvisning i italiensk – Gäst, når det er bedst

Af Line Ingwar Karlsen

Den relativ nyåbnede restaurant Gäst på Banegårdspladsen ligger nederst på det renoverede, The Mayor Hotel. Det er David Fischer, som er køkkenchef. Han driver Fischers Pastaværtshus i København, som efterhånden er gået hen og blevet en institution i sig selv. Jeg skal love for, han kan lave mad. For filan den smagte godt. Endelig har Aarhus fået en italiensk restaurant i den bedre ende af skalaen. 

 

Modtagelsen var venlig. Personalet virkede imødekommende. Vi kom lidt før tid, og tog en øl i loungen. Der var pænt fyldt i restauranten. Vores bord var klar til tiden. Tjeneren fulgte os på plads, hvor vi fik menukortet. Opbygningen af menukortet er enkelt. Tre retter koster 325 kroner, mens fire retter koster 400 kroner. Da vi valgte en fireretters menu, betalte vi 400 kroner. Resten valgte vi a la carte.

Gæster på Gäst i Aarhus_

Enkle forretter

Første ret var carpaccio, parmesan, karse og radicchio salat. Den var med i den fire retters menu. Mørt okse. Smuk farve. Umami-smagen var i den grad tilstede. En klassisk ret som var snorlige. Ikke nogen raketvidenskab her.

En smuk carpaccio

Næste forret var helleflynder med kartofler, flager af kartoffel, salvie, parmesan og revet citronskal. Overraskende enkel. Salvien var markant, og sammen med citronskallen sparkede den kærligt til den relative svage fisk. En flot ret, som ligeså godt kunne være serveret i en baggård i Rom. Vi betalte 99 kroner.

Helleflynder med kartofler, flager af kartoffel, salvie, parmesan og revet citronskal på Restaurant Gäst

Pasta i den bedste række

Dagens pasta tog fuldt hus. En helt igennem fantastisk ret, som mindede om en baggård i Rom. Jeg har ikke oplevet en bedre pastaservering i Aarhus end den her. Hjemmelavet fettuccine, saltet pancetta, tomatsauce med svinekæber og glaseret løg. Prisen var 139 kroner. Ufattelig billigt i min bog. Det er italiensk comfort-food, i topklasse.

Dagens pasta

Dansk torsk når det er bedst

Torsk, ristet blomkålsbuketter, blomkålspuré, bronzefennikel og en sauce nage var en del af den 4-retters menu. Mere skal der ikke til. En helt igennem god hovedret. Torsken var perfekt kogt og saltet. Ikke tør, tværtimod.

Gennemført god torsk på Restaurant Gäst

Overraskende valg af oste

Alle retterne var italienske på nær ostene. De var franske. Lidt pudsigt måske. Men klassiske oste uden så meget snak. Comté lagret i 32 måneder. Pouligny-Saint-Pierre gedeost. Den blå var en Fourme D`Ambert. Ristet hjemmebagt rugbrød og blommekompot. Serveringen var en del af den fireretters menu.

Tre franske oste på Restaurant Gäst

Tilbage til Italien

Hjemmelavet friskostcreme, gulerodskage, tørret kagestykker, tynde skiver frisk gulerod og olivenolie-sorbet. Sorbeten var i den svage ende. Måske var det meningen. Friskosten derimod tog kegler. Den formåede at give gulerodskagen et uventet løft. Flot dessert. 

Hjemmelavet friskostcreme og gulerodskage på Restaurant Gäst

Den perfekte afslutning på enhver italiensk middag er Tiramisú. Et must på en italiensk restaurant. Klassisk lige efter bogen. God kaffesmag. Perfekt konsistens ikke for sød. Perfekt i min bog. Vi betalte 75 kroner. Svimlende god pris.

Tiramisú på Restaurant Gäst

Vin i alle (pris)klasser

Vi drak vin til maden. Tjeneren anbefalede nogle mere mainstream vine. Vi valgte selv. Det blev til en flaske kraftig hvid Chateauneuf du Pape fra Ogier. 595 kroner var prisen. En klassevin som du kan drikke til det meste. Den var alle pengene værd. Du kan sagtens købe fine vine på Gäst til under 300 kroner flasken.

Hvid Chateauneuf du Pape fra Ogier på Restaurant Gäst

Til pastaen stod den på Brunello med lidt alder. 2007 og fra Fattoria dei Barbi. Igen en vi selv valgte. 120 kroner for et glas. Respekt, at man kan få så gode vine på glas. Det er god stil. Vinen var klart i den bedre ende. Smådyr og dejlig. Til sidst fik vi kaffe. 25 kroner. Ikke alverden, men så blev der også til to avec. Et rosinagtigt glas Pedro ximenez, Casa del Inca og en ægte italiensk fuldblods grappa. De kostede henholdsvis 60 og 40 kroner.

Et anstændigt glas vin på Restaurant Gäst

Det behøver ikke være dyrt

Vores samlede regning lød på 1.722 kroner. Inklusiv alt. Der var vin og grappa for 945 kroner. Det var udelukkende vores egen skyld. Tjeneren anbefalede faktisk vine, som var en del billigere. Maden alene kostede 713 kroner for to personer. Det er efter min mening et fund. Priserne kan vi ikke klage over. Vi fik i den grad noget for pengene. Vi kunne sagtens have holdt middagen på under 1.000 kroner for to personer. Men maden var billig, så vi gik lidt amok med vinen.

The Mayor Hotel i Aarhus_

Vurderingen

Italiensk mad fås ikke bedre i Aarhus. Der er et par andre italienske restauranter i byen, men de er langt fra det her niveau. Fischer, og hans køkken formår med deres enkelhed og smag, at give en oplevelse ud over det sædvanlige. For velsmag er et nøgleord på Gäst. Lokalerne var og er hyggelige. Dog var de ikke italiensk indrettet. Betjeningen var god, nærværende og helt igennem professionelle. Befriende. Vinkortet var okay, men der kunne sagtens arbejdes yderligere med det. Maden skriger på flere spændende vine. Alt i alt synes jeg, at Gäst gør det godt. Restauranten ligger jo sammen med et hotel. Det er ikke fair at tale om en hotel-restaurant, men hvis vi gjorde det, var Gäst helt sikkert en af de bedste i Aarhus. Sådan er det!

En ubetinget anbefaling herfra. En oplevelse til prisen.

 

Gäst

Banegårdspladsen 14
8000 Aarhus C
Telefon: +45 8732 0167
Link til hjemmeside

 

Åbningstider i køkkenet:
Frokost: 12.00-15.00 (man-lør)
Aften: 17.30-21.30 (man-lør)

803x180-italienske-vine

Del artikel

Andre læser også