Aarhusfoto2017
//Nyheder

Et portræt af Aarhus og byens liv  – #Aarhusfoto2017 borgernes egen fotobog

Af Redaktionen

#Aarhusfoto2017 er en fotobog, der tegner et portræt af Aarhus og byens liv. Det helt særlige ved bogen er, at den er skabt af alle byens borgere og årvågne fotografer i en kæmpe crowdsourcing-kampagne. Kampagnen skydes i gang den 31. marts 2017 og løber til 1. maj 2017. Du kan deltage med dine egne billeder – både de smukke fra spejlreflekskameraet eller måske de sjove selfies, du har taget med mobilen. ALLE kan være med.

 

Alle kan deltage

Bogen udgives i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 med forord af borgmester Jacob Bundsgaard. Den bliver et kærligt og smukt portræt af Aarhus – fotograferet af byen selv. Alle kan deltage – blot ved at hashtagge dine bedste aarhusbilleder med #aarhusfoto2017 på Instagram og Facebook. Du kan selvfølgelig også uploade dem direkte på www.aarhusfoto2017.dk eller sende dem i en e-mail på aarhusfoto2017@aarhusfoto2017.dk.

 

Et selvportræt af de smukkeste

Bogen er en æstetisk smuk og superlækker top-kvalitet coffee-table-book af og om Aarhus. Et selvportræt af de smukkeste, bedste, mest særlige og vigtigste hjørner eller detaljer – i et samlet og visuelt portræt af Aarhus. Et kæmpe visitkort fra Aarhus til både os selv og hele verden.

100 procent non-profit

Bag projektet, der er 100 procent non-profit, står de to lokale ildsjæle, Anders Grønborg og Chresten Heesgård Ibsen fra Lasertryk.dk og chib forlag. “Prisen på bogen bliver 395 kr/stk og den kan købes online på www.aarhusfoto2017, hos byens boghandlere og hos Aarhus Street Food. Anders Grønborg tilføjer, at han håber, at udsalgsprisen bliver lavere, da projektet er nonprofit og evt. overskud går til at sænke udsalgsprisen.

 

Professionel jury

Der bliver plads til omtrent 750 billeder i bogen. De 750 udvælges nøje af en professionel jury, bestående af dygtige og anerkendte fotografer fra Aarhus. Essensen er, at #Aarhusfoto2017 ikke skal være et elitært kunstprojekt, men folkets eget fotoprojekt. Med bogen vil vi gerne gøre det muligt at vise hinanden – og alle, som har lyst at kende lidt bedre til Aarhus, hvad det er, vi hver især holder af i Aarhus.

Oplagt til turister

Bogen er også tænkt som en gave, fra byen, som kulturturisterne kan tage med i hånden, når de drager hjemad igen – med byens eget selvbillede i hånden. En mulighed for aarhusianerne for, med egne linser, at gentænke, gense og gengive byen. Byens kunstneriske ejerskab bliver helt særligt for bogen – og unikt i kulturbranchen. vi glæder os til at lave en bog med, om og til Aarhus – sammen med dig!

Aarhusfoto2017

Alle arbejder ulønnet – vi kan sagtens bruge frivillige. Vil du deltage i arbejdet med bogen, så skriv til dem på Facebook her:

 

Følg med i #Aarhusfoto2017 og del dine billeder her:

www.facebook.com/aarhusfoto2017

www.instagram.com/aarhusfoto2017

Se evt. mere her:

 

Nyheder Se alle

Udvalgte artikler Se alle