//Kokkens livretter

Pillede danske hesterejer er i sæson – en delikatesse af de store

Af Redaktionen

Pillede hesterejer smager godt. Forrygende godt. I denne uge har vi fået fiskekokken, Jonas Tønsager, fra Havnens Fiskehus til at sætte fokus på de danske hesterejer. De er små og delikate, fyldt med smag. De fås pillede og klar til brug.

 

I Danmark er hesterejen til tider en lidt overset spise på trods af, at de er utrolig velsmagende og et godt alternativ til fjordrejen der ikke altid står til at skaffe og har en relativ kort sæson. Men når den er der, så er den et godt og billigere bud end de mindre og dyrere fjordrejer.

 

Kender du Rømørejer?

Hesterejen kaldes også sandrejen, Rømørejen eller Vadehavsrejen. I Danmark fiskes der efter hesterejer i Vadehavet, hvor forår og sommer er højsæson for hesterejerne, men den kan fiskes hele året rundt. Men det er nu, hvor den smager allerbedst.

 

Enkel i al sin enkelhed

Pillede hesterejer smager fantastisk på et stykke ristet brød med krydder aioli og friskplukket dild og citron. Brødet skal ikke være for markant i smagen, da det er hesterejerne, som skal have opmærksomheden. En enkel forret med masser af smag. Du kan købe næsten det hele i butikken på Havnens Fiskehus. Brødet må du finde hos din lokale bager.

 

Du skal bruge:

  • 100 gram pillede hesterejer. Koster  65 kroner
  • 150 gram hjemmelavet krydder aioli. Koster 32 kroner
  • 1 lille bundt dild til 12 kroner
  • 1 øko citron til 7 kroner

Lige nu har Havnens Fiskehus i Aarhus tilbud. 95 kroner for hele pakken, og der er nok til to personer som forret eller en let servering.

Se mere på her: 

Kokkens livretter Se alle

Udvalgte artikler Se alle