Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På høje tid – Ny café og ismejeri i Åbyhøj

Af anders@sommersangdigital.dk

En nyhed af de bedre. Kort tid efter Åbyhøjs bedste bager, Briancon, lukkede, så rygtes det, at der skulle være café i lokalerne. Glædeligt, selvom Åbyhøj desværre ingen bager har mere, øv. At kalde brødudsalget i Kvickly for en bager er stærkt misvisende. Men nu får den lille ”landsby” kun 2 kilometer fra rådhuset i Aarhus sin første café. At den skulle være italiensk er kun et plus. Det er Nicola Cipullo, som allerede ejer Delizioso i Åbyhøj og er medejer af filialen på Trøjborg, der står bag. Nicola Cipullo kommer oprindelig fra Napoli og er manden bag nogle af byens bedste pizzaer. Men, det er ikke pizza, som man vil kunne få i den nye café.

 

Hjemmelavet italiensk is

Italieneren ved det meste om Italiens gastronomi, og han ved, hvad der efterspørges i Aarhus. Der er mange steder med is, men dette bliver en rigtig italiensk café, som kun laver den kendte originale italienske is. Derfor vil caféen have is hele året rundt. Den laves inde bagved i det nyindrettede lille ismejeri. Cool nok, og velkommen til Åbyhøj. Der vi være op til 16 forskellige slags is. De fleste er nok kendte for is-kendere, men Nicola Cipullo lover, han vil lave sine egne typer is, som ingen har smagt før. Isen fås både i vafler, i bægre og som ismenu. Sidstnævnte bliver serveret ved bordet i caféen og ikke som takeaway.

 

Kaffe, kage og hjemmelavet sandwich

Hjemmebagt brød er en selvfølge, hvis man er italiener. Derfor vil caféen slå sig på sandwich med helt friskbagt brød. Der bliver et pænt stort udvalg og flere typer sandwich. Alle italienske med egne importerede råvarer fra Italien. Der bliver også en slags grill, så der kan grilles sandwich. Det er ikke nødvendigvis de samme slags sandwich hver dag, for man bliver overrasket, da der ikke er fast menukort.

 

Café og kage hører sammen. Der vil være en del italienske kager at vælge mellem, men ikke kun de typiske søde kager vi kender fra Italien. Vi er i Danmark, fortæller Nicola Cipullo, så derfor skal jeg jo ikke vælge de sødeste kager, når jeg godt ved, de ikke falder i danskerne smag. På caféen vil du kunne få god kaffe, selvfølgelig også fra Italien. Åbyhøj har i dag ingen kaffebar at samles omkring, men den er på vej med Café Delizioso. Nu tror mange nok, det kun er espresso, som er på kortet, men nej, der er også stempelkaffe og alle ”mælkekafferne”. Sidst men ikke mindst, så vil der være italiensk brunch med italienske specialiteter, såsom pålæg, ost og kage. Som alt andet fås det også alle ugens dage.

 

Åbner sidst i april

Stort set alt går efter planen. Håndværkerne er i fuld gang, og hvis alt går vel, så er caféen klar til at slå dørene op sidst i april måned. Caféen har åben alle ugens dage fra kl. 11.00 til kl. 20.00. Der er en 10 – 12 siddepladser. Hvis du er i bil, så er der masser af parkeringspladser på Åbyhøj Torv, som ligger lige over for Café Delizioso. Den gamle butik, som nok er en af de mest velbesøgte butikker i Åbyhøj, bliver liggende. Den fungerer, som den altid har gjort, med det samme menukort. Det er mest takeaway i dag, da butikken er alt for lille. Køen er ofte langt ud på fortovet. Så ønsket om udvidelse eller en søsterbutik har været på Nicola Cipullo ønskeseddel længe. Men nok også de fleste stamkunders. Nu sker det, og vi er mange, som glæder os til at se, hvad den lille italiener i Åbyhøj nu finder på.

Af Jan L. Pedersen

 

Café Delizioso

Silkeborgvej 243

8230 Åbyhøj

 

 

Del artikel

Andre læser også