//Det sker

Praktisk guide til åbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017

Af Redaktionen

Hvad kommer der til at ske?

Lørdag 21. januar inviterer Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 til den officielle åbning af kulturhovedstadsåret med en storstilet åbningsceremoni i Aarhus’ gader. I et lysende optog bærer mange tusinde medvirkende tusindvis af lysende skibe og lanterner gennem Aarhus midtby. Sammen med tæt på tusind optrædende korsangere og musikere markerer de, at året som Europæisk Kulturhovedstad 2017 er begyndt. Processionen vil bevæge sig fra Musikhuset Aarhus klokken 19.00 og slutte på Aarhus Havn v/ Mindet. Hele showet forventes at vare omkring to timer.

 

Hvad kan jeg opleve?

Som publikum kan du på allernærmeste hold opleve, hvordan optoget med seks 10-12 meter lange oplyste skibe og tusindvis af mindre både bevæger sig fra Musikhuset Aarhus og gennem gaderne for at slutte ved DLG’s siloer på havnen. Som publikum får du en oplevelse for livet i en storslået, sansemættet event med levende billeder, fyrværkeri, korsang og underholdning.

 

Hvor kan jeg finde en oversigt over ruten?

Kortet over ruten kan findes her: 

 

Hvordan deltager jeg?

Det er gratis at deltage. Der kræves ikke billet. Optoget kan følges fra fortovet langs hele ruten. Herudover opfordrer vi publikum til at placere sig omkring nedenstående publikumsspots. Ved hvert af disse områder vil der være live-aktiviteter, som interagerer med processionen, når den passerer. Herudover er der placeret Aarhus 2017-infostande langs ruten.

 

Publikumsspots og infostande:

Rådhusparken v/ Aarhus Rådhus (storskærm) Aarhus Banegård, Banegårdsgade Aarhus Rutebilstation v/ Fredensgade 45 (storskærm) Aarhus Havn v/ Mindet (storskærm).

Adgang for gangbesværede og kørestolsbrugere?

Den første del af showet kan opleves på Frederiks Alle v. Skøjtebanen/Ridehuset. På havnen ved Mellemarmen – foran siloerne, vil der være et podie, hvor sidste del af showet kan opleves. Bemærk venligst, at der ikke er særlige p-pladser tilknyttet disse områder.

 

Må jeg tage billeder og video undervejs?

Ja endelig! Vi vil gerne dele denne aften med resten af verden. Vi opfordrer alle til at tage jeres egne fotos og videoer. Brug #aarhus2017 og #officielåbning for at dele dem med os. Vi poster løbende billeder og video på vores sociale medier under hele eventen. DR1 transmitterer live fra hele optoget.

 

Hvor kan jeg finde mere information?

Du finder al nødvendig information på den her hjemmeside: Hjemmesiden opdateres løbende frem til åbningen.

 

Sociale medier

Under eventen kan du følge med på Facebook, Twitter, Instagram og Snapchat og på #aarhus2017 og #officielåbning

Se samlet oversigt til de sociale medier her:

 

Kan jeg købe mad og drikke?

I samarbejde med BKI opstilles boder, hvorfra der sælges kaffe. Salget foregår i startområdet og slutområdet. Betaling kan kun foretages med kreditkort eller MobilePay. Det er ikke muligt at betale med kontanter. Barer, restauranter og caféer vil have åbent som vanligt.

Er der toiletter?

Der bliver opstillet toiletfaciliteter, herunder handicaptoiletter, ved Rådhusparken og på Havnen. Derudover henvises til øvrige offentlige toiletter. Se kortet på Aarhus Kommunes hjemmeside:

 

Vil eventen finde sted i tilfælde af dårligt vejr?

Da det er en udendørsevent opfordrer vi alle til at tjekke vejrudsigten og medbringe rigeligt og godt varmt tøj. Og passende fodtøj. I tilfælde af dårligt vejr opfordrer vi til at tjekke vores hjemmeside eller vores sociale medier, inden man tager hjemmefra. I tilfælde af aflysning vil det ligeledes fremgå af hjemmesiden samt vores sociale medier.

 

Hvor kan jeg parkere for at komme til og fra eventen?

Af praktiske og sikkerhedsmæssige årsager vil dele af centrum være afspærret for al trafik under arrangementet. Det vil ikke være muligt eller at have sin bil parkeret på gaden eller at parkere i de parkeringsanlæg i Aarhus Midtby, der er omfattet af vejspærringen.

 

Hvis du skal bruge din bil i tidsrummet mellem 16.00 og 23.00, anbefales det på forhånd at parkere bilen uden for det afspærrede område, f. eks i Bruuns Galleri, ved Godsbanen, Ceres Byen, Navitas, Magasin eller parkeringspladsen ved Filmbyen. Herudover henviser vi til parkeringspladser uden for Midtbyen. Vi forventer et sted mellem 50.000 og 60.000 publikummer, så vi opfordrer publikum til at have tålmodighed og passe på sig selv og hinanden, når de går til og fra eventen.

Læs mere om transport og parkering:

 

Kan jeg benytte offentlige transportmidler?

Vi anbefaler, at man benytter offentlige transportmidler til og fra Aarhus centrum. Bybusserne i centrum vil være omlagt i tidsrummet 16.00 -23.00, så tjek venligst alle relevante køreplaner.

 

Bybusser: For bybussernes tider og stoppesteder, se her:

 

Tog: For tog til og fra Aarhus Banegård, se www.dsb.dk og www.arriva.dk Bus: For regionale busser, se www.midttrafik.dk

Kørsel i egen bil: Kør hjemmefra i god tid og benyt parkeringspladser uden for Midtbyen.

 

Hvor kan jeg booke overnatning?

Overnatning kan bookes på Aarhus Update her:

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle